Tarun Taikakakut

sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Karhunvadelma-vadelmaleivokset

Moi!
Tälläisiä ihania leivoksia tein veljeni tyttären syntymäpäiville. Pohjana tässä on ihan masaliisan eli mokkapalojen pohja vaaleana ja vaniljalla maustettuna. Päällä aivan ihanan makuinen tuorejuustokreemi jonka maustoin tekemälläni karhunvadelma-vadelmahillolla. Synttärisankari nimittäin ihastui kovasti karhunvadelmiin ja kyseiseen hilloon, niin niitä sitten käytin 😍 Toinen hänen lempimarjansa on vadelma niin tein myös kakun näistä kahdesta marjasta. Pakastin kesällä ruiskaunokin kukkia ja käytin niitä nyt tähän koristeeksi. Kukkien terälehdet oli älyttömän helppo ripotella suoraan purkista jäisinä leivospalojen päälle. Ne olivat kuin tuoreita! ❤😍 Tykkäsin tästä piirakasta tosi paljon! Pohja on ihanan mehevä ja kuorrute suussa sulava 😋
Onnea rakas Aino! ❤


Karhunvadelma-vadelmaleivokset

Pohja:
3 munaa
3,75 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl maitoa
5 ½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään
3. Sulata voi ja lisää sinne kylmä maito
4. Laita muna-sokeri-vaahtoon vuorotellen kuivia ja nesteitä.
5. Paista 200 asteessa 20 minuuttia

Karhunvadelma-vadelmatuorejuustokreemi:
125 g pehmeää voita
2½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl karhunvadelma-vadelmahilloa

Vaahdota pehmeä huoneenlämpöinen voi, vaniljasokeri ja tomusokeri keskenään. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja vatkaa se kunnolla joukkoon. Lopuksi lisää hillo tai soseutettua marjaa, vatkaa sekin kunnolla joukkoon.

Tässä kreemissä on juoksettumisen vaara ellei ainekset ole saman lämpöisiä. Jos kreemi juoksettuu, sen pystyy aika hyvin pelastamaan lämmittämällä seosta miedolla lämmöllä vesihauteessa. Näin mahdollisesti hieman kokkaroitunut voi sulaa muun aineksen joukkoon. Kun seos on sileää voi kulhon nostaa hetkeksi (5-10 min) jääkaappiin ja vatkata uudelleen. 

Lopuksi kreemi levitetään jäähtyneen pohjan päälle ja annetaan kunnolla olla kylmässä niin kreemi kovettuu. Kun kreemi on kovaa, leikataan levy paloiksi ja koristellaan.


Terveisin Taru

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)