perjantai 27. helmikuuta 2015

Sitruunainen 7 minuutin kahvikakku (2l vuokaan)

Moi!
Tämä 7 minuutin kahvikakku on noussut varsin suosituksi nyt, vaikka ohje taitaa olla kymmeniä vuosia vanha (lisätiedot ovat tervetulleita!). Itse en ollut ennen kuullut tästä ja minunkin piti päästä tätä kokeilemaan. Mimmi oli tehnyt sitruunalla maustetun niin ajattelin minäkin sellaista kokeilla. Ohjeen kopioin kuitenkin Annen Liian hyvää-blogista josta löysin myös kuorrutteen ohjeen. Vähän aikaa sitten Maijukin kokeili tälläistä Pienet Herkkusuut-blogissaan ja Kirsi Kirsin keittiössä-blogissa teki appelsiinisen version.


Tein kakkuja heti kaksi. Ensimmäisestä kakusta tein siis sitruunan makuisen. Sitruunani oli hivenen nahistunut joten laitoin taikinaan vielä kuoren lisäksi puolikkaan sitruunan mehunkin. Tuorejuustokuorrute oli aivan täydellistä, niin kuin porkkanaleivonnaisissakin, sitä voisi syödä miltei paljaaltaan! ;D On kyllä niin ihanan makuista! 

Kakku on siis sairaan helppo tehdä ja aivan ihanan pehmeää! Ja tuo kuorrutus ehdottomasti kruunasi makunautinnon! Kuorrute korosti vielä tuota sitruunan makua :) Kakkua voi myös melko loputtomasti maustaa ja tuunailla, mutta on varmasti tosi hyvää ihan sellaisenaankin vaniljan makuisena. Itse ihastuin tähän sitruunaiseen kakkuun tosi paljon ja ajattelinkin josko seuraavaksi tekisin kakun appelsiinista ;)





7 minuutin kahvikakku:
4 munaa 
3 dl sokeria 
200 g voita sulatettuna (tai huoneenlämpöisinä, pehmeinä paloina)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria 
1½ dl vehnäjauhoja 
2 dl perunajauhoja

Mittaa kaikki aineet yhdellä kertaa kulhoon ja vatkaa joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella 7 minuuttia. Voitele ja jauhota vähintään 2 litran rengasvuoka. Paista 175 asteessa noin 45-50 min toiseksi alimmalla tasolla. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jos tikku on puhdas, kakku on kypsä. 

Sitruunainen tuorejuustokuorrutus:
60 g pehmeää voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa kaikki ainekset yhteen valkoiseksi vaahdoksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle.


Toisesta kakusta tein rommin makuisen. Maustoin taikinan rommiaromilla (1 rkl) ja rommi-vaniljasokerilla (koko paketti meni eli noin 2rkl) jonka sain joskus Nami-hiireltä kakkukilpailuun osallistumisesta. Tämän kakun jätin kuorruttamatta. Tämä kakku meni pakkaseen, mutta reunoilta siistimäni palaset maistuivat hyvältä :)

Terveisin Taru

tiistai 24. helmikuuta 2015

Heinäsirkkapiirakka / Grasshopper pie

Moikka!
Tein miehelleni synttärilahjaksi minttuisen herkun eli heinäsirkkapiirakan. Piirakka perustuu samannimiseen drinkkiin. Piirakan täytteen juju on vaahtokarkeissa jotka sulatetaan täytteeseen. Vaahtokarkeissa oleva liivate hyydyttää täytteen. Otin ohjeen Pullahiireltä ja melkein kaikki muista blogeista löytämäni ohjeet olivatkin häneltä kopioituja. Ohje oli hyvä ja kakku oli helppo tehdä! Kiitokset Tarulle ohjeesta :)

Tässä piirakassa oli ihanan murea tuo pohja, mutta täyte ei ihan täysin vakuuttanut vaikka olikin ihan hyvää. Koostumus oli kyllä aivan ihana ja pehmoinen! Täytteessä päälimmäisenä maistui likööri ja maku oli meille melko alkoholinen. Liköörin määrää tarkastelen kyllä jos teen tätä vielä. Maidon määrää voi helposti lisätä ja liköörin määrää vähentää. Lisäksi täyte oli melko makeaa. Jos siis olet kermaisen ja makean ystävä, tämä piirakka on varmasti sinun makuusi :)

Ja ajattelin myös josko ensi kerralla vaihtaisi tuon liköörin vaikka suklaiseen tai pähkinäiseen likööriin. Näitäkin versioita on blogeissa tehty. Mm. Sirun Vispilävintiön Temmellyskenttä-blogista löytyy kaksi versiota: minttuinen tästä ja mokkainen tästä. Sirukin oli ottanut ohjeensa Pullahiireltä.



Ohje on kopioitu Pullahiiren sivuilta täältä.
Häneltä löytyy myös pähkinälikööri-versio täällä.

Heinäsirkkapiirakka eli Grasshopper pie

Pohja
360 g Domino-keksejä (laitoin 310g)
60 g voita
(minä laitoin vielä 1 rkl piparminttu-esanssia) 

Täyte
175 g vaahtokarkkeja (valkoisia) 
1 dl maitoa 
1 dl minttulikööriä 
5 dl vispikermaa 
(vihreää elintarvikeväriä) 

Päälle
suklaakoristeita (minä raastoin tummaa suklaata) 
kermavaahtoa 

Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos noin 26-28 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta sivuun tai vaikka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Mittaa pinnoitettuun kattilaan vaahtokarkit, maito sekä minttulikööri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja sekoitte niin, että vaahtokarkit sulavat joukkoon. Kaada seos kulhoon ja viilennä jääkaapissa välillä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon halutessasi hieman vihreää elintarvikeväriä ja nostele kerma se jäähtyneen vaahtokarkkiseoksen joukkoon. Kaada seos keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin jäähtymään ainakin muutaman tunnin ajaksi. 

Koristele jäähtynyt piirakka suklaakoristeilla sekä kermavaahtopursotuksilla. Voit myös halutessasi levittää kermavaahdon koko piirakan päälle ja ripotella suklaakoristeet viimeisenä.

Vinkki! Jos et halua käyttää alkoholia, niin lisää maitoa hieman enemmän joukkoon ja jos taas haluat nimenomaan säilyttää alkoholin, niin lisää likööri vasta vaahtokarkkien sulatuksen jälkeen vaahtokarkkiseokseen.

Liköörinä käytin 21% Gabriel Boudier Creme De Menthe-minttulikööriä. Mitään lisävärejä piirakkaan en laittanut koska mielestäni likööristä tuli juuri sopiva vihreä väri täytteeseen.

Tässä näkyy tuo miten vaahtokarkit ovat alkaneet sulaa ja miltä massa näyttää sitten, kun vaahtokarkit ovat kokonaan sulaneet, eli massa on valmista.


Terveisin Taru

lauantai 21. helmikuuta 2015

Mansikkajuustokakku (24cm)

Hei!
Tälläisen ihanan raikkaan mansikkajuustokakun tein viime viikonloppuna. Ohje tähän löytyy blogistani täältä. Koristeeksi spritsasin valkosuklaata, nonparelleja, pakastimesta vadelmia ja punaherukoita. 




Terveisin Taru

torstai 19. helmikuuta 2015

Juustoiset porkkana-kaurasämpylät

Moi!
Olen tehnyt sämpylöitä tällä ohjeella varmaan 15 vuotta. Ohje on Kodin kuvalehden erikoisliitteestä 3/1992 Ihanat Kotileivät. Ihana pikku lehtinen joka on jo varsin kulunut ;) Ohjeessa sämpylöihin tulee vain kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja, mutta itse olen muutellut ohjetta monin eri tavoin. Suosikkini on porkkana jota laitan sämpylätaikinaan lähes joka kerta. Siemenet tulevat heti hyvänä kakkosena. Tällä kertaa sokerina käytin tummaa muscovado sokeria ja nesteenä oli puoliksi maitoa ja puoliksi vettä.



Nopeat porkkana-kaurasämpylät n.20 kpl
5 dl vettä tai maitoa
50g hiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
½ dl öljyä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
4 dl kaurahiutaleita
n. 7 dl sämpyläjauhoja tai vehnäjauhoja

Lisäksi mielesi mukaan:
1 porkkana raastettuna
1 dl juustoraastetta
siemeniä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi (kuivahiivalla 42 asteiseksi) ja liota hiiva siihen. Jos käytät kuivahiivaa lisää se jauhojen joukossa. Lisää joukkoon muut aineet ja alusta taikina kimmoisaksi jauhoilla. Anna taikinan kohota liinan alla noin 15 minuuttia. 
Leivo taikinasta kaksi pötköä ja jaa molemmat pötköt noin kymmeneen palluraan, pyörittele pyöreiksi. Laita sämpylät leivinpaperin päälle pellille kohoamaan liinan alle noin 10-15 minuutiksi. Paista sämpylät 225 asteessa 12-15 minuuttia.


Terveisin Taru

tiistai 17. helmikuuta 2015

Mehevä suklaakakku mansikka-mascarpone-täytteellä

Moi!
Veljen pojalle meni helmikuun alussa tälläinen Marttyyri-täytekakku. Poika on kova Martti-fani ja Martin hahmo Marttyyri on ihan kaikista kovin tyyppi :D Kakussa oli Suklaapossun mehevä suklaakakkupohja ja täytteeksi tuli mansikka-mascarponetäyte 1½ kertaisena. Mansikat ovat espanjalaisia. Pursotuksissa käytin kaakao-tuorejuustokreemiä. Kuva on sokeripaperikuva ja se on tilattu Ullan Unelmasta, sitä ei saa valmiina vaan lähetimme oman kuvan sinne. Tähdet ja kolmosen tein sokerimassasta.




Ohje on Suklaapossun ja hänen blogistaan kopioitu.

Tuplasin alkuperäisen ohjeen jotta sain siitä 22x32cm kokoisen kakun.


Mielettömän mehevä suklaakakkupohja
22x32 cm vuokaan


Aineet: 
250 g voita
100 g tummaa suklaata sulatettuna 
2 dl rypsiöljyä
4 dl vettä 
3 dl ranskankermaa (tai piimää) 
6 munaa 
3 dl sokeria 
3 dl fariinisokeria 
9½ dl vehnäjauhoja 
2 dl tummaa kaakaojauhetta 
3 tl leivinjauhetta 
2 tl soodaa 
1 tl suolaa 
2 rkl vaniljasokeria 

Ohje: 
Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä. 

Suklaapossun vinkit: 
* Uunit ovat tehoiltaan kovin erilaisia, joten koita kakun kypsyys tikulla jo ennen ajan täyttymistä. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. 
* Olen tehnyt kakkua 20 cm irtopohjavuoassa, jossa on n. 5 cm reunat. Taikina on paistuessaan meinannut vyöryä reunojen yli, joten se kannattaa paistaa vuoassa jossa on korkeammat reunat tai sitten hitusen isommassa (22 cm) vuoassa. 
* Kakun pinta on uunista otettaessa hieman kupruinen, mutta sen voi tasoitella veitsen avulla.



Kaakao-tuorejuustokreemi 22x32cm kakkuun:
120 g pehmeää voita
300 g tomusokeria
45 g kaakaojauhetta
300 g tuorejuustoa

Ota voi ajoissa jääkaapista. Sekoita/vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri ja kaakaojauhe tasaiseksi. Lisää kylmä tuorejuusto kerralla ja vatkaa sähkövatkaimella n. 5 minuuttia kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja koristele.

Ohje alunperin Wicked Sweet Kitchen:istä täältä.



Mukaan meni kakkuun sopivat suklaa-cake popsit. Ohje löytyy täältä.




Terveisin Taru

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Suklaakakkutikkarit / Suklaa Cake pops

Heips!
Veljen pojan synttäreille tein täytekakun lisäksi tälläisiä suklaakakkutikkareita. Tein tikkarit sydämen surujen kakusta ja olin iloisesti yllättynyt, että tuorejuuston ja suklaan lisäksi kakut oikeasti maistuivat sydämen surujen kakulta! Maun tunnisti hyvin! Hyviä ja kosteita kakkutikkareita olivat ja lapsethan näistä tykkää tosi paljon :)


Sydämen surujen kakkutikkarit / suklaakakkutikkarit:

Paista ensin sydämen surujen kakku:
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa 
1 tl suolaa 
1 tl vaniljasokeria 
150 g voita tai margariinia 
250 g maitorahkaa 
1/2 dl maitoa 
2 munaa 

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään isossa kulhossa tai yleiskoneen kulhossa. Joukkoon rikotaan munat, kaadetaan maito, sulatettu rasva ja rahka. Sekoitetaan yhteen vahvalla puukauhalla tai yleiskoneen taikinakoukulla. Taikina on todella vahvaa. Paistetaan voidellussa ja jauhotetussa 2 litraisessa kahvikakkuvuoassa, 180-200 asteessa noin 50-60 minuuttia.

30 kakkutikkariin tarvitset:
puolikkaan sydämen surujen kakun
100-150 g tuorejuustoa
tikkaritikkuja

Kuorrutukseen:
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata

Poista (eli syö ;D) kakun pohjasta kovat kohdat joita siihen tulee paistettaessa. Murenna kakku kulhoon ja sekoita siihen kunnolla tuorejuusto. Pyörittele massasta lihapullan kokoisia palloja ja laita ne jääkaappiin kovettumaan noin tunniksi.

Laita sitten suklaat vesihauteeseen sulamaan. Heti kun suklaaseen tulee sulanut kohta, ala dippaamaan tikkuja suklaaseen ja paina ne palloihin. Kun pallero on kylmä, tikussa oleva suklaa jähmettyy aika nopeasti, mutta voit halutessasi laittaa tikutetut pallot jääkaappiin odottamaan suklaiden sulamista. Ja kun suklaat on sulaneet voit alkaa dippailemaan palloja siinä. Koristele heti ja anna sitten pallojen kovettua jääkaapissa.

Popsit voi hyvin tehdä edellisenä päivänä tarjoamisesta. Kuorrute suojaa sisustaa kuivumiselta. Popsit voi myös hyvin pakastaa kuorrutettuina ja koristeltuina.

Muita cake- ja cookie popseja ja kuvalliset ohjeet löydät täältä



Terveisin Taru

perjantai 13. helmikuuta 2015

Mansikka-mascarponevaahto-suklaakakku-jälkkärit

Moi!

Tein pari viikkoa sitten täytekakkua ja kakkupohjaa jäi yli. Tein siitä meille tälläiset jälkkärit. Olivat kyllä tosi herkullisia! Annoksista tuli aika isot, mutta ihan helposti sen söi kokonaan. Meidän pieni 3-vuotias tyttökin veti koko annoksen kerralla! ;D 

Laitan alle ohjeen kokonaiseen kakkuun vaikka kaikki ei menekään näihin jälkkäreihin. Kakkua on nimittäin mukava syödä ihan sellaisenaankin ;) Suklaakakun ohje on Suklaapossun, kiitokset hänelle hyvästä ja monesti käytetystä reseptistä! :D




Mehevä suklaakakku 20-22cm
(alkuperäinen ohje Suklaapossulta täältä)

125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä 
1.5 dl ranskankermaa (tai piimää) 
3 munaa 
1.5 dl sokeria 
1.5 dl fariinisokeria 
4.75 dl vehnäjauhoja 
1 dl tummaa kaakaojauhetta 
1 ½ tl leivinjauhetta 
1 tl soodaa 
0.5 tl suolaa 
1 rkl vaniljasokeria 

Ohje: 
Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä. 




Mascarponevaahto neljään annokseen
2 dl kermaa
½ prk (125g) mascarponea
2-4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää lopuksi mascarpone-tuorejuusto.

Kasaa lasiin suklaakakun paloja, mansikan paloja ja vaahtoa vuoronperään. Koristele jokainen annos mansikalla.


Terveisin Taru

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Hasselpähkinämarenki

Heips!
Joo, mä sorruin jo tähän... Sen verran vaivasi päätä tuo ajatus, että oli pakko ryhtyä sitten hommiin ;) Nämä oli just niin hyviä, kun tiesinkin! Ihanan pähkinäisiä ja makoisia. Mieskin mutisi, että ovat turhankin koukuttavia. Toisena päivänä hän päivitteli miten nämä voi olla näin täydellisiä! Vein osan pois ettei kaikkea tule itse syötyä ;D Jos haluaa, niin tähän voi käyttää muutakin pähkinää, vaikka mantelia. Miltäköhän maistuisi suolapähkinä marengissa...? Hmm...



Hasselpähkinämarengit:
3 valkuaista
2 dl sokeria
100-125 g hasselpähkinärouhetta

Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sitten sokeria pikkuhiljaa vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi hasselpähkinärouhe vaahdon joukkoon varovasti nostellen. 
Laita massa pursotinpussiin ja pursottele marenkeja leivinpaperille. Paista 100 asteessa koosta riippuen 30-60 minuuttia.

Minä paistoin tavallisessa uunissa molemmat pellit yhtäaikaa ja vaihtelin 20 minuutin välein peltien paikkaa. Tein näistä suht isoja niin kestivät kuivua yli tunnin. Jätä marengit uuniin jäähtymään ja jätä uunin luukku raolleen.
Kun marenki on kuiva, se irtoaa helposti paperista ja on kevyt.
Ohjeella tulee 2 pellillistä marenkeja.


Rapsakkaa, pähkinää täynnä olevaa herkkua ;D

Terveisin Taru

maanantai 9. helmikuuta 2015

Appelsiininen marenkikakku

Hei!
Katsoin Leila Leipoo-ohjelmaa jossa hän teki marenkikakun johon tuli appelsiininen kerma täytteeksi. Tästä sitten innostuin ja eräänä päivänä, kun oli aikaa aloin hommiin. Kaikki ei sitten mennytkään ihan niin kuin piti. Aluksi pähkäilin kovin kakun nimeä. Leila oli nimennyt kakkunsa Schwarzwaldin kakuksi ja minusta se ei sitä ollut. Pienen tutkimisen jälkeen löysin tietoa, että Ruotsissa Frödinge kyllä myy tällä nimellä tämän tapaista marenki-kermakakkua (täällä: Schwarzwaldtårta), mutta muuten kaikkialla muualla Schwarzwaldin kakku on tehty suklaapohjasta, kermasta ja kirsikoista. Itse tykkäsin myös, että Leilan ohje oli puutteellinen...

Leilan ohjeen mukaan tehdyt pohjat menivät piloille vaikka tein ohjeen mukaan, siksi tein uudet pohjat omalla hyväksi havaitsemallani ohjeella. Omassa ohjeessa valkuaisia tarvitaan kolme, kun taas Leilan ohjeessa niitä menee kuusi ja silti pohjia tulee molemmilla ohjeilla kolme! Ja minun ohjeella pohjista tuli ihanat ja paksut, kun Leilan ohjeella tuli littanat ja tahmeat. Leilan ohjeen täyte oli myös pettymys... Leilan täytteeseen tuli 12dl kermaa + 1 rkl likööriä + yhden appelsiinin kuori = ei maistunut miltään! Kermaa oli aivan liikaa ja siksi käytinkin heti omassa täytteessäni sitä vähemmän. Appelsiini ei maistunut Leilan ohjeen mukaisilla mausteilla tehdyssä kermassa ollenkaan, siksi lisäsin vielä appelsiinin mehun ja liköörin määrän nelinkertaistin. Vielä minunkin määrillä appelsiinin maku jää suht miedoksi.

Kaiken tämän hämmennyksen ja reseptin muuttelun takia nimesin kakkuni eri nimiseksi, enkä Leilan Schwarzwaldin kakuksi vaikka inspiraatio onkin häneltä. 
(Jakso jossa Leila leipoo kakun löytyy täältä ja kakun ohje löytyy täältä)



Sitten tietysti vielä kerron kakusta! :) Se oli näillä omilla ohjeilla tehtynä tosi hyvää! Ihastuin ikihyviksi tuohon hasselpähkinämarenkiin! Ihanan pähkinäistä ja rapeaa herkkua jota on tehtävä kohta uudestaan! Marenkipohjiin sivelty suklaa oli piste i:in päälle joten sitä ei kannata jättää väliin. Suklaan helppo temperointi oli myös aivan mahtava! Nuo reunoilla olevat koristeet olivat tosi rapsakoita ja ihanasti lohkeavia. Kakun päälle murustelin ylimääräistä marenkia ja hasselpähkinärouhetta. Vein kakun vanhemmilleni joten palakuvaa ei ole, mutta kerron ettei se kovin kaunis ollutkaan ;D Jos teen kakkua vielä uudestaan niin otan kyllä palakuvatkin. Kakku oli raikasta ja rapsakkaa, ei ollenkaan äklömakeaa. Suosittelen kakkua kaikille marengin ja appelsiinin ystäville :)


Hasselpähkinämarenkipohjat:
3 valkuaista
2 dl sokeria
100 g hasselpähkinärouhetta

Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sitten sokeria pikkuhiljaa vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi hasselpähkinärouhe vaahdon joukkoon varovasti nostellen. 

Piirrä leivinpapereille halkaisijaltaan n.20cm lautasta apuna käyttäen 3 samankokoista ympyrää. Laita massa pursotinpussiin, leikkaa kulma auki ja pursottele (tai levitä) ympyröihin marenkia. Paista 100 asteessa 1½-2 tuntia. Minä paistoin tavallisessa uunissa molemmat pellit yhtäaikaa ja vaihdoin puolessa välissä peltien paikkaa. Jätä marengit uuniin jäähtymään ja jätä uunin luukku raolleen.

Koristeet ja suklaa marenkien pintaan: 
300 g tummaa suklaata

Tee sitten suklaakoristeet: Sulata vesihauteessa 100g tummaa suklaata. Poista lämmöltä ja sekoita 200g erittäin hienoksi hienonnettua suklaata (tämä oli tosi helppo temperointi). Kun suklaa on sulanut tasaiseksi, levitä suklaalla noin 14 kappaletta ohuita pitkänomaisia "kieliä" leivinpaperille. Käytä apuna palettia tai lusikkaa. Anna kovettua kylmässä. Levitä loput suklaasta pullasudilla jäähtyneiden marenkipohjien toisille puolille.

Appelsiinikermatäyte:
8 dl kermaa
1 rkl sokeria
4 rkl Cointreau-appelsiinilikööriä 
1 appelsiinin kuoriraaste ja mehu 

Vatkaa kerma sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta Cointreau-liköörillä, appelsiinin kuorella ja appelsiinin mehulla. Mehu kannattaa laittaa kahdessa erässä.

Kokoa kakku: Levitä kerros täytettä jokaiseen väliin ja kakun päälle ja reunoille. Laita suklaakoristeet kakun reunoille ja päälle hasselpähkinärouhetta.

Kokoa kakku mahdollisimman lähellä tarjoilua! Marenki pehmenee ajan kanssa.


Terveisin Taru

perjantai 6. helmikuuta 2015

Mustikkajogurttikakku Frozen Elsa-kuvalla

Moi!
Tuli tehtyä siskon perheelle tälläinen kakku josta ei tiedä mihin kategoriaan sen laittaisi :) Aikaisemmin olen tehnyt vastaavan "naked cake:n" mansikasta, nyt kakku syntyi mustikasta. Kakku on periaatteessa ihan täytekakku paksulla hyydytetyllä täytteellä, mutta en halunnut pursotella täytettä ja kakkupohjaa piiloon. Siskontytöt tykkäävät kovasti Disneyn Frozen-elokuvan hahmoista niin laitoin Elsan kuvan kakkuun. 
Jos teen meille rahkaa, teen sitä usein mustikasta ja laitan joukkoon aina maustamatonta jogurttia. Siitä tulee ihanan pehmeää ja raikasta eikä se vaadi paljoa sokeria. Jos et halua tehdä kakkua, kokeile ihmeessä tuota täytettä ihan rahkana ilman liivatteita! 


Mustikkajogurttikakku 20cm

Pohja:

Täyte:
2 dl kermaa
200 g (2dl) maustamatonta jogurttia
125 g maitorahkaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunanmehua
3-4 dl mustikkaa

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Lisää rahka ja jogurtti. Kiehauta sitruunanmehu kattilassa ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää seos ohuena nauhana vaahtoon. Lisää lopuksi jäiset (tai tuoreet) mustikat.

Kasaa kakku suoraan tarjottimelle irtopohjavuoan reunaa ja kalvoja apuna käyttäen (näin). Halkaise kakkupohja kahtia ja aseta toinen pohja tarjottimelle. Kostuta pohjaa maidolla tai haluamallasi nesteellä. Kaada sitten täyte vuokaan, laita toinen pohja täytteen päälle ja kostuta sekin. Anna hyytyä 4 tuntia tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt ota irtopohjavuoan reuna ja kalvot pois kakun ympäriltä. Vatkaa 1 dl kermaa ja sivele kakun päälle sitä kerros. Asettele keskelle koristeeksi kuva tai marjoja ja pursottele reunaan kermasta kranssi.

Ps. Maistele sokerin osalta täyte itsellesi sopivaksi.


Terveisin Taru

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Feta-broileripiirakka (24cm)

Heips!
Pääsin vihdoinkin testaamaan Maijun feta-broileripiirakkaa! Ja oli kyllä aivan ihanaa! Pohjaan tuleva tuorejuusto teki siitä ihanan murean ja samalla pehmoisen. Tässä oli mukavaa vaihtelua sekin ettei tähän tullut ollenkaan juustoraastetta, sillä itse yleensä laitan kaikkiin suolaisiin piirakoihin runsaasti juustoraastetta ;) Alla oleva ohje on kopsattu Maijulta, mutta olen muuttanut aineksia/mausteita siltä osin miten itse sen tein. 
Maijun Pienet herkkusuut-blogi on muuten tutustumisen arvoinen paikka! :D


                              Feta-broileripiirakka (24cm vuokaan)

Pohja:
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Nypi kulhossa margariini sekä kuivat aineet sekaisin, lisää tuorejuusto ja kääntele se taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumisen ajaksi. Kun täyte on valmis, painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille ja pistele pohjaan haarukalla reikiä.

Täyte:
250 g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
Mausteina: mustapippuria, rakuunaa, suolaa ja broilermaustetta
1 sipuli
1 pieni paprika
100-150 g pehmeää fetajuustoa
2 kananmunaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl juustokermaa
suolaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuutioi paprika sekä sipuli valmiiksi. Paista broilerin fileesuikaleet pannulla kypsäksi, lisää kypsennyksen loppuvaiheessa myös sipuli pannulle kuulottumaan. Siirrä paistinpannu pois kuumalta liedeltä ja sekoita joukkoon myös kuutioitu paprika.
Vatkaa pienessä kulhossa munien rakenne rikki, lisää ripaus suolaa sekä tuorejuusto. Sekoita lopuksi joukkoon vielä juustokerma. Kaada broileriseos tasaisesti vuoassa olevan pohjan päälle ja ripottele päälle fetajuustokuutiot. Kaada sen jälkeen juustokerma-munaseos täytteiden päälle ja paista uunissa n. 40-45 minuuttia.

Kuvat tuli napattua illan hämärässä nopeasti juuri ennen vieraiden pöytään istumista. Palakuvaa en kerennyt nappaamaan, koska piiras hävisi yhdeltä istumalta lähes kokonaan ;D Käykäähän Maijun blogissa katsomassa miten mehevältä piirakka sisältä näyttää!

Terveisin Taru

maanantai 2. helmikuuta 2015

Punaherukka-valkosuklaajuustokakku (26cm)

Moi!
Tässä viimeinen päivitys tyttäreni syntymäpäiväjuhlista. Olin jo syksystä asti suunnitellut tätä kakkua. Resepti pohjautuu aiemmin tekemääni mansikkajuustokakkuun joka on tosi hyvää. Sisällä oleva kakku on suosittu valkosuklaajuustokakkuni. Tämä punaherukan ja valkosuklaan yhdistelmä oli tosi hyvä! Valkosuklaa tasoitti punaherukan kirpeyttä ihanasti. Joskus täytettä on todella vaikea maistella koska sen maku hieman muuttuu hyytyessä. Kun kakkua söin, olisin laittanut sokeria lisää pari ruokalusikallista. Usean vieraan mielestä kakussa oli juuri oikea määrä sokeria ja joku olisi laittanut sitä lisää. Nämä ovat näitä vaikeita makuasioita ;D Laitoin ohjeeseen sokerin määrän niinkuin sitä kakussa oli.




Punaherukka-valkosuklaajuustokakku 26cm

Keksipohja 26cm
300 g kaurakeksejä
120 g voita

Valkosuklaatäyte 20cm
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
80 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunanmehua


Punaherukkatäyte 26cm
4 dl kermaa
1 prk (200g) Valion vaniljarahkaa
2oo g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl (4-5 dl marjaa) paseerattua punaherukkasosetta 
1 dl + 2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
reilu ½ dl vettä

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma. Sulata suklaa mikrossa sekoittaen 20 sekunnin välein (valkosuklaa palaa tosi helposti ja on sen jälkeen käyttökelvotonta) Anna suklaan jäähtyä muutamia minuutteja ja sekoita sitten joukkoon tuorejuusto. Sekoita kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos yhteen. Kiehauta sitruunanmehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen. Laita 20cm vuoka keksipohjan keskelle ja kaada täyte sinne (muista kalvot tai öljyä ja tomusokeroi vuoan reuna!). Anna hyytyä ainakin pari tuntia ennen toisen täytteen tekemistä.
Itse lisäsin valkosuklaakakun päälle vielä vadelmia.


Valmista punaherukkatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta noin 4-5 dl punaherukkaa sauvasekoittimella ja paseeraa sose tiheän siivilän läpi. Tästä saat noin 3 dl siemenetöntä sileää punaherukkasosetta. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto, vaniljarahka ja punaherukkasose. Maistele sokerin määrä itsellesi sopivaksi! Kiehauta vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte varovasti vuokaan ettei vadelmat pääse liikkumaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

Voit tehdä myös punaherukkakakun erikseen!
Käytä silloin 24cm irtopohjavuokaa ja laita keksipohjaan 200g kaurakeksejä ja 80g voita ja punaherukkatäyte.


Kesällä jo säästin kokonaisia punaherukan terttuja juuri tätä kakkua varten. Joskus leivontaideoitaan joutuu jemmaamaan pitkään ennenkuin niitä pääsee toteuttamaan ;D Koristeena vielä vadelmia, ruusunlehtiä ja valkosuklaahippuja.


Tässä kuvia kaikista herkuista joita oli tarjolla.
Suolaiset tarjottavat löytyvät täältä.
Bambi-täytekakku löytyy täältä.
Porkkana cake popsit löytyy täältä.
Appelsiini-piparit löytyy täältä.
Marengit löytyy täältä.

Terveisin Taru