Moi!
Meille ei tänä vuonna tullut omenaa kuin muutama kappale. Kysäisin naapurista josko omenaa saisi ja saihan sitä, kiitokset ja terveiset vaan sinne! :) Muutama omenaleivonnainen on nyt pyörinyt päässä ja päällimmäisenä pullien kokeilu ja varsinkin Leena-muorin stroisseli ;) Ymppäsin näihin pulliin kaikki herkulliset ainekset ja voi taivas miten ihania pullia tulikaan! Näissä kaikki maut natsasi todella upeasti yhteen, pehmeä pulla ja vaniljakreemi, pirteä omena ja rapsakka stroisseli. Voi nam! :D
24 omena-vaniljakreemipullaa:
Tee ½ litran pullataikina ja pyörittele siitä 24 pullaa. Anna kohota ja paina jokaiseen pullaan jauhoihin painetulla lasilla kolo. Pursottele koloihin vaniljakreemi. Viipaloi jokaiseen pullaan 3 ohutta omenan siivua, ripottele kanelia päälle ja laita stroisselia lopuksi reilusti.
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl kylmää vettä
Vatkataan keskinopeudella noin 5 minuuttia. Annetaan hetki levätä jääkaapissa. Laita kreemi pursotuspussiin ja pursottele jokaiseen pullaan sopiva määrä vaniljakreemiä. Tämä määrä riittää 24 pullaan.
Stroisseli:
45 g voita
80 g jauhoja
Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja jauhot nopeasti sekaisin. Lusikoi pullien päälle.
(Tätä jää jonkun verran yli)
Paista pullia 225 asteessa noin 12-13 minuuttia, kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.
Terveisin Taru
Joo, omenapullia täytyykin tehä :) kiitos reseptistä.
VastaaPoistaOle hyvä Sanna! Nämä oli niin ihania! Onnistuin laittamaan pari pakkaseenkin ja sieltä kun mikron kautta käyttää ja kuumaksi lämmittää niin on kuin uunista suoraan pullaa saisi! Nam ;D
PoistaOi mitä ihanaa herkkua taas.
VastaaPoistaKiitoksia! Näitä voisi syödä useammankin, olivat niin hyviä :) Pitää tehdä joskus uudestaan!
PoistaKiitos (taas) ihanasta ohjeesta. Ja onpa herkullisen näköisiä pullia. Näitä kokeillaan varmasti, omenan ja vaniljan yhdistelmä on niin namia :)
VastaaPoistaKiitos ja ole hyvä Anne :) Nämä oli tosi herkullisia! Kokeileppa ihmeessä!
PoistaTaatusti ovat herkullisia pullia ja niin kauniitakin ovat. Vaniljakreemillä en muistaakseni ole tällaisia tehnyt, mutta maustetulla rahkaseoksella ja ompulla kylläkin. Stroisseliseos jotenkin kruunaa pullan ulkonäön, tykkään kovasti ja rahkapulliin käytän sitä lähes aina.
VastaaPoistaKiitoksia Mimmi :) Nämä yllättivät minut kyllä positiivisesti! Tiesin kyllä, että varmasti ovat hyviä, mutta olivat aivan sairaan hyviä! :D Niin pehmoisia ja maukkaita. Tein 2 pullaa testinä niin, että niissä oli vain vaniljakreemiä ja stroisselia... ne olivat ehkä jopa parempia kuin omenaa sisältävät ;) Meinaan käyttää stroisselia tästä lähin usein pulliin!
PoistaTodella herkullisia! Minun pitääkin kaivaa pakkasesta heti pullaa kahville, kiitos vaan mielihalun aiheuttamisesta! ;D Nämä on sellasia, jotka menis kahvilassa kuumille kiville. :)
VastaaPoistaKiitos Leena-muori kehuista ja stroisselin ohjeesta :D Nämä oli kyllä aivan ihania! Mulla on vielä kaksi pakkasessa ;)
PoistaHeippa Taru! Kovasti tekisi mieli kokeilla näitä sinun pulliasi. Mulla olisi vaan yksi tyhmä kysymys, että tarkoittaako tuo puolen litran taikina annosta johon tulee puol litraa maitoa? Vaiko kenties koko taikinan määrää? Anteeksi typeryyteni, mut oli pakko varmistaa ennenkuin rupean näitä väsäämään. :D t. Anni
VastaaPoistaMoi Anni! Aina on hyvä varmistaa jos on reseptissä jotain epäselvää :) Tuo tarkoittaa juuri pullataikinaa jossa on ½ litraa maitoa :D Valitsit aivan ihanan leivottavan! Nämä on todella herkullisia! Leivonta iloa sinulle :D
PoistaStrösseli on kyllä hyvä lisä pullien päälle. Kuten sanoit, tuo kivasti rapsakkuutta ja täydentää hyvin pullan muuten pehmeää koostumusta:)
VastaaPoistaJuuri näin! Hyvää on :)
Poista