Tarun Taikakakut

lauantai 28. tammikuuta 2017

My little pony täytekakku

Moi!
Tälläisen kakun tein vanhemman tyttären 5-vuotissyntymäpäiväjuhliin. Kakku esittää pilveä. Koitin pilven näköisyyttä hakea tuolla petal-pursotustyylillä. Koristeeksi tein sateenkaaren netistä löytyneillä ohjeilla. Loppumassoista tein tähtiä. Koristeena olevat ponit ovat tytön omia leluja jotka pesin ja harjat ja hännät solmein ylös kiinni. Kakun täytin tyttären lempparilla eli vaniljarahkalla 💕


Kakussa oli 6 munan (26cm) vaalea sokerikakkupohja kostutettuna vaniljamaidolla.
Koristeet ovat sokerimassaa. Sateenkaaren teko-ohje löytyy mm. täältä.



Terveisin Taru

16 kommenttia:

  1. On kyllä söötti kakku ja hienosti oot onnistunut pilvivaikutelmasssakin! :) Onnea prinsessalle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena ♥ Harkitsin myös sellaista vapaalla kädellä muokattua kermapilveä, mutta päädyin sitten tälläiseen siistimpään versioon :)

      Poista
  2. Aivan ihana kakku. Prinsessa-unelma! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura :) Lasten kanssa on mukava suunnitella kakkuja ja muitakin leivonnaisia, heillä on välillä ihan mahtavia ideoita! :D

      Poista
  3. Ihana kakku! Ja lämpimät onnittelut neitokaiselle näin jälkikäteen. ♥

    VastaaPoista
  4. Söpö kakku. Muutamia kakkuja olen pursottanut tuolla petal-tekniikalla, vaan on se niin paljon hitaampaa (vaiko vaan mulla, kun esitä ei ole kauheasti tehnyt?)touhuaa mitä moni muu tapa on...kaunistahan se on niin yksivärisenä kuin useammallakin värillä tehtynä samaan kakkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä tyyli on kyllä hidas ja vielä hitaampi monella värillä. Tein joskus siskon tytölle kolmella värillä ja se oli kyllä todella hidasta puuhaa... Näin valkoisella kermalla pursottaessa kun vauhtiin ja rytmiin pääsi niin luonnikkaasti se loppujen lopuksi meni :D

      Poista
  5. Hieno kakku tämäkin! Hyvin oot onnistunut tuossa pilvivaikutelmassa :) Mein 7-v tuossa just kyseli, että saako hän suunnitella itse oman kakkunsa, jonka äiti sitten tekee. Jännityksellä odotan mitä keksii, teema näillä näkymin tämä sama. Onnittelut prinsessalle näin jälkikäteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! Mulla oli ajatus tämän kakun kanssa vähän jumissa ja tuntui etten kerennyt kunnolla tähän keskittyä. Sateenkaaren halusin silti ehdottomasti tehdä! Aluksi meinasin kakkutaikinan värjätä, mutta kääretortun jälkeen ajattelin että värejä on tarpeeksi ;) Tyttö oli tyytyväinen kaikkeen niin sehän se on tärkeintä :D Luulen, että teillä tulee olemaan tosi mahtava kakku! Jään odottelemaan lopputulosta ;)
      Paljon kiitoksia onnitteluista ♥

      Poista
  6. Hieno kakku! Ihan sankarin näköinen! 😚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna ♥ Oli sankarin näköinen ja makuinen ;D

      Poista
  7. Hei, vähän tyhmä kysymys tulee tässä: olen tehnyt valmiiksi sokerimassasta pyöreän alustan (melkein kakun kannen kokoisen)ja siihen rainbow dash koottu päälle. Koska juhliin on vielä pariviikkoa, niin pehmeneekö koriste kakun päälle laitettaessa vai jääkö noin kovaksi (mietin, että voiko ollenkaan laittaa?) Eka kertaa asialla,niin tämä pohdituttaa. Kaunis kakku!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mari! Kysymyksesi ei ole ollenkaan tyhmä :) Jos olet tehnyt kakun "kannen" sokerimassasta niin se kyllä kerkeää nyt kuivumaan liikaa. Kun sokerimassa kuivuu, se ei enää kostu kakun päällä, eli se jää juuri niin kovaksi kuin se on kuivana ja kakun leikkaus on silloin mahdotonta. Marsipaani puolestaan kostuu hyvin vaikka kerkeisi kuivumaan. Minä teen nuo massapääliset aina samalla kun pursottelen kakun, näin massa on tuoretta. Se vaatii vaan kunnon tasoituksen ettei kakun pinnasta jää kuhmurainen (tähän on se oma työkalunsakin). Koristeet sitten taas kannattaa tehdä aina ajoissa kuivumaan jotta kestävät kakun päällä hajoamatta. Pystyisitkö vielä leikkaamaan ponin irti alustasta? Jos pienentäisit kantta niin paljon, että se jäisi ihan vaan ponille alustaksi? Jos pienennetyn kannen reuna jää rumaksi voit pursotella sen reunaan vaikka kermaa tai asetella karkkeja tms koristeeksi ;)
      Kiitos! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊