Tarun Taikakakut

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Valkosuklaajuustokakku vadelmilla (24cm)

Moi!
Tein joku viikonloppu äidille tälläisen valkosuklaajuustokakun vadelmilla. Olen kehitellyt ohjeen aikoja sitten, mutta se on niin hyvää, että leivon sitä aina tasaisin väliajoin, marjoja vain vaihdellen :)


Valkosuklaajuustokakku vadelmilla:

Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
4 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
160 g valkosuklaata
8 liivatelehteä
4 rkl sitruunanmehua

Pinnalle:
4 dl vadelmia
3 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Murskaa kaurakeksit ja lisää sulatettu voi. Painele löyhästi 24cm vuoan pohjalle. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät tästä linkistä
Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma. Sulata suklaa mikrossa sekoittaen 20 sekunnin välein (valkosuklaa palaa tosi helposti ja on sen jälkeen käyttökelvotonta) Anna suklaan jäähtyä muutamia minuutteja. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Sekoita kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos yhteen. Kiehauta sitruunanmehu lasissa mikrossa tai kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä ainakin tunti ennen kuin lisäät vadelmat. Kaada hyytyneen pinnan päälle niin paljon vadelmia, että pinta peittyy. Keitä hyytelösokeri ja vesi paketin ohjeen mukaan ja kun seos on hieman jäähtynyt, lusikoi se vadelmien päälle. 
Vinkki: Kiille kannattaa laittaa jäisten marjojen päälle. Ja kun marjoja ei laita ihan kakun reunaan asti, niin kiille estää marjojen mehua valumasta kakun reunoille, kun ne alkavat sulamaan.
Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia, mieluummin yön yli.


Terveisin Taru

19 kommenttia:

  1. Nam, nam :). Herkullisen näköinen juustokakku ja nuo vadelmat raikastaa vielä ihanasti makumaailmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Musta tämä on just ihanaa vadelmilla, mutta moni tykkää, että tää on parasta mustikan kanssa. Molemmat on aivan ihania!

      Poista
  2. Nam, ihana yhdistelmä valkosuklaa ja vadelma..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niinpä! Tuo vadelman kirpsakkuus sopii hyvin makeaan valkosuklaaseen :)

      Poista
  3. Onpa ihanan näköinen kakku, nam! <3 Tosi kaunis tuo vadelmakiille.
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Roosa! Marjat ovat niin kauniita ja ihanan värisiä, että toimivat koristeena aina ;D

      Poista
  4. Onpa nätti. Sulla onkin mulle tosi monta testattavaa hyydykekakkua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! No noita reseptejä on kyllä "hiukan" kertynyt, että valitsemaan vaan mieluista ;D

      Poista
  5. Näyttää jälleen kerran todella hyvältä. Nyt alkoi kyllä tekemään mieli juustokakkua :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jack! Sama täällä! Se huono puoli tässä bloggailussa on... alkaa herkästi tekemään mieli herkkuja, kun katselee blogien ihania kuvia ;D

      Poista
  6. Käytitkö ohjeessa tuoreita vai pakastettuja vadelmia? :) Kokeilin, niin itellä ainakin vadelmat vähän valuttavat mehua, vaikka sulatuksen jälkeen nestettä otinkin pois, ilmeisesti en tarpeeksi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin pakastettuja ja laitoin kiilteen heti, kun olin laittanut jäiset vadelmat kakun päälle. Kiillekin hyytyy kivasti, kun sen laittaa jäisien marjojen päälle. Kyllä mun mielestä nuokin alkoivat jostain kohtaan hiukan valumaan, mutta siis yksi tai kaksi pientä noroa. Voisin laittaa tuohon ohjeeseen, että kiille kannataa laittaa jäisten marjojen päälle. Sitten sekin auttaa, kun ei laita marjoja ihan reunaan kiinni, näin kiille estää marjojen mehua valumasta, kun ne alkavat sulamaan. Toivottavasti oli maukasta! :)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä. Ja ohje oli todella hyvä, nam :)

      Poista
  7. Näyttää kyllä superhyvältä! :)
    Valkosuklaa juustokakuissa (oikeastaan kaikessa! :D) on niin toimivaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Tämä kakku on tosi pehmoista ja ihanaa! ;)

      Poista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  9. Hyvä ohje muuten, mutta minusta tässä on liian paljon liivatetta. Luulisin että 6 liivatetta riittää varsin hyvin. Täyte pysyisi koossa ja olisi pehmeämpi. Varsinkin kun tässä on tätä valkosuklaatakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielipiteestäsi Jasmiina. Olen kehitellyt reseptin niin että se on minusta ja kakun saajasta täydellinen. Jos tykkäät pehmeämmästä kakusta, voit huoletta vähentää liivatteiden määrää.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊