Tarun Taikakakut

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Nopea ja kevyt kananmunapohja pitsaan

Moi!
Näin Nannen blogissa niin kiinnostavan jutun kananmunapitsasta, että oli ihan pakko kokeilla, että sain tietää millaista se on!!! 😃 Pohja on pelkkää kananmunaa, ei muuta. Ihan oikeasti! 😉 Sen sanon että pohjasta et saa itsellesi sellaista hiilaripöhötystä kuin tavallisesta saattaa saada! Tämä pohja on nimittäin kevyen oloista syötävää. Pohja ei maistu kananmunalta, paitsi jos pelkkää reunaa syö. Ja pohja on tosi näppärä jos haluaa päästä helpolla ja saada nopeasti pitsaa pöytään. Ja se on myös aivan mainio kaikille joilla on keliakia tai muuten vaan välttelevät viljoja. Pohja on täysin mauton joten täytteet on tässä pääosassa. Kokeilkaas jos kiinnostuitte! 😊


Ohje kananmunapitsan pohjaan: 
Erottele neljästä kananmunasta keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää niiden sekaan keltuaiset yksitellen vatkaten. Sivele sitten öljyllä leivinpaperi ja levitä vaahto pellille ja uuniin 200 astetta noin 10 minuuttia. Kun pohja on kypsä, kippaa se kääretortun tavoin ylösalaisin uudelle leivinpaperille.
Laita sitten ketsuppi/tomaattikastike ja täytteet päälle ja pitsa uudestaan uuniin. Minä olen pitänyt pitsaa siinä 200 asteessa, mutta hieman ylemmällä tasolla noin 10 minuuttia kunnes pitsa saa väriä. 

Olen kokeillut pohjaa myös viidellä munalla, mutta eroa neljään ei edes huomannut. Kananmunapohja on joka tapauksessa ohut koska se menee täytteiden alla hieman kasaan. 

Pohjan koostumus on todella pehmeä. Se ei missään nimessä ole kuin paistettua kananmunaa vaan se on kevyestä vaahdosta paistettu levy.

Tein kahta erillaista pitsaa ja molemmat oli älyttömän hyviä 😏
Jauheliha paprika tomaatti sipuli feta
Kinkku ananas aurajuusto 


Koitin kuvata teille tuota pohjaa... Se on kyllä niin ohut, että hyvä kun näkyy 😃

Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Olen joskus saanut maistaa tällaista pitsaa, ja oli se kyllä hyvää! En ole itse muistanut sitä tehdäkään, vaikka ohjeen pohjaan silloin kysyinkin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että oot maistanut ja tykännytkin! :) Josko nyt innostuisit tekemään itsekin!

      Poista
  2. Aivan huippu pohja varmasti! Tällä tehdään ensi kerralla. Monesti mielessä käynytkin kananmunapohja, mutten ois hoksannu erikseen vaahdottaa valkuaisia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa nyt ainakin kokeilla! Tämä on kivaa vaihtelua ja varsinkin helppoa! Mä en tiedä mikä taika tuossa on kun valkuaiset ja keltuaiset vatkataan erikseen. Enkä oo mitään testejä alkanut tekemään. Mutta ihan mahtava tämä pohja on! :D

      Poista
  3. Tätä täytyy kyllä kokeilla, kiitos kun jaoit ohjeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun innostuit SariM! Toivottavasti tykkäät! :D

      Poista
  4. Näyttää kyllä todella hyvältä! :) Mielenkiintoisen kuuloinen ohje. Eipä olisi tullut itse keksittyä tällaista ratkaisua pohjaksi. Onneksi voi toisten blogeista käydä hakemassa ideoita. :) Mahtava juttu, että pohjaa ei tarvitse kohotella ja nostatella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jack! Oli kyllä ihan pakko kokeilla tuota pohjaa kun näin sen Nannella! Epäilin kyllä hiukan mahtaako tuo olla mistään kotoisin, mutta hyvää oli! Ja nopeus ja helppous oli kyllä plussaa ;D

      Poista
  5. Oho! Onpas mielenkiintoinen pohja. Pitääpä muistaa tämä ohje, vaikuttaa hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö oo!? Mun oli pakko kokeilla tätä, kun niin kiinnosti, että voiko tuo olla mistään kotoisin! Mutta tämä oli kyllä kiva pohja! ;D

      Poista
  6. Kokeilulistan yläpäässä on, kunhan edellinen pitsaähky laantuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä pitsalla et sitten sitä ähkyä saakaan, ellet nyt koko pitsaa syö ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊