perjantai 28. lokakuuta 2016

Brownie-keksit nutella-täytteellä

Moi!
Olen jo pitkään halunnut kokeilla brownies-keksejä ja nyt osui kiva ohje kohdalle. Ohje löytyi Sannan Baking my dream cakes-blogista. Muokkailin ohjeen omanlaiseksi. Keksit ovat tuoreina hieman kovan oloisia, mutta säilytyksessä muuttuivat kosteammiksi ja pehmeämmiksi. Tekisin ehdottomasti nämä jo edellisenä päivänä esimerkiksi juhliin. Keksit olivat myös aika makeita, ensi kerralla en tekisi niistä (ahneuksissani) näin isoja, heh! ;D Mutta siis, keksit ovat todella suklaisia, koostumukseltaan sitkeän rapeita ja suklaahiput tuovat purutuntumaa mukaan. Täyte on aivan ihanan makuista ja sopii keksiin todella hyvin! Keksit olivat todella hyviä ja tykättiin näistä tosi paljon!



Brownie keksit (30 kpl)
200 g tummaa suklaata
150 g tummia suklaahippuja (esim. Pirkka)
40 g voita
1 tl vaniljasokeria 
2 kananmunaa 
150 g sokeria 
50 g vehnäjauhoja 
½ tl leivinjauhetta 
(1 tl vahvaa kahvia (½ tl pikakahvijauhetta)) 

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Sulata voi ja sulata 200g suklaata sulan voin joukkoon, lisää tähän pikakahvijauhe. Vatkaa sokeri, vaniljasokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Lisää suklaavoi ja 150 g suklaahippuja taikinan joukkoon. Anna taikinan jähmettyä pöydällä noin 10 minuuttia. 

Annostele noin 1 rkl taikinaa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Noin 15 annosta taikinaa per pelti. Paista keksejä noin 9-10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.

Minä tein kekseistä isompia. Sain taikinasta 31 puolikasta. 
Uunipellille mahtui 12 keksiä, mutta ensi kerralla tekisin näistä pienempiä.


Nutella-tuorejuustotäyte:
100 g voita 
2 dl tomusokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa 
50 g nutella-levitettä 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri, tuorejuusto ja nutella. Vatkaa täyte kuohkeaksi. Laita noin 1 rkl täytettä jokaisen keksiparin väliin ja anna keksien jähmettyä jääkaapissa. 

Näiden pakastaminen onnistuu hienosti!


Terveisin Taru

tiistai 25. lokakuuta 2016

Salmiakkijäätelö

Moi!
Sain jo kesällä syntymäpäivälahjaksi apteekin salmiakkimixeriä ja jo silloin halusin kokeilla sitä jäätelöön. Nyt vasta sain jätskiä tehtyä. Jäätelöstä tulikin hyvää, joskin vahvan makuista. Laitoin jäätelöön 1 dl salmiakkimixeriä ja sillä jätskistä tuli kunnolla salmiakin makuista. Jos haluat miedompaa makua niin laita ensin vähemmän salmiakkia ja maistele massasta itsellesi sopivan makuinen. Lakritsikastike täytteen seassa antaa kivaa ulkonäköä jäätelölle tekemällä siihen raitoja. Mun mielestä tämä muistutti hyvin paljon jätskikioskien salmiakkijäätelöä. Ja tämähän sopisi hyvin vaikka halloweenin herkuksi! 


Salmiakkijäätelö
6 dl kuohu- tai vispikermaa
140 g (1 tuubi) glukoosisiirappia
1-2 tl vaniljaa myllystä
250 g mascarpone-tuorejuustoa
½-1 dl apteekin salmiakkimixeriä
lakritsikastiketta

Mittaa kerma, glukoosisiirappi ja vanilja kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää lopuksi joukkoon notkistettu mascarpone ja salmiakkimixer. Kaada noin 2 litran vetoiseen astiaan vuorotellen jäätelömassaa ja lakritsikastiketta raitoina. Koristele haluamallasi tavalla. Pakasta vähintään 8 tunnin ajan.


Viime postauksessa kerroinkin teille surkeista sattumuksistani ja on kerrottava, että vaikka kamerani objektiivi menikin rikki niin saan onneksi kuitenkin otettua kuvia! Objektiivi helisee koska sisällä on jotain muovin paloja eikä automaattinen tarkennus toimi. Huomasin kuitenkin, että saan tarkennettua manuaalisesti. Se vaatii vaan vähän enemmän vaivaa, mutta ainakin saan kuvattua! Käsivatkaimen ostin jo ja kohta saan postissa uuden yleiskoneen! Leipomisetkin sujuvat sitten taas mukavammin! Jee! :D Kissan ikäväkin helpottaa päivä päivältä enemmän, mutta aikalailla on ollut outoa kunnei ole enää lainkaan lemmikkiä talossa. Nyt saa kuitenkin olla vähän aikaa näin.

Terveisin Taru

lauantai 22. lokakuuta 2016

Perunarieskat

Heips!
Yhtenä päivänä tein pullaa ja näitä rieskoja. Olivatkin mahdottoman hyviä! Ohjeen löysin Leena-muorilta täältä, ohje on alunperin Kotilieden. Mulla taisi olla vahvempi muusi koska taikina oli ihan käsin pyöriteltävissä, rieskat ei silti olleet liian kuivia vaan todella makoisia ja pehmoisia!



Perunarieskaset n. 15 kpl 
5 dl perunamuusia 
tai 5 dl vettä ja 1 ½ dl perunasosejauhetta 
tai 5 dl vettä ja 1 pussi perunahiutaleita (80g) 
1 tl suolaa 
1 kananmuna 
1 dl kaurahiutaleita 
2½ dl sämpyläjauhoja tai hiivaleipäjauhoja 

Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Jos valmistat muusin perunasosejauheesta ja vedestä, anna soseen hieman jäähtyä ennen suolan ja munan lisäämistä. Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pelille n. 15 pientä taikinakasaa. Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut. Nauti heti. 


Sitten on kirjoitettava teille sattumuksistani. Tiedättekö että kun jotain hajoaa niin tuntuu, että kaikki vehkeet hajoaa samaan aikaan!?!? Mä oon ollu ihan ihmeissäni täällä, kun tuntuu, että kokoajan jotain sattuu. Mulla on kahden viikon aikana hajonnut yleiskone, käsivatkain, sauvasekoitin ja järjestelmäkamerani objektiivi (mitään ei siis tarvitse kuvata). Ajattelin laittaa muuten seuraavan postauksen kuvattuna huonolla kännykkäkameralla joten koittakaa kestää ;) Tietokone ja kännykkäkin on tökkinyt jo jonkun aikaa ja pelkään että nekin sanoo sopimuksensa irti justiinsa. Ja kaiken huipuksi meidän viimeinen kissa (13v.) sairastui edellisyönä ja se jouduttiin eilen lopettamaan. Ihan järkyttävää... :'(
Onneksi osaan ajatella kaikessa posiitivisesti ja olen kiitollinen siitä mitä minulla on!

Terveisin Taru

torstai 20. lokakuuta 2016

Minttusuklaajuustokakku (24cm)

Moi!
Tein tilauksesta tätä minttusuklaajuustokakkua ja mitoitin kakun nyt 24cm vuokaan. Ohje on alunperin Ulla Svenskin. Tämä on ihan parasta herkkua!

Usean kerran olen tätä kyllä tehnyt! ;D
Täyte sopii myös ihanasti täytekakkuun, kurkkaa tänne!


Minttusuklaajuustokakku 24cm

Pohja:
250 g minttu Domino-keksejä 
85 g voita 

Täyte:
6 dl vispikermaa 
400 g maustamatonta tuorejuustoa 
1 dl + 2 rkl sokeria 
6 rkl vihreää minttulikööriä 
8 liivatelehteä 
130 g Maraboun minttukrokanttisuklaata 

1. Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita ne keskenään sekaisin. 
2. Painele keksi-rasvaseos leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja osin reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin. 
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. 
4. Vaahdota vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sitten notkistettu tuorejuusto. Pilko minttusuklaa paloiksi. 
5. Kuumenna minttulikööri kiehuvaksi ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen. 
6. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, jos haluat täytteestä vihreämpää, sekoita siihen hieman vihreää elintarvikeväriä. 
7. Sekoita sokeri ja paloitellut minttusuklaat joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli. 



Terveisin Taru

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Älyttömän maukas jauhelihapiirakka (∅24cm)

Heips!
Olen ollut huono käyttämään jauhelihaa pitsoissa tai piirakoissa. Nykyään silti joskus saatan jauhelihapitsan pyöräyttää. Nyt sain ystävän luona niin ihanaa jauhelihapiirakkaa, että oli kysyttävä ohjetta! Piirakka on niin maukas, että olen tehnyt sitä jo pari kertaa! Ohje on Kinuskikissalta täältä. Kinuskissalla on kyllä monia ihania suolaisten piirakoiden ohjeita!

Muutin ohjeen tekotapaa koska minua häiritsi ensimmäisessä piirakassa se ettei tuorejuustotäyte valunut uunissa jauhelihatäytteen joukkoon vaan jäi sen pinnalle. Nyt muutosten jälkeen piirakka on aivan täydellistä! Älyttömän maukasta, mehevää ja mureaa! Kokeilkaas! ;D


Jauhelihapiirakka ∅24cm vuokaan

Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä

Täyte:
1 paprika
1 pieni sipuli
300 g jauhelihaa (laitoin 400g)
1 valkosipulinkynsi
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl pizzamaustetta

Päälle:
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl maitoa
1 kananmuna
2 tl sinappia (esim. Dijon)
2 dl juustoraastetta

Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. 

Pilko paprika ja sipuli. Paista jauheliha, lisää sitten paprika ja sipuli. Mausta täyte murskatulla valkosipulinkynnellä, pitsamausteella, suolalla ja pippurilla. Laita hetkeksi sivuun. Tee sitten tuorejuustosta, munasta, sinapista ja maidosta seos. Laita sitten puolet tuorejuustoseoksesta pohjan päälle, sitten juustoraasteesta puolet ja sitten jauhelihatäyte. Lusikoi loput tuorejuustoseoksesta jauhelihan päälle ja lopuksi vielä toinen puoli juustoraasteesta. Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia. Suojaa foliolla pinnan saatua hieman väriä. 



Terveisin Taru

torstai 13. lokakuuta 2016

Mutamuffinssit valkosuklaa-limekuorrutteella

Moi!
Tein ystävälleni kahvin kanssa tarjottavaksi näitä mutamuffinsseja. Lipsahti pari vuotta edellisestä kerrasta, kun olen näitä tehnyt. Nämä on niin hyviä, että palaan näihin aina tasaisin väliajoin. Tällä kertaa laitoin kuorrutteeseen limen kuoren ja myös mehun, koska lime oli pieni ja halusin kuorrutteeseen kunnolla makua. Pohjia näissä ei saa paistaa liian kypsiksi niin nautinto on taattu! ;D
Ohje näihin herkkuihin löytyy blogistani täältä.



Terveisin Taru

maanantai 10. lokakuuta 2016

Barbapapa-täytekakku ja muita herkkuja

Moikka!
Hyvän ystäväni ihanat kaksostytöt täyttivät elokuussa 1-vuotta ja minä sain tehdä juhlaan herkkuja. Ystäväni vision täytekakusta koitin parhaani mukaan toteuttaa ja lopputulos oli oikein tyttömäinen kerrostäytekakku Barbapapa-koristeilla ja ruusupursotuksilla. Lisäksi tein pieniä makeita herkkuja. Onnea vielä Viljalle ja Violalle! ♥


Kakussa oli 6 ja 2 kananmunan vaaleat sokerikakkupohjat, kostutettuna vaniljamaidolla. Täytteenä ihanan raikas punaherukkatäyte. Tein täytteen samankokoisena kuin ohjeessa oleva 32 x 22cm kakkuun tarkoitettu ohje on, lisäsin sokeria ½dl koska marjat olivat sen verran muikeempia, että täyte olisi ollut liian hapanta muuten. Päälle lipsahti litra kermaa, kun lasketaan myös alimmaisen kakun pääliosan pursottelu sen jälkeen kun ylimmäinen kakku oli syöty. Koristeeksi tilattiin Barbapapa-hahmoja Ullan Unelmasta. Koristeet olivat sisältä marmeladia jonka toisella pinnalla oli sokeripinta.







Terveisin Taru

perjantai 7. lokakuuta 2016

Kermakakku

Hei!
Tälläisen kakun tein perheen keskeiseen viikonlopun viettoon pari viikkoa sitten. Kakussa oli (32 x 22cm) 8 munan vaalea sokerikakkupohja jonka kostutin vaniljamaidolla. Täytteenä oli hilloa, banaania, vadelmia ja kermavaahtoa. Päällä säilykemandariinia ja niiden päällä kiille. Hyvää peruskakkua :)



Terveisin Taru

tiistai 4. lokakuuta 2016

Leppäkerttukakkuja Ainolle

Moi!
Täällä ollaan leivottu vaikka mitä vaikkei päivityksiä ole kuulunut. Olen paininut tietokoneen  päivitysten kanssa niin en ole saanut kuvia koneelle kamerasta ym... No nyt on kaikki suhtkoht kunnossa niin laitan teille heti kakkukuvia! Veljeni vanhimman tyttären synttäreitä juhlittiin viime lauantaina ja hän halusi leppiskakkuja. Tein juhliin sokerimassapäällysteisen leppäkerttukakun (jota jo tuli aiemmin harjoiteltua) ja sen lisäksi vielä kermakakun johon askartelin leppäkerttuja ja kukkasia.

Onnea vielä Aino-rakas! ♥


Leppiskakussa oli 4 munan vaalea sokerikakkupohja ja kermakakussa 6 munan vaalea sokerikakkupohja. Kostutuksena molemmissa vaniljamaito. Täytteeksi näihin kahteen kakkuun tein raikkaan mansikkatäytteen kolminkertaisena.


Söpönen leppäkerttu tuli tälläkin kertaa :)

Näiden pikkukerttujen kanssa oli vitsit vähissä... musta ei vaan ole koristeiden tekijäksi. Koristeiden teko on aina yhtä kamalaa, kun mulla ei ole minkään valtakunnan taitoja näissä hommissa. Onneksi lapset ei ole niin tarkkoja ja sankarin mielestä nämä oli suloisia ;D


Sisällöstä kuvaa, ihanaa herkkua oli! :D

Terveisin Taru