Tarun Taikakakut

maanantai 15. elokuuta 2016

Black Bomb suklaapiirakka (pellillinen)

Moi!
Sain ystävän luona kahvin kanssa jotain uutta ja herkullista! En meinannut uskoa etten ollut ennen tähän piirakkaan törmännyt missään! Ja minähän olen aika monta kakkua ja leivonnaista nähnyt ;D Tälläinen helppo herkku on kyllä ehdottomasti saatava ihmisten ilmoille tänne blogiin! Ohjeessa pohjan ainekset vaan sekoitetaan yhteen ja se on munaton ja maidotonkin jos kuorrutteen voin vaihtaa margariiniin. Minä tein sen nyt voihin, kun en käytä margariineja.

Piirakka on vähän niin kuin masaliisa eli mokkapalat, mutta jotenkin parempaa, uskallan sanoa. Piirakan koostumus ei kuvista ehkä välity, mutta se on erittäin kosteaa, mehevää ja suklaista. Sitä koostumusta ja makua jotenkin yllättyy, kun piirakkaa maistaa :D 

Piirakka on nimensä mukaisesti todella tummaa. Vaikka nimessä on sana "pommi", ei piirakka silti tunnu pommilta vaan on aika helposti syötävää... ;D 


Black Bomb suklaapiirakka (pellillinen) 
8 ½ dl vehnäjauhoja 
5 ½ dl sokeria 
6 rkl kaakaojauhetta 
1 tl suolaa 
2 tl ruokasoodaa 
1 tl vaniljasokeria 
2 rkl etikkaa (laitoin valkoviinietikkaa) 
1 ½ dl öljyä 
5 ½ dl vettä 

Kuorrute:
50 g sulatettua voita 
½ dl kahvia (½dl vettä+½-1tl pikakahvijauhetta) 
250g tomusokeria (puoli pakettia) 
3 rkl kaakaojauhetta 
2 tl vaniljasokeria 

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon etikka, öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperoidulle pellille. Paista 200 asteessa n. 20-30 minuuttia (minä pidin noin 22 minuuttia). Kokeile kypsyys tikulla niin ei tule paistettua sitä liikaa! 

Kuorrutetta varten sulata voi kattilassa, lisää kahvi, kaakaojauhe ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten tomusokeri ja sekoittele kunnolla kunnes tomusokeri on sulanut tasaisesti joukkoon. Lämmittele kuorrutusta tarvittaessa levyn jälkilämmöllä. Kaada kuorrute vielä lämpimän piirakan päälle ja levitä se nopeasti. Koristele halutessasi nonparelleilla tms mutta tee se heti kun kuorrute on levitetty. Kuorrutteen pinta kovettuu nopeasti. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen leikkausta. 

Ohjeen löysin muutamasta blogista. 
Kopsailin ohjeen Allergialeivontaa-blogista, mutta muuttelin sen omannäköiseksi. 


Terveisin Taru

28 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä, nam! Mitäs etikkaa käytit. Kirkasta väkiviinaetikkaako vai jotain miedompaa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! :) Korjasin jo eilen heti tuohon ohjeeseen tuon, että käytin valkoviinietikkaa. Jos olen oikein ymmärtänyt niin etikka ja sooda yhdessä vissiin jollain tavalla korvaavat munia... saavat taikinassa jonkin reagtion aikaiseksi. Itse en kumpaakaan maistunut yhtään, mutta eräs tarkemmat makunystyrät omaava syöjä maistoi piirakasta soodan heti.

      Poista
    2. Testattu on ja erittäin hyvää oli. Ei minusta etikka maistunut ollenkaan, vaikka kuinka tarkkaan yritin maistella....ihan pienesti tosin, on sen verran makeaa minulle. Kannattaa ehdottomasti tehdä. Plussaa munattomuus.

      Poista
    3. Kiva kuulla Mimmi! On tämä kelpo piirakkaa ja plussana kyllä tuo munattomuus.

      Poista
  2. No onpa tosiaan herkullisen ja mehevän näköistä! Tätä seuraavalla suklaapiirakkakeralla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Kokeileppas tätä! On oikein mehevää ja pehmoista herkkua ;D

      Poista
  3. wau mikä suklaapiirakka, en ole minäkään koskaan kuullut. Tätä on ehdottomasti tehtävä. Aurinkoa viikkoosi Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Tämä on älyttömän helppo ja herkullinen piirakka!
      Kiitos samoin Kaisa! ♥

      Poista
  4. Nam, näyttää kyllä tosi mehevältä, Sellaiselta kuin suklaapiirakan kuuluukin! :) Tämä taitaakin päästä heti huomisaamuna kokeiluun, kun talkoolaisia tulossa ja aineetkin löytyy valmiiksi kaapeista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootkohan jo kokeillut? Toivottavasti maistui ja tykkäsitte! :D

      Poista
    2. Juu, heti kokeilin! :) Tällaiset ohjeet on parhaita, joissa aineet vaan sekoitetaan yhteen.. Maistelin itsekin pienen palan ja hyvää oli. Joskin ehkä ensi kerralla laittaisin pohjaan öljyn sijaan voita, voisi olla vieläkin paremman makuista. Huomenna olen menossa ystävän pikkuista katsomaan ja mahollisesti tämä pääsee huomenna uudelleen kokeiluun gluteenittomana versiona! Mulla etikkana oli väkiviinaetikka.. Kiitti taas ihanasta ohjeesta! :)

      Poista
    3. Pohja onkin pikkuisen mauton, mutta kuorrutteesta tulee sitten makua piirakkaan. Itse ajattelin ettei suolaa ainakaan kannata jättää pois ettei pohja mene ihan kokonaan mauttomaksi. Kerro hei tänne sitten onnistuiko piirakka miten gluteenittomana!?
      Ole hyvä :D

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiva kuulla Satu! Suosittelen lämpimästi! ;D

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Juu on! Tätä on liiankin helppo syödä... ;D

      Poista
  7. Tämä on ihanaa. Löysin sen aikoinaan blogista jonka kautta koko blogimaailmaan päädyinkin googlen kautta. Etikka taikinassa ihmetytti että maistuuko se mutta ei maistunut .. :D
    Hyvännäköiset herkkukuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkuun otin selvää tästä piirakasta ja googlettelin ohjeita netissä niin aika moni oli 2007-2009 vuosilta. Siksi ohje on mennyt multa ohi... Mä olen alkanut kakkuilemaan vasta 2010! Sä oot pitänyt blogia jo kauemmin jossen väärin muista :) Ja onhan leivontablogien määrä niin huima, että ei ihme jos menee välillä jotain ohi ;D Luin jostain että etikka ja sooda tekevät yhdessä jonkin reagtion joka korvaa munat taikinassa, enkä itse ainakaan kumpaakaan maistanut. Hyvää piirakkaa on!

      Poista
  8. Tämä oli tosi hyvä ohje.
    Tein eilen ja tänään toin töihin testattavaksi ja sai täydet pisteet.
    (yritän lihottaa työkavereita, että näyttäisin itse hoikemmalta)...
    Lisäksi tämä on munaton, joka on hyvä asia, koska sukulainen on muna-allerginen.
    Kiitos ohjeesta. Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Päivi! :D Tosi kiva kuulla, että ohjeesta on ollut iloa!

      Poista
  9. Näyttää hyvältä! Alkoi heti kiinnostaa onnistuisikohan tämä gluteenittomana? Sitten vasta olisikin aikamoinen allergiakakku. Ja onnistuisikohan kakkupohjana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Petra! :) Gluteenittomuudesta en uskalla sanoa, mutta kakkuja olen nähnyt useamman. Jos googletat tämän niin löydät kakkuja! Mm. tämän:
      http://sekasoppa.vuodatus.net/lue/2007/05/suklaakakku-piirakka-black-bomb-munaton-ja-maidoton

      Poista
  10. Minullekkin ihan uusi tuttavuus, mutta hyvältä kyllä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkäsin tästä tosi paljon! Koostumus on ihanan pehmeä ja kostea vaikka hieman mauton, mutta sen asian korjaa kuorrute ;D Ja voihan pohjataikinan joukkoon laittaa vaikka suklaarouhetta!

      Poista
  11. En ole vielä tehnyt ,mutta kokeiluun menee..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊