torstai 22. maaliskuuta 2018

Kinderjuustokakku (24cm)

Moi!
Teinpäs minäkin tälläisen superherkun! 😜 Näitä erilaisia kinderkakkuja on pyörinyt jo jonkin aikaa blogeissa ja lehdissä, eikä ihme! Ihania överisuklaakakkuja! Nyt kun tyttöjen serkut oli tulossa kylään niin mietin että tälläisestä lapset pitää varmasti! Tein tämän kakun omalla ohjeellani, kolmen suklaan juustokakun ohjeella, yhdistämällä tummasuklaatäytteen ja maitosuklaatäytteen yhdeksi täytteeksi. Tykkäsin tuosta kolmen suklaan juustokakun koostumuksesta joka on superpehmoinen mascarponen ansiosta. Ganache ja koristeet tuovat kakkuun suklaisuutta rutkasti, kun kakku itsessään ei ole lainkaan liian makea. Kakkupalan ja muutaman suklaakoristeherkun jälkeen oli kyllä sokerihampaan kolotus hoidettu! 😃 Aikuiset tykkäsivät kaikki kakusta, mutta osa lapsista ei oikein tykännyt. Nuo päällä olevat herkut veivät kyllä silti kaikkien lapsien huomion! 😍 Ihanaa oli, NAM! ♥



Kinderjuustokakku 24cm 

Pohja:
200 g Oreo-keksejä (Brownie)
60 g voita

Suklaatäyte:
2 dl vispikermaa
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
75 g tummaa suklaata
75 g maitosuklaata
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
2 rkl vettä

Valkosuklaatäyte:
2 dl vispikermaa
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
150 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
2 rkl vettä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteiden teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Tee ensin suklaatäyte.
Sulata ensin suklaat mikrossa ja jätä pöydälle jäähtymään. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa mascarponen koostumus pehmeäksi. Lisää mascarponen joukkoon sulatetut suklaat ja vatkaa kunnolla sekaisin. Kiehauta sitten vesi ja sulata pehmenneet liivatteet siihen. Lisää ohuena nauhana mascarpone-suklaavaahtoon. Yhdistä sitten joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja tasoittele pinta. Anna hyytyä sen aikaa, kun teet toisen täytteen.

Tee valkosuklaatäyte samalla tavalla kuin suklaatäytekin. 

Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli.

Suklaaganache:
1 dl kermaa
150 g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata

Lämmitä kerma kattilassa höyryävän kuumaksi mutta älä keitä. Ota kattila hellalta lisää pilkottu suklaa joukkoon. Anna olla hetki. Sekoittele sitten varovasti niin kauan, että suklaat sulavat. Jos ganache tuntuu kovin juoksevalta anna sen hetki jäähtyä. Kaada sitten varovasti kakun päälle ja levitä ensin ganachea koko kakun päälle ja sitten vasta anna valua reunojen yli. 

Koristele kaikilla ihanilla kindersuklailla ja pääsiäismunilla! ♥


Terveisin Taru

lauantai 17. maaliskuuta 2018

Nutellamuffinssit - Linnunpesämuffinssit (12-14kpl)

Moi!
Pääsiäisestä innostuneena leivoin tälläisiä linnunpesämuffinsseja. Mieleni teki myös hirveästi Nutellaa joten laitoin sen mauksi näille herkuille 😋 Pohjataikina on kinderpiirakan pohjataikinaa johon lisäsi Nutellaa ja joka on sopivasti paistettuna ihanan mehevää ja kosteaa. Päällä tuhti voi-sokerikreemi jota maustaa Nutella, niin hurjan hyvää!!! 💛💛💛


Nutellamuffinssit 12-14 kpl
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja (tai glut. vaaleaa jauhoseosta)
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1½ dl kiehuvaa vettä
150 g sulatettua voita
2 kananmunaa
1 dl Nutellaa

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi samalla veden joukkoon. Sekoita tämä kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan ja sen jälkeen Nutella. Laita taikina muffinssipellillä oleviin paperisiin muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa, noin 15 minuuttia. Suosittelen tikulla kypsyyden kokeilua jotta muffinssit saa oikeaan aikaan uunista. Itse paistoin näitä tuon 15 minuuttia ja muffinssit olivat oikein meheviä. Jäähdytä muffinssit hyvin ennen pursottelua.

Nutellakreemi:
100 g voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl maitokaakaojauhetta
75 g Nutella-levitettä

Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi, tomusokeri, maitokaakaojauhe ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää lopuksi Nutella. Anna vielä vatkaantua ainakin viisi minuuttia niin, että kreemistä tulee ihanan kuohkeaa.

Pursottele ruohotyllalla muffinssien päälle pesät ja laita koristeeksi suklaamunia.
Suosittelen pitämään näitä hetken huoneenlämmössä ennen tarjoilua niin Nutellan maku voimistuu.


Lisään vielä poikkileikkauskuvan 😋

Terveisin Taru

torstai 15. maaliskuuta 2018

Rahka-porkkanasämpylät (18kpl)

Hei!
Testasin nyt ekaa kertaa sämpylätaikinaan rahkaa joka kuuleman mukaan mehevöittää sämpylöitä. Halusin myös käyttää pois loput 100%:sta porkkanasoseesta joka jääkaapissa killitteli. Siemeniä on myös aina oltava ja nyt vaihtelun vuoksi laitoin siemensekoitusta jossa on joukossa kuivattua karpaloa. Rahka tekee taikinasta hieman tahmean ja vaikeasti käsiteltävän, mutta jauhojen avulla saa hyvin tehtyä sämpylät. Näissä oli jännä raikkaus/happamuus maussa mukana. Se jotenkin syödessä kummitteli taustalla mietona kun ei ollut tottunut sellaiseen makuun sämpylöissä, mutta olivat kyllä tosi hyviä ja koostumukseltaan pehmeitä 😍 Tytöt ja mies tykkäsivät tosi paljon! Ja tietysti minäkin! 😋 Tein nämä tänään joten on vielä arvoitus miten rahkaisat sämpylät säilyttää tuoreutensa mutta uunituoreina olivat ihania!


Rahka-porkkanasämpylät 18kpl
250 g mietoa maitorahkaa
3 dl 100% porkkanasosetta (Bonne tai Pirkka)
½ dl vettä
½ dl öljyä
2 rkl hunajaa
1 pkt eli 50 g hiivaa (2 pss kuivahiivaa)
1½ tl suolaa
3 dl luomu neljän viljan hiutaleita
7-7½ dl vehnäjauhoja
1 dl siemeniä (mulla siemensekoitus jossa seassa kuivattuja karpaloita)

Lämmitä rahka, porkkanasose ja vesi kädenlämpöiseksi (tai jos käytät kuivahiivaa niin 42 asteiseksi). Lisää joukkoon hunaja ja öljy. Lisää sitten hiutaleet ja lähes kaikki jauhot ja siemenet. Alusta taikina kimmoisaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja. Rahkataikina on tahmeampaa kuin tavallinen sämpylätaikina. Anna taikinan kohota 30 minuuttia. Leivo sitten sämpylät, käytä reilusti jauhoja jos taikina tarttuu käsiin. Anna kohota pellillä leivinliinan alla 15 minuuttia ja lämmitä samalla uuni 225 asteeseen. Paista kohonneita sämpylöitä keksitasolla n. 12 minuuttia. Nauti!


Terveisin Taru

sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Täytekakku ja jauhelihapiirakka

Hei!
Tein äidille tilauksesta herkkuja 😊
Täytekakkuun tein ∅24cm, 4 kananmunan sokerikakkupohjan jonka kostutin maidolla. Väliin tuli mansikkahilloa, mustikoita ja kermavaahtoa (4dl). Päälle pursotukset (4dl) ja paljon marjoja. Marjoina oli pensasmustikkaa, metsämustikkaa, villivadelmaa ja puutarhavadelmaa. Lehdet ovat sitruunamelissaa. Jauhelihapiirakan tein tällä ohjeella. Ohje on mahtava! Piirakka on tosi hyvää! 




Koristeitakin kasvaa taas omasta takaa! 😍💚 Ja on muuten näppärä tuollainen limupullojen kantohäkkyrä näissä kasvatushommissa! Tuossa on helppo kuljetella kuutta purkkia 😃

Instagramissa vilahtelee enemmän juttuja joita täällä touhuilen joten jos muutkin kuin leivonta kiinnostaa niin kurkkaa TÄNNE 😊 Kuvissa vilahtelee mm. kukkia ja erilaisia askartelujuttuja.
Ps. Kuvia voit katsella vaikka et kuuluisi instagramiin 😉

Terveisin Taru

perjantai 9. maaliskuuta 2018

Kesäkurpitsahilloviinerit 10kpl

Moi!
Ystäväni kävi kylässä ja tein hänelle näitä nopeita viinereitä kahvipöytään tarjolle. Tykätään molemmat tuosta kesäkurpitsahillosta joten viineritkin maistui oikein hyvin! 😋


Kesäkurpitsahilloviinerit 10 kpl

Tarvitset:
5 voitaikinalevyä

Vaniljakreemiä:
½ dl vaniljakreemijauhetta
1½ dl kylmää vettä

Vatkataan muutama minuutti ja laitetaan kylmään odottamaan.
Voitaikinalevyt leikataan kahtia ja halutessaan voi voidella reunat kananmunalla. Taikinan päälle pursotetaan vaniljakreemistä rengas ja sen keskelle laitetaan nokare kesäkurpitsahilloa.
Paistetaan uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia ja annetaan jäähtyä.
Päälle voi lopuksi laittaa vedestä/sitruunan mehusta ja tomusokerista tehtyä seosta.

Kesäkurpitsahillon ohje löytyy täältä.

Kuva kesäkurpitsahillosta on viime syksyltä 💛


Terveisin Taru

keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Siemennäkkileipä (pellillinen)

Moi!
Siitä on jo ainakin pari vuotta kun viimeksi tein siemennäkkäriä! Olen tehnyt sitä kaksi kertaa aiemmin. Ekalla kerralla siemennäkkäri hävisi niin nopeasti ettei siitä jäänyt mitään kuvattavaa seuraavaan päivään kun olisi ollut valoisaa ja toisella kerralla poltin sen... 😅 Olen joka kerta tehnyt samalla ohjeella vaikka ohje hävisikin tässä välissä. Ystäväni avulla löysin sen onneksi uudestaan! 😍 Ohje on kopioitu Gluteeniton muumimamma-blogista täältä. Kiitokset hyvästä ohjeesta! 😊 Lisäilin ohjeen joukkoon kyllä omia huomioitani muistiin ensi kertaa varten 😊 Ohje on munaton. Ja tietty hyvää kuin mikä! 😋

Lisäys 18.3. Testasin näkkäriin perunajauhoja. Laitoin nyt ensin puolet maissijauhoja ja puolet perunajauhoja. Taikinan koostumus muuttui heti erilaiseksi mutta taikinan painelu pellille oli helppoa. Näkkileipä oli tosi hyvää jopa parempaa näin. Joidenkin syöjien mielestä maissijauhot maistui aiemmin aika paljon, mutta nyt kun osa oli korvattu perunajauhoilla niin maku oli parempi. Perunajauho teki myös sen ettei näkkileipä ruskistunut samalla tavalla kuin maissijauhojen kanssa, mutta se ei meitä haitannut. Sormisuolan murskasin suoraan taikinaan ja tykkäsin että suolaisuus oli näin tasaisempaa.


Siemennäkkileipä:
2 dl maissijauhoja (puolet voi olla perunajauhoja)
¾ dl auringonkukansiemeniä (minä laitan 1 dl)
½ dl pellavansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
2½ dl kiehuvaa vettä
½ dl öljyä (minulla luomu extra neitsyt oliiviöljyä)
1 tl suolaa

Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada massa pellille leivinpaperin päälle.
Laita käsi muovipussiin tai laita kumihanska ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi. Taikina riitti minulla koko pellin kokoiseksi. Taikina on tosi öljyistä eikä tartu muovipussiin tai kumihanskaan.
Tee veitsellä taikinaan viivat valmiiksi, näin näkkileipä on helpompi leikata/katkoa siisteiksi paloiksi. Taikinan voi myös jättää kokonaiseksi, jolloin valmiista näkkileivästä voi murtaa paloja.
Paista uunissa noin 50 minuuttia. Anna näkkileivän jäähtyä.


Terveisin Taru

tiistai 6. maaliskuuta 2018

Kuvia mieheni 40-vuotissyntymäpäivien tarjoiluista

Moi!
Tässä vielä kuvia tarjottavista mieheni 40-vuotissyntymäpäiväjuhlista 💕
Kaikki oli kyllä hyviä vaikka itse sanonkin! 😃

Tarjolla oli alla olevat herkut! Klikkaamalla nimeä pääset ohjeeseen!





Terveisin Taru

perjantai 2. maaliskuuta 2018

Karhunvadelma-valkosuklaajuustokakku (22x32cm)

Heips!
Miehen 40-vuotissyntymäpäiväjuhliin tein tarjolle myös tälläisen ison juustokakun johon valikoitui mauiksi karhunvadelma ja valkosuklaa. Kakku saattaa äkkiä vaikuttaa monimutkaiselta mutta on aikas simppeli kuitenkin 😊 Tämä kakku on muuten yhdistelmä mun kahdesta aiemmasta kakusta, karhunvadelmajuustokakusta ja valkosuklaajuustokakusta. Jos et halua tälläistä isoa kakkua tehdä, mutta tämä makupari miellyttää niin puolittamalla kaikki ainekset kahtia voit tehdä yhden 24cm juustokakun. Tämä oli hyvää kakkua, marjaisaa ja makeaa kera raikkaiden marjojen 😋


Karhunvadelma-valkosuklaajuustokakku (22x32cm)

Pohja:
400 g kaurakeksejä
160 g voita

Tee pohja. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin ensimmäisen täytteen teon ajaksi. Mulla oli tässä käytössä sellaiset pelkät säädettävät reunat joten tein kakun suoraan neliskanttisen kakkukuvun pohjan päälle. Ei tarvinnut sitten siirrellä kakkua mihinkään. Näiden reunojen sisäpuolella mulla oli vielä kalvot. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Valkosuklaatäyte:
4 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
160 g valkosuklaata
7 liivatelehteä
4 rkl sitruunanmehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma. Sulata suklaa mikrossa sekoittaen 20 sekunnin välein (valkosuklaa palaa tosi helposti ja on sen jälkeen käyttökelvotonta) Anna suklaan jäähtyä muutamia minuutteja. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Sekoita kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos yhteen. Kiehauta sitruunanmehu lasissa mikrossa tai kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan ja tasoittele pinta. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.

Karhunvadelmatäyte:
reilu ½ litraa karhunvadelmia paseerattuna = 3dl mehua
4oo g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä

Laita kattilaan ½ litraa karhunvadelmia ja ½dl vettä. Kiehauta niin että marjat pehmenevät (ja sulavat). Laita sitten siivilä kulhon päälle ja kaada marjat siivilään. Pyörittele ja painele massaa siivilässä niin kauan että marjoista on irronnut kaikki mehu ja liha, tätä mehua pitäisi tulla n.3 dl. Jätä liemi jäähtymään kattilaan. Käytä jäljelle jäänyt kuori- ja siemenmassa vaikka smoothien joukossa, se sopii siihen tosi hyvin!

Tee täyte kun mehu on jäähtynyt. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto. Ota karhunvadelmamehusta noin ½dl sivuun kattilaan ja kaada loput täytemassan joukkoon. Kiehauta sivuun otettu karhunvadelmamehu ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielummin yön yli.

Koristele kakku haluamallasi tavalla. Mulla oli tässä kermakakuista jäänyttä kermaa, mansikoita, pensasmustikoita, karhunvadelmia ja vadelmia. Lisäksi oli vielä tummasta suklaasta tehtyjä koristeita.


Terveisin Taru

torstai 1. maaliskuuta 2018

Pellillinen maukasta kanttarelli-pekonipiirakkaa

Moi!
Tässä toinen suolainen piirakka jonka tein mieheni juhliin. Tämäkin onnistui tosi hyvin! Pekoni ja kanttarelli on kyllä mahtava pari! 💕 Pohjan päälle tuleva ensimmäinen täyte antaa mehevyyttä ja lisämakua piirakkaan. Päälle tuleva paistos saa olla reilun makuinen joten maistele siitä suolan määrää. Itse käytän pansuolaa ja laitoin sitä 1tl ja sillä määrällä paistos oli omaan suuhun hieman suolainen mutta kun paistos on miedon 1.täytteen päällä on lopputulos sitten superherkullinen! 😋 Jos paistoksen jättää vähäsuolaiseksi niin sitten helposti koko piirakasta tulee pliisu, mutta nämäkin ovat tietysti makuasioita 😊


Pellillinen maukasta kanttarelli-pekonipiirakkaa

Täysjyväinen rahkavoitaikina:
250 g maitorahkaa
250 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(ripaus suolaa)

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja jauhot. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse ja painele pellille.
Pohja onnistuu myös gluteenittomista jauhoista!

Täyte 1.
200 g kanttarellituorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta

Sekoita vispilällä kaikki nestemäiset ainekset sekaisin ja lisää lopuksi juustoraaste.
Levitä täyte pohjan päälle.

Täyte 2.
1 pkt (170g) pekonia
n. 2 dl pilkottua purjoa
n. 2½ dl paistettuja kanttarelleja (tuoreita n.½l)
noin 1 tl (pan)suolaa
½ tl valkopippurijauhetta
kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna
---
2 dl juustoraastetta

Leikkaa pekoni saksilla palasiksi kylmälle paistinpannulle ja paista kypsäksi. Lisää sitten joukkoon pilkottu purjo ja paista vielä hetki. Lisää sitten joukkoon pilkotut (ja sulatetut) sienet ja paista hetki. Mausta suolalla, valkopippurilla ja persiljalla. Laita paistos piirakan päälle ja lisää päälle vielä juustoraaste. Paista piirakkaa 200 asteessa alatasolla noin 30 minuuttia.


Terveisin Taru