perjantai 30. kesäkuuta 2017

Frozen-täytekakku

Moi!
Tässä tyttäreni 3-vuotissyntymäpäivien täytekakku! Toiveena oli Frozen-kakku ja siltä pohjalta lähdin kakkua suunnittelemaan. Heti oli selvää että sinistä jäätä on ainakin saatava! 😃 Netissä aikani tutkailin erilaisia kakkuja ja päädyin tälläiseen jäävuori-maisemaan. Mielestäni tästä tuli aika hauskakin kakku ja sankari oli siitä kovin onnellinen 💕


Anna on tässä menossa Elsaa etsimään jääpalatsista ja Olaf on jäänyt alemmas vuorille odottelemaan 😉



Tein kakkuun 7 munan sokerikakkutaikinan jonka jaoin kolmeen vuokaan. Yksi vuoista on mummiltani peritty, olen tehnyt siihen mm. charlottaa kun se on tuollainen ylöspäin kapeneva, lisäksi oli 18cm ja 10cm irtopohjavuoat. Kaikki pohjat paistuivat näppärästi yhtäaikaa uunissa! Pohjat kostutin maidolla. Täytteeksi laitoin mansikka-punaherukkatäytteen. Tein täytteen 1½ kertaisena, niin että mansikkasosetta oli 3dl ja punaherukkasosetta 3dl. Punaherukat laitoin kaikkine siemenineen.

Kasasin kakut kakkulautaselle, enkä tukenut mitenkään tuota päälimmäistä kakkua. Se oli sen verran pieni ja kevyt. Päälle laitoin 6dl kermaa jonka vatkasin kolmessa eri kipossa ja värjäsin vatkauksen ohessa kaksi kipollista sinisen eri sävyin. Kolmannen jätin valkoiseksi. Laitoin kaikki kermat pursotinpusseihin ilman tyllia ja pursottelin viivoja pitkin kakkuja. Lopuksi sivelin lastalla pinnan tasaiseksi.

Koristeeksi ostin kolme Frozen-hahmoa, syötäviä sinisiä timantteja ja tein jäätä isomaltoosista ja lumihiutaleita sokerimassasta.


Vaihekuvia kakun kasauksesta...


Sulatin 250g isomaltoosia ohjeen mukaan 150 asteeseen ja värjäsin sen lopuksi sinisellä pastavärillä. Kaadoin kuuman massan leivinpaperin päälle pellille ja jätin jäähtymään. Tämän tein juhlia edeltävänä päivänä. Tätä jäätä ei kannata kauheasti kädellä taittaa/murtaa, se meni minulla ainakin ihan liian pieneksi silpuksi. Parhaita paloja sai isolla puukolla painaen. Jää on myös aika tahmeaa joten käsittely kannattaa pitää minimissä. Palat tarttuvat helposti toisiinsa ja sormiinkin. Mutta helppo tätä oli mielestäni tehdä vaikka ensin sitä jännitin 😌 Jää maistui makealta ja pienikin pala kesti kauan sulaa suussa. Jää jäi kyllä aikalailla kaikilla syömättä, mutta hieno koriste se on tälläisessä Frozen-kakussa 😊


Terveisin Taru

keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Minidonitsit Frozen-synttäreille

Hei!
Nämä ovatkin sitten oikeita lasten superherkkuja! Näitä on tullut usein tehtyä ja aina vaan tekevät kauppansa yhtä hyvin 😋 Ohje perusdonitsitaikinaan löytyy täältä. Kuorrutin nämä valkosuklaan ja candy meltsin sekoituksella. Tein taikinan kaksinkertaisena, sillä tuli donitseja noin 35-40 kappaletta. Kuorrutukseen meni 50g+50g valkosuklaata ja 100g sinisiä candy meltsejä ja 100g vaaleanpunaisia candy metsejä.




Terveisin Taru

torstai 22. kesäkuuta 2017

Vaaleat lumihiutale-pikkuleivät

Moi!
Tein tyttären Frozen-teemaisiin synttärijuhliin tälläisiä pikkuleipiä. Pinnasta halusin huurteisen niin sivelin pikkuleipiin kananmunan valkuaista ja ripottelin päälle sokeria. Näitä on tullut jouluisin tehtyä, mutta hyvin menevät muutenkin. Ovat sellaisia peruspikkuleipiä 😊
Ohje on sama kuin tämä, mutta pienennettynä.


Vaaleat piparkakut:
200 g voita
200 g sokeria
2 kananmunaa
2/5 tl soodaa
400 g vehnäjauhoja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla valkoiseksi vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon yksitellen. Yhdistä vehnäjauhot ja sooda ja lisää vaahtoon pikkuhiljaa. Minä pidin taikinan yön yli jääkaapissa. Leivo haluamasi mallisia pikkuleipiä. Paista 200 asteessa 5-10 minuuttia.
Jos haluat pikkuleipiin tälläisen huurteisen pinnan, voitele pikkuleivät ennen uunia valkuaisella ja ripottele päälle sokeria.
Ohjeella tulee pipareiden koosta riippuen n.80 piparia.

Terveisin Taru

maanantai 19. kesäkuuta 2017

Juustokakkupiirakka kinuskilla / Salted caramel cheesecake pie (24cm)

Moi!

Meillä juhlittiin reilu viikko sitten nuoremman tyttären 3-vuotissyntymäpäivää! Teemana oli Frozen. Kaikenlaista herkkua tuli tehtyä taas 😅 Yhtenä oli tämä juustokakkupiirakka jonka päällä on keitetty kinuski. Aivan ihanaa herkkua joka parani vaan vanhetessaan! Tätä on moni tehnyt suolalla koristeltuna, mutta minä laitoin marjoja. Ajattelin että se olisi turvallisinta niin. Ajattelin, että marjat ovat useamman mieleen kuin mitä suola. Suolallakin tätä pitää joskus kokeilla, koska sitä on niin paljon kehuttu! Tämä ohje oli älyttömän helppo ja koska piirakka paranee vanhetessaan niin sen voi tehdä jo hyvissä ajoin ennen syöntiä. Kokeilkaa ihmeessä jos pidätte paistetuista juustokakuista ja kinuskista!


Ohjeen kopioin Wicked Sweet Kitchen-blogista täältä.

Juustokakkupiirakka kinuskilla 24 cm 

Pohja:
170g Digestive/kaurakeksejä
80g voita

Juustokakku:
400g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Koristeeksi sormisuolaa tai marjoja

Tee näin: 
1. Lämmitä uuni 160 C. Voitele vuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa n. 12 minuuttia kunnes pohja on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna jäähtyä. 

2. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, n. 30 sek. sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, 2-3 min sähkövatkaimella. Lisää myös vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola, sekoita tasaiseksi. 

3. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen, lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä. 

4. Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta. 

5. Laita kakku jääkaappiin yön yli. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua. 

Muutama vinkki: 
*Kakku maistuu parhaalta saatuaan levätä jääkaapissa päivän tai kaksi. 
*Voit hyvin jättää sormisuolan pois, kakku maistuu ihanalta ihan sellaisenaankin! Tuoreet mansikat sopivat myös hyvin kakun kanssa yhteen. 
*Käytin irtopohjaista piirakkavuokaa jonka ansioista kakun voi siirtää toiselle tarjoiluvadille jos haluaa.
*Kakun paistoaika saattaa vaihdella riippuen siitä minkälaista vuokaa käytät. Voit myös käyttää irtopohjaista kakkuvuokaa. 


Terveisin Taru

perjantai 16. kesäkuuta 2017

Popcorn-kinuskijäätelö

Hei!
Siskoni teki aivan ihanan makuisen jäätelökakun kinuskikastike-raidoilla johon laittoi popcornia ja kinuskikastiketta koristeeksi. Innostuin sen verran tästä herkusta, että piti kotona kokeilla myös popcornista jäätelöä. Jäätelön pohjana käytin taas tätä lemppariani, eli ihanan pehmoista kinuskijäätelöä. Lisäsin popcornia jäätelöön raitana ja pinnalle. Osan poppareista laitoin erikseen sitten annosten päälle. Popcorn pehmenee jäätelön sisällä, mutta ei se häirinnyt 😃 Nuo viime tipassa lisätyt koristeet kuitenkin ovat rapeita. Perheessämme kaikki tykkäsivät jäätelöstä kovasti vaikkakin pienin totesi ettei tykkää jäätelön joukossa "näistä siemenistä" 😆


Popcorn-kinuskijäätelö
6 dl kermaa
1 prk (397 g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
pari kourallista popcornia
vaniljaa myllystä
ripaus suolaa

Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja suola vaahdoksi ja sekoita joukkoon sitten kinuski. Kaada jäätelömassasta noin puolet 1½-2 litraiseen astiaan. Lisää sitten popcornia kerrokseksi päälle. Laita sitten loput massat popcornien päälle. Anna massan olla pakkasessa vähintään kuusi tuntia tai yön yli.
Laita popcornia annoksiin koristeeksi juuri ennen tarjoilua!

Jos sinulla ei ole valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa, keitä ajoissa purkki kinuskiksi, että se kerkeää jäähtymään kunnolla. Keitä tölkkiä noin 2½ tuntia ja kun se on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi niin laita se vielä hetkeksi jääkaappiin.

Jäätelö kannattaa ottaa huoneenlämpöön vartiksi ennen tarjoilua niin se on ihanan pehmoista ja siitä saa paremmin myös palloja.

Terveisin Taru

perjantai 9. kesäkuuta 2017

Amarula-juustokakku (18cm)

Moi!
Tein aiemmin Amarula Gold-likööristä suklaamoussea ja silloin jo mieleen jäi askarruttamaan sama likööri maustamassa juustokakkua. Kehittelin sitten likööristä helpon reseptin, juustokakku on yksinkertainen, mutta niin hyvää. Amarulaa myydään myös kermaliköörinä ja uskon että sekin käy tähän kakkuun mainiosti. Kakku on ihanan kermainen ja pehmoinen, juuri sellainen kuin miltä se näyttääkin, nam nam! 😉


Amarula-juustokakku 18cm

Pohja:
175 g Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:
4 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
6-8 rkl Amarula Gold-likööriä (kirkasta)
½ tl pikakahvijauhetta

Pingota leivinpaperi 18cm irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin. Laita reunoille kalvot tai öljyä reuna. Sulata voi ja murskaa keksit hienoksi ja yhdistä ne. Painele seos vuoan pohjalle ja korkealle reunoille. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto. Mittaa kattilaan likööri ja pikakahvijauhe. Kiehauta likööri ja anna pikakahvijauheen sulaa joukkoon. Lisää likööriin liivatelehdet ja sekoittele rauhassa kunnes lehdet ovat sulaneet. Lisää seos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.

Ps. Aloita liköörin määrä 6 ruokalusikallisesta ja lisää sitä sitten yksi ruokalusikallinen kerrallaan samalla maistelemalla täytettä. Saat liköörin määrän näin oman makusi mukaan.
Alkoholin saa likööristä pois kiehauttamalla sen.



Terveisin Taru

keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Jauhelihapiirakka

Moi!
Tässä ohje erittäin maukkaaseen suolaiseen piirakkaan! On sitten mahdottoman hyvää! Ihanan makuyhdistelmän tuo tuore basilika, tomaatti ja feta. Tämä sopii kivasti vaikka illanistujaisiin! 😏


Jauhelihapiirakka

Pohja:
150 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
vajaa ½ tl suolaa
3 rkl kermaa*

Täyte:
400 g naudan jauhelihaa
1 kevätsipuli varsineen
paprikajauhetta
viispippuria
suolaa
n. kourallinen tuoretta basilikaa
n. kourallinen tuoretta persiljaa
miniluumutomaatteja (pinnalle)
fetakuutioita (pinnalle)

Päälle:
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna
*loput kermat 2dl purkista

Nypi voi, jauhot ja suola ja lisää lopuksi 3 rkl kermaa. Painele noin 26cm vuoan pohjalle jauhotetuin sormin. Paista pannulla jauheliha ja kevätsipuli ja mausta se paprikajauheella, viispippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi basilika- ja persiljasilppu. Ripottele pohjan päälle puolet juustoraasteesta ja sitten jauheliha. Ripottele jauhelihan päälle toinen puoli juustoraasteesta. Yhdistä loput kermat ja muna keskenään ja kaada piirakan päälle. Painele sitten täytteeseen puolitetut tomaatit ja fetakuutiot. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Terveisin Taru

perjantai 2. kesäkuuta 2017

Mansikkamuffinssit

Heips!
Tein tilauksesta yksi päivä näitä ihania mansikkamuffinsseja. Ovat mahdottoman hyviä ja kesäisen makuisia! 😍 Ohje on Kinuskikissan! Ohje löytyy kopioituna minultakin täältä.



Terveisin Taru