Tarun Taikakakut

maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kuningatar-hyydykekakku (24cm)

Hei!
Tein yksi päivä varsin kesäisen kakun. Viime kerralla muutama pikkujuttu jäi harmittamaan ja hieman muokkailin ohjetta. Edellinen kuningatar-kakkuni oli muutenkin hieman erilainen, koska maut oli eri kerroksissa. Tällä kertaa täytteen maku oli aivan ihana. Tämä kakku oli salakavala raikkautensa takia, tätä olisi voinut syödä vaikka kuinka paljon! Täyte tässä on mukavan makea ja pehmeä ja kirpeät vadelmat tulivat mukavina makupaloina täytteen seassa. Pohjaan laitoin wilhelmiina-keksejä ja pohja olikin superhyvä, ihanan rapsakka! Tämä oli tosi hyvää kakkua! :)
Aikaisempi kakkuni mustikasta ja vadelmasta löytyy täältä


Tähän aikaan vuodesta ei luonnollisesti kotimaisia marjoja saa tuoreena siksi ostin ulkomaalaisia mansikoita. Vadelmat ja mustikat ovat omasta pakastimesta ja kotimaisia.

Kuningatar-hyydykekakku (24cm)

Pohja:
185 g (1 pkt) Wilhelmiina-keksejä
10 kaurakeksiä
60 g voita 

Täyte: 
4 dl kermaa 
200 g Valion Kuningatar-rahkaa
400 g maustamatonta jogurttia (1 Valion lakt.prk)
1 dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria 
1½ dl mustikkaa soseutettuna
1 dl vadelmaa soseutettuna
2 dl vadelmia kokonaisina
12 liivatelehteä
½ dl vettä

Koristeeksi kotimaisia mustikoita ja vadelmia

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä

Tee täyte. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon rahka ja jogurtti. Lisää soseutetut mustikat. Kiehauta vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin kuitenkin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.



Terveisin Taru

26 kommenttia:

  1. Kaunis ja varppina herkullinen ♥

    VastaaPoista
  2. Jälleen niin kaunis kakku :) Kivan näköisiä sattumia nuo täytteen seassa pilkistävät vadelmat. Mahtavat varastot sulla ollut marjoja pakkasessa, kun niitä vieläkin piisaa kakkuihin :D Tätä katsoessa tulee ihan kesäinen fiilis. Ja sehän jo ihan nurkan takana, eli pian saa jo tuoreita, kotimaisia mansikoitakin. Vaikka eipä nuo ulkomaalaisetkaan mitään huonoja olleet, kun juuri vähän aikaa sitten maistelin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :) Mä aloin heti laskemaan, että kuinka paljon ostin viime kesänä marjoja! Mansikoita ostin 2 laatikollista eli 20 litraa. Mustikkaa ostin 2 ämpärillistä eli 20 litraa. Vadelmaa taisin ostaa vaan 6 litraa. Puolukkaa ostin 10 litran ämpärin. Mustikkaa on useampi litra vielä jäljellä ja puolukkaa litra. Kyllä näitä nyt menee helpolla paljon, kun on useampi lapsi ja leipoo ja kokkaa paljon. Ja yksi paikka johon marjoja saa uppoamaan roppakaupalla on smoothiet! :D Tänä vuonna ostan ehdottomasti mansikkaa ja vadelmaa enemmän kuin viime vuonna. Suomalaista mansikkaa olen jo joutunut hakemaan kaupan pakastealtaasta... Mä odotan kyllä jo kesää ja uutta satoa! :)

      Poista
  3. Nams! Mä käytän melko usein wilhelmiinoja itekin juustokakun keksipohjassa. Niillä saa musta parhaan pohjan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna :) Nuo wilhelmiinat olivat koostumukseltaan kyllä ihania tuossa pohjassa. Mä olen kerran aikasemmin niitä käyttänyt ja silloin lisäsin joukkoon kaakaojauhetta, hyvää oli silloinkin :)

      Poista
    2. Mä muokkaan aina mun vilhelmiina-reseptiä juustokakkua ajatellen :) Oon kans tehny kaakaojauheella maustettuja vilhelmiinoja (ajaa varmaan saman asian, kun toi miten sä olit käyttänyt) ja sitte joulun alla maustoin vilhelmiinat kardemummalla. Toimii.

      Ai jai, kyllä vaan tuo kakku on niin ihannan kesäinen. Tulee hyvälle tuulelle sitä kattellessa :)

      Poista
  4. Näyttää kyllä niin herkulliselta!!

    VastaaPoista
  5. Mikä ihanan näköinen ja kuulonen herkkukakku! Täällä alkaa marjat oleen melko syötynä vaikka paljon syksyllä kerättiin, mutta eipä olla kyllä sairasteltukkaan koko talvena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kaisa! Marjat on kyllä ihania vitamiinipommeja :D

      Poista
  6. Oijoiii, miten ihanan näköinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tita! Tämä oli salakavalan hyvää! :D

      Poista
  7. Hmmmm....pääsin osalliseksi tähän herkulliseen kakkuun, kiitos! Oli kyllä niiin ihanaa, tätä olisi voinut syödä vaikka kuinka paljon :D Ja lisäksi tässä oli sitä silmäruokaakin, kaunis ja kesäinen! Kesää ja uusia kakkuja odotellessa:) Hauskaa päivän jatkoa!
    t.Teija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija <3 Ja kiitos itsellesi inspiraatiosta ;D Tämä oli kyllä onnistunut kakku, niin raikasta ja maukasta. Marjoilla on aina ihana koristella! Tässä halusin saada kakun päälle runsautta ja väriä ja ihan kesä siitä mieleen tulikin :) Ihania uusia marjoja ja kesää odotellessa!

      Poista
  8. Onpa herkullisen näköinen kakku, slurps!. Nuo vadelmasattumat on ihania ja wilhelmiinoista tulee kyllä hyvä keksipohja juustokakkuun, olen itsekin joskus tehnyt niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raili :) Wilhelmiinat ovat (ja pysyvätkin) tuossa pohjassa ihanan mureina! Tykkään niistä kyllä kovasti. Vadelmat ovat kokonaisina tosi kauniita ja ihanan raikkaita sattumia täytteessä :)

      Poista
  9. Heippa, tein kakkua tällä ohjeella ja täytyy sanoa, että 12 liivatelehteä oli aivan liikaa. Kakun koostumuksesta tuli kumimainen eikä sitä ollut niin miellyttävää syödä. Muuten maku oli hyvä ja raikas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi harmi että sulla kävi noin. Olikohan sulla eri liivatteita kuin mulla? Oon kuullut että toiset olisi jotenkin erilaisia kuin toiset. Kinuskikissalla löytyy täältä yksi juttu:
      https://www.kinuskikissa.fi/myytinmurtaja-testaa-onko-liivatelehdilla-eroa/
      Mulla tuo 12 kpl toimii vaikka olen tehnyt myös 10 kpl ja silloin kakku on tosi pehmeää.

      Poista
  10. Tein soveltaen tämän kakun gluteenittomana ja hyvää tuli. Käytin pohjassa Wilhelmiinojen tilalla Semperin kolakeksejä sekä laitoin viisi Semperin gluteenitonta kaurakeksiä, missä suklaahippuja. Tuli tosi hyvää! Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ihana kuulla että tykkäsit! Tämä on mun omia lempparikakkuja! Niin raikasta ja marjaisaa :) Kiitos kommentistasi!

      Poista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. Aion tehdä tämän kakun 26 cm vuokaan synttäreille, jossa meitä on yhteensä 18 (4 lasta). Riittääköhän näillä määrillä vai kannattaisiko tehdä 1,5 kertaisena?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku on mielestäni ainakin 15 hengelle. Riittävyys riippuu paljon myös siitä onko lisäksi kuinka paljon muuta tarjottavaa. 26cm vuokaan kannattaa pohja ainakin suurentaa niin että keksejä tulee 300g ja voita 100g. Täyte saattaa tälläisenä riittää, kakusta tulee vain hieman matalampi. Tämä 24cm kakku on kyllä aika korkea joten en usko että 26cm olisi kovinkaan matala. Mutta jos tykkäät niin voit lisätä täytteenkin määrä.

      Poista
  13. Missä vaiheessa kokonaiset vadelmat pitäisi lisätä täytteeseen?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊