Tarun Taikakakut

sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Pienet appelsiinikakut 10kpl

Moi!
Ostin Kontista kivat pienet kakkuvuoat ja kokeilin niitä nyt tälläisiin keväisiin kakkusiin 💛 Kakkutaikina on sydämen surujen kakun taikina. Olen tehnyt siitä joskus sitruunaisen version niin nyt kokeilin samaa appelsiinilla. Oikein hyvää oli 😋 Tuo kuorrute kruunasi kyllä kakun! Laitoin siihen sitruunan mehua niin se toi mukavasti makua lisää. Kakut ovat ihanan kosteita kun niitä ei paista liikaa joten kokeile ajoissa tikulla kakkujen kypsyyttä. Ihanaa kevään odotusta kaikille! 💛


Appelsiinikahvikakkuset:
5 ¾ dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
250 g maitorahkaa
yhden appelsiinin kuoriraaste
yhden appelsiinin mehu
2 kananmunaa

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään isossa kulhossa tai yleiskoneen kulhossa. Joukkoon rikotaan munat, kaadetaan appelsiinin mehu ja kuoriraaste (Laitoin myös hedelmänlihat mehupuristimesta), sulatettu rasva ja rahka. Sekoitetaan yhteen vahvalla puukauhalla tai lastalla. Paistetaan 10 pienessä kahvikakkuvuoassa, 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä ensimmäisen kerran 15 minuutin kohdalla jne ettei kakut kypsyyttä liikaa. Jätä kakut jäähtymään.

Taikinasta sain 10 kpl tälläisiä pikkukakkuja ja lisäksi 5 muffinssia. Voit tehdä taikinasta myös muffinsseja jos haluat, niitä taikinasta tulee ehkä noin 20 kpl.

Voit tehdä taikinasta myös 2 litran kahvikakkuvuokaan kakun. Paista silloin kakkua 180 asteessa noin 50-55 minuuttia.

Kuorrute:
300 g tomusokeria
n. 2 rkl vettä
n. 2 rkl sitruunan mehua
oranssia elintarvikeväriä
koristerakeita tai nonparelleja

Kun kakut ovat jäähtyneet, sekoita kuorrutteen ainekset yhteen sopivaksi seokseksi (aloita annetuilla nestemäärillä ja lisää pikkuhiljaa lusikallinen kerrallaan lisää kunnes seos on sopivaa) ja kuorruta kakut. Koristele haluamillasi rakeilla tai nonparelleilla.




Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Nämähän on sitruunapullavuokia, itsekin ostin ison kasan kaverilta näitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon 😊 Juu sitruunapullavuokia on. Ihania löytöjä 😄

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊