Tarun Taikakakut

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Kaakaovanukas / Suklaakiisseli

Heippa!
Äitini teki aina joskus meille lapsille suklaakiisseliä ja itsekin olen sitä joskus tehnyt. Nyt tuli useamman vuoden tauko, kun unohdin koko herkun. Tein omille lapsille tätä joku päivä ja me tykättiin kaikki tästä tosi paljon. Tein tätä sitten aika nopeasti uudestaan, kun sain siskoni tyttöineen meille syömään. Sillä kertaa laitoin vanukkaan näihin hienoihin laseihin. Näin tästä retroherkusta saa juhlavan jälkiruoan! Ohje on omasta päästä, vanukas ei ole liian makeaa ja ihanasti suklaisen makuinen. Itse tykkään tehdä tämän vahvempana ja laitan ohjeessa tuon isomman määrän maizenaa. Tämä voittaa mielestäni kaupan makeat vanukkaat mennen tullen!



Kaakaovanukas / Suklaakiisseli
2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 rkl makeaa kaakaojuomajauhetta (voi jättää poiskin)
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2-3/4 dl maizena-jauhoa
6 dl maitoa

Mittaa kattilaan ensin kuivat aineet ja sitten päälle maito. Laita levy päälle ja sekoittele kunnes seos alkaa kiehumaan. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia kokoajan sekoittaen. Kaada kulhoon tai laseihin ja laita kelmu pintaan kiinni, tämä estää kiisselin kalvottumisen. Anna jäähtyä ja  laita jääkaappiin. Tarjoa jääkaappikylmänä.

Ohjeella tuli nämä 8 lasillista.

Maizenan määrällä voi säädellä vanukkaan vahvuutta. ½ desilitralla maizenaa vanukkaasta tulee pehmeää ja 3/4 desilitralla siitä tulee lohkeavaa. Jos tykkäät ohuesta kiisselistä niin kannattaa vieläkin vähentää tuota maizenan määrää muutamaan ruokalusikalliseen.

Jos tarjoat vanukkaan jälkiruokana voit pursottaa päälle kermavaahtoa (1 dl kermaa+1 tl vaniljasokeria) ja laittaa koristeeksi vielä strösseliä tai sihdata kermavaahdon päälle kaakaojauhetta.

Lapsille laitoin hieman turvallisemmat lasit :)

Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Perusherkusta tuli kyllä aika juhlavan näköinen noilla laseilla :)

      Poista
  2. Hassu juttu, kun satuin itsekin juuri tekemään suklaavanukasta. En ollut tehnyt vuosiin. Ohje näyttää lähes samalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh! Ollaan taas oltu samoissa hommissa ;) Taitaa kaikki reseptit olla aikalailla samanlaisia. Eikä tuohon niin reseptiä tarvita, kun tekee vaan hyvän makuisen kaakaon jonka sitten suurustaa :D

      Poista
  3. Mieheni joskus tekee tätä herkkua ja on sitä itsekin joskus tullut tehtyä, mutta harvoin.. Kauniit annokset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Meillä jo vanhempi tyttö kyseli, että koskaan teen lisää. Tämä on kyllä niin lasten makuun oleva herkku ;D

      Poista
  4. Herkullisen näköiset lasit :) Itsekin kokeilin jokin aika sitten suklaakiisselin tekoa, mutta siitä tuli makuuni aivan liian valju. Nyt alkoi tehdä mieli tehdä niitä taas, lisäkaakaojauheella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! :) Mä tykkäsin tästä kyllä tosi paljon ja muukin perhe! Aineksetkaan ei paljoa tässä herkussa maksa ;D

      Poista
  5. Tätäpä pitää joskus tehdä töissä jälkkäriksi : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä! Helppoa kuin mikä ja niiiin hyvää! ;D

      Poista
  6. Kyllä arkisestakin jälkkäristä saa näköjään juhlavan näköisen, kun osaa laittaa oikein tarjolle. Varmasti voittaa kaupan Jacky-makupalat yms. vaikka itse tykkään kyllä niistäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo näin on! Kyllä mullekin kaupan vanukkaat maistuu ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊