Tarun Taikakakut

tiistai 26. huhtikuuta 2016

Kummitytön syntymäpäivät

Heippa!

Yksi kummitytöistäni, pikkusiskoni tytär, täytti sunnuntaina 2-vuotta. 
Tein juhliin toiveiden mukaiset leipomukset pikku sankarille. 
♥ Onnea vielä Pinja rakas ♥ 



Täytekakkuun tein 8 munan vaalean sokerikakkupohjan (22cm x 32cm) jonka kostutin vaniljamaidolla. Väliin laitoin mansikkahilloa (1kg) ja kermavaahtoa (6dl). Pinjan isä laittoi kuvankäsittelyohjelmalla Nalle Puh-kuvan ilmapalloon sankarin nimen ja iän ja kuva tilattiin Ullan Unelmasta. Pursotukset ovat vispikermaa (6dl) ja mansikat ulkomaalaisia. Koristeeksi laitoin vielä pehmeitä vaaleanpunaisia koristehelmiä.



Suolaiseksi tarjottavaksi tein Pullahiiren ohjeella kinkkuvoileipäkakun jota onkin tullut tehtyä monen monta kertaa. Siihen ei kuulemma kyllästytä koskaan :D


Pikkumakeaksi tein pieniä donitseja kinuskikuorrutteella. Tein ohjeen tuplana ja kuorrutteen kinuskiin lisäsin vielä 5 palaa valkosuklaata, näin kinuskista tulee paksumpaa ja sitä on myös sen vuoksi sitten enemmän tuossa donitsin päällä ;) Valkosuklaan lisäämisen olen oppinut Kakkutaikurin ohjeesta. Viimeksi tein sen munkkien päälle ja oli ihan taivaallista, niin kuin oli nytkin!

Tässä vielä kaikki leipomukset yhdessä. 
Tarjolla oli näidenkin lisäksi vielä vaikka mitä herkkuja! ;D

Terveisin Taru

32 kommenttia:

  1. Ai että, miten herkullisia tarjottavia. Näin vapun alla varsinkin nuo donitsit näyttävät erityisen houkuttelevilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jack! Nuo donitsit tekeekin näppärästi koneella ja niiden jäähtyessä voi keitellä kinuskin. Suht nopeaan saa herkut pöytään ;)

      Poista
  2. Oih,mitkä herkut, nam..ja niin kauniita ♥

    VastaaPoista
  3. Ihanat tarjoilut!
    Voileipäkakku on hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Mulla on jämähtänyt koristelutyyli noissa voileipäkakuissa ja vaikka aina ajattelen, että nyt teen jotain erilaista niin joka kerta kakut on samanlaisia ;D Nyt on tullut kasvatettua herneenversoja niin paljon, että niitä riittää enemmän kuin tarpeeksi koristeluhommiin :D

      Poista
  4. Näyttää ihanalta! Tuo valkosuklaan lisääminen oli ihan uusi juttu. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! :) Tuo valkosuklaa on kiva lisä tuossa kinuskissa, se ei tuo mielestäni makua lainkaan, mutta vahventaa kinuskia sen verran, että siitä tulee kaunis kuorrute. Kinuski myöskin samenee kylmetessään eikä tahmaa niin paljoa kuin tavallinen kinuski. Kerran olen tehnyt donitsien päälle tavallisen kinuskin ja se on erinäköistä. Jos kiinnostaa vertailla niin kuvat löytyy täältä:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2014/11/minidonitsit-kinuskilla.html
      Ole hyvä! :)

      Poista
  5. Ihania nuo donitsit. Kaivankin oman donitsikoneen esiin ja teen niihin tuollaisen kinuskikuorrutteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Henna! Kiva kun innostuit! :) Dippaamisessa kannattaa olla nopea koska kinuski jähmettyy nopeasti. Ihan parin viimeisen donitsin päälle kinuskin saa levittää jo nuolijalla ;D

      Poista
  6. Tässähän vallan iskee herkku-nälkä :)
    Onko tuo kakkukuva vohvelia vai sokerimassaa? Kuinka nopeasti se toimitetaan?
    Tuo Pullahiiren voikkariohje on kyllä loistava!
    Kinuskidonitsit laitan korvan taakse ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Kirsi! :D Tuo kuva on sokeripaperia ja Ullalla on aina ollut todella nopea toimitus. Oiskohan sivuilla lukenut, että 14:30 mennessä jätetyt tilaukset toimitetaan samana päivänä. Ja nuo kuvat tulee kirjeenä jos paketissa ei ole muuta. Näytti Ullan sivuilla lukevan, että kuva on tilattava 4 päivää ennen tarvittaa päivää. Tämän kuvan tilasin:
      http://www.ullanunelma.fi/kakkukuva_a4

      Poista
    2. Kuva leikkautuu hyvin?
      Olen joskus tilannut niitä vohvelikuvia.. halkeilee kakun päällä vaikka kuinka ohjeiden mukaan toimii ja sitten kun ensimmäinen leikkaa kakkua... koko kuva tulee mukana... ei kivaa!

      Poista
    3. Nämä on ihan täydellisiä! Kermaa kunnolla alle ja kun asentaa kuvan niin useaan kertaan kunnolla painaen vetelee vaikka kakkutasoittimella tai leipurin raapalla kuvan keskeltä reunoja kohti jotta kaikki ilmakuplat tulee alta pois. Myös alla oleva kerma saisi olla tasaisesti levitelty. Siinä on hetki aikaa ennenkuin kuva kostuu. Ja kuva saisi olla kakun päällä 2-4 tuntia ennen tarjoilua, että kostuu leikattavaan kuntoon ja se on muutenkin silloin parhaimmillaan värien kannalta. Mutta oon huomannut ettei kaikki kuvat mene huonoksi ajan kanssa. Mulla meni joskus yksi musta-valkoruudullinen kuva huonoksi yön aikana, siinä musta väri alkoi levitä valkoisiin ruutuihin.

      Poista
  7. Nam nam, aivan ihanan näköisiä herkkuja olet juhliin leiponut :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju! Sankari tykkäsi paljon kakusta ja varsinkin mansikoista, se lämmitti tekijän sydäntä ;D

      Poista
  8. Jos kiinnostaa, voisit osallistua kinuskidonitseilla meidän blogin huhtikuun kinuski-haasteeseen! :) Käy ihmeessä kurkaamassa: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/04/huhtikuun-haaste.html

    VastaaPoista
  9. Voi vitsit. Mun oli tarkoitus huomenna leipasta munkit kun vappuna en ehdi ,mutta nyt en enää tiedä tekisinkö munkkeja vai donitseja.. :D Ihana tuo täytekakun kuva ja voikkarit on aina niin herkkua. Herneenversot on kivoja koristeena ja salaatissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajattelin myös tehdä munkkeja, siman tein jo viime vkloppuna. Eihän donitsit huono vaihtoehto ole! ;D Mä tykkään tosi paljon herneenversoista ja kasvatankin niitä aina, kun vaan mahdollista :)

      Poista
  10. On kyllä ihana tuo täytekakku. Ihan vesi herahtaa suupielestä. Ja herneenversot voileipäkakussa ovat ihan ehdottomat, tekevät siitä kauniin näköisen. Ja donitsit ovat niin syötävän näköisiä että. :D

    Martta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Martta! :D Herneenversoilla saa kyllä loihdittua ihanat koristeet suolaisiin tarjottaviin, niillä tulee voileivistäkin niin nättejä ja hienoja! Ja makukin vaan paranee! :)

      Poista
  11. Hei, oletko paistanut kakkupohjan säädettävässä neliövuokaan? Haaveilin hommaavani sellaisen itselleni ja arvoin aiemmin päivällä, että monenko munan pohja siihen mahtuu.. Missä säilytät kakkua, tuohan ei mahdu tavallisen kuvun alle? :) ihanat tarjoilut olet jälleen saanut aikaiseksi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Merja! Joo olen. Mä teen sillä aina 8-9 munan kakkuja ja kun se on säädettävä niin oon tykästynyt kokoon 22x32cm, mutta sillä saa paljon isompiakin kakkuja. En ole ikinä kokeillut kuinka isoja... Tuo tarjotin jossa kakku on, on itseasiassa kuvun alaosa.
      Tästä löydät reunavuoan jota käytän:
      http://www.ullanunelma.fi/reunavuoka_saadettava_nelio
      Ja tästä tuon kuvun johon kakku mahtuu:
      http://www.ullanunelma.fi/muffinikakkulaatikko-suorakaide
      Kakkukupu on todella tukeva ja laadukas. Muffinssinkolo-alustan saa pois.

      Kiitos paljon! :)

      Poista
  12. Kiitti vinkistä!:) Tällä hetkellä kaupassa myydään kuvuista ei oota :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! :) Voi sentään, jospa laitat kyselyä niin saattavat hommata tuota kupua.

      Poista
  13. Öh,sain säädettävän vuoan ja tein innoissani pohjaa.. Tähän asti oon aina sekoittanut nuolijalla jauhot taikinaan, mutta nyt varsi ei riitä. Sekoitatko sinä jauhot koneella vai käsin? :) taikinaan jäi inhottavia jauhokökkäreitä.. Lisäksi pakeneeko sinulla taikina vuoasta? Uusi oli aavistuksen taipunut, joten paiston alussa taikinaa valui pellille :(ajattelin ensin, ettei se haittaa, mutta täytössä oli ongelmia, kun mousse täyte ja reunat eivät yltäneet tukemaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä sekoitan jauhot sokeri-munavaahtoon nuolijalla, mutta siinä on kyllä aika pitkä varsi. Muistaisin muuten että Ulla Svensk sekoittaa jauhot paljaalla kädellä vaahtoon! Tyylejä on siis monia ;) Ja laitan jauhot aika monessa erässä sihdin kautta ja lopuksi sekoitan oikein kunnolla pohjia myöden, näin olen saanut jauhopaakut pois. Mulla tuo reuna on suora eikä taikinaa karkaa kuin ihan pari milliä mikä johtuu niistä kinnikkeistä jotka reunassa on. Niiden takia reuna on ihan vähän irti uunipellistä. Reuna kuumenee uunissa myös nopeasti ja näin reuna kypsentää taikinan reunoista äkkiä ja kypsä taikinaa tukkii kolot. Jos sulla on vino reuna ja se valskaa pahasti niin harkitsisin reklamaatiota. Ei kannata viallisen tuotteen kanssa tapella. Tota sun viimistä lausetta en oikein ymmärrä, haluaisitko selventää kysymystä? :D
      Katselin sulle pari juttua joissa näkyi vaihekuvia isojen kakkujen teosta, jos ne vaikka auttaisi sua jotenkin :) Laitan aina kalvot irtopohjareunaan ennen kasausta ja painan reunat aina mahdollisimman kireäksi jotta kakkupohjat on reunojen sisällä kireästi.
      https://taikakakut.blogspot.fi/2014/08/kuningatar-kermakakku-pienelle.html
      https://taikakakut.blogspot.fi/2015/01/bambi-taytekakku-magotaytteella.html

      Poista
  14. Vaihekuvat selkeyttivät asiaa :) kiitos! Joo olipa käynyt ajatuskatko kirjoittaessa! Tarkoitin siis sitä, että kakkupohjan reunasta ei tullut suora, koska vuoan reunakaan ei ollut. Kun aloin täyttää suoraan vuokaan, piti kiero reuna korjata palasilla,koska mousse oli tosi löysää ja vaati hyytymiseen reunat. Se olis valunut heti pois. Reuna ei siis auttanut hyytymisessä niinku irtopohjavuoka yleensä :) ymmärsitkö nyt.. Taidan siis reklamaation tehä heirolille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ymmärsin! :) Tuollainen reunavuoka kannattaa kyllä palauttaa! Ei tuon käytöstä tule mitään jos saat aina askarrella palasia sinne...

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊