Tarun Taikakakut

maanantai 31. elokuuta 2020

Karhunvadelma-vadelmahillo

Moi!
Karhunvadelmia tuli tänä vuonna sen verran kivasti että raaskin keittää niistä hilloa 😊 Laitoin kaveriksi kuitenkin myös tavallisia vadelmia. Olikin ihanaa! Karhunvadelmat pysyvät kivasti suhteellisen ehjinä niin tulee mukavaa suutuntumaa myös 😍💜 
Ps. Kuvassa olevat vadelmat on ihan valtavia! Ostin ne marjojen myyjältä aiemmin kesällä 😄 Karhunvadelmat näyttää ihan pieniltä niiden rinnalla!



Karhunvadelma-vadelmahillo:
1 kg (n.1,5 litraa) karhunvadelmia
1 kg (n.1,5 litraa) vadelmia
1 dl vettä
1 kg hillosokeria tai 2 pkt hillo-marmeladisokeria

Keitä marjat pehmeiksi veden kanssa. Lisää hillosokeri. Keitä vielä 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä puolisen tuntia.
Laita hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin.



Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Siis kasvaako sinulla ihan itelläs karhunvadelmia? Minä tykkään niistäkin paljon, kuten tavallisesta punaisesta vadelmasta, keltaisesta en niinkään. Minä ostin kans 2 laatikollista oikein isoja vadelmia ja ne on siitäkin hyviä, etteivät sulaessaan menetä muotoaan. Minä tein nyt viimeksi omenapala-täytteen jälkeen omena-mansikkasosetta. Tämän illan ohjelmassa on lääkärireissujen jälkeen omena-porkkanasosetta. Ihanaa, kun nyt on kaikenlaisia aineksia, mistä voisi tehdä vaikka mitä säilykkeitä. Tekemäsi hillo on taatusti hyvää. Minä olen tykästynyt käyttämään hillo-marmeladisokeria. Nuo kesäkurpitsaleivätkin ovat herkullisia. Nyt ei jouda enmpää kommentoimaan, kun pitää lähteä ajamaan asioille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kasvaa omassa pihassa. Saatiin appivanhemmilta alkuja neljä tai viisi vuotta sitten. Viime vuonna saatiin marjoja ehkä litra ja tänä vuonna sitten onkin ollut oikeat karhunvadelmajuhlat! 😆 (laitoin kyllä tänä keväänä kunnolla kompostia!) En oo kyllä huomannut laskea kuinka paljon marjaa on tullut... kun karhunvattu kypsyy pikkuhiljaa niin marjoja saa joka toinen päivä hakea litran. Ne tulee laitettua suoraan pakkaseen joka on ihan täynnä ja niin pommina ettei enää saa laskettua 😅 Mutta monta litraa on tullut! Minäkin tykkään enemmän marmeladisokerista. Noita leipiä tein toisenkin satsin viikonloppuna. Ovat niin hyviä 😄

      Poista
  2. Huippua! Mä oon jo kauan haaveillut karhunvadelmasta ja aikonut ostaa mutta en oo saanut aikaiseksi.. onneksi kaveri aikoo nyt syksyllä laittaa ylimääräiset rönsyt pois ja oon luvannut ottaa ne..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun saat omia karhunvadelmia! Ovat ihania marjoja ja niistä saa vaikka mitä ihanaa tehtyä 😍

      Poista
  3. Aivan ihanalta näyttää hillo ja kuvat myös!

    VastaaPoista
  4. Kiva ohje jälleen. Meillä on molempia kasvamassa mökillä. Karhunvadelmaa ei meillä tullut kuin vähän syötäväksi. Siirsimme sen kasvupaikkaa viime syksynä. Osa aluista kuoli mutta kasvu oli muuten hyvää. Toivottavasti jossain vaiheessa saan minäkin tehtyä tätä hilloa, vaikuttaa hyvältä 🤗❤
    Karhunvadelmista olen tehnyt myös ligööriä ohjeesi mukaan, hyvää oli 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Toivotaan että pian saatte satoa! Tämä hillo oli hirmu hyvää! Suosittelen kokeilemaan kunhan saat karhunvadelmia. Ostin tänä vuonna teivadelman taimia 5 kpl. Se on puutarhavadelman ja karhunvadelman risteytys joka köynnöstää kuten karhunvadelma ja kasvaa yhtä korkeaksi. Mielenkiinnolla odotan että miltä maistuvat! Mä myös harkitsin liköörin tekoa karhunvadelmista mutta kun olin jo tehnyt neljää sorttia niin jätin nyt sen väliin. Mutta koska pakastin on täynnä karhunvadelmaa niin voinhan vielä muuttaa mieleni 😄

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊