torstai 30. tammikuuta 2014

Mini-Kinuskipalat

Moi!
Tein tyttären syntymäpäiville näitä ihania kinuskipaloja tällä kertaa mininä. Ohje löytyy blogistani täältäOlivat kivoja pikkuherkkuja ja saivat paljon kehuja! Pohja on pehmoinen ja kinuskia on vahva kerros, nams! ;D 


Tässä vielä kuva suurimmasta osasta tarjottavista. Lisäksi tarjolla oli hedelmää, karkkeja ja pikkusuolaista.

Terveisin Taru

tiistai 28. tammikuuta 2014

Pienet kinkku- ja meetwurstipiirakat

Moi!
Tyttären 2-vuotissynttäreiden suolaisina tarjottavina olivat nämä kaksi piirakkaa. Tein tällä kertaa piirakat pieninä ja molempia tuli reilu 40 kappaletta. Molemmat olivat todella maukkaita, enkä oikein osaa sanoa kumpi oli parempaa ;D Inspiraatiota näihin piirakoihin hain Suklaapossulta joka on tehnyt aivan ihania pieniä piirakoita. Häneltä myös otin idean tehdä täytteet tuorejuustoon ja niillä saikin täytteisiin ihanasti lisämakua :)



Rukiinen rahkavoitaikina: 
pellillinen tai n.40 pientä piirakkaa
250 g maitorahkaa
250 g voita
3 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl ruisjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
ripaus suolaa 

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja jauhot. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse pellille tai tee muottien avulla pikkupiirakoita. 


                                   Meetwurstitäyte: 40 pikkupiirakkaan

150 g meetwurstia
1 suippopaprika
1 prk aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
1 muna
2-3 dl juustoraastetta
pippuria myllystä

Pilko meetwursti ja paprika ja sekoita kaikki sekaisin.

                             Kinkkutäyte: 40 pikkupiirakkaan
200 g kinkkusuikaletta
1 prk ananasmurskaa (purista mehu hyvin pois)
1 prk ruohosipuli tuorejuustoa
½ dl ruohosipulia
1 muna
2-3 dl juustoraastetta
pippuria myllystä
ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset sekaisin.



Terveisin Taru

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Karkkitäytekakku punaherukkatäytteellä

Moi!
Tyttären 2-vuotissyntymäpäiväksi tein 8 munan vaalean täytekakun jonka kostutin vaniljamaidolla. Täytteeksi tein punaherukkatäyteen. Pursotukset ovat laktoositonta vispikermaa. Koristeeksi tuli paljon "kikkaa" kuten tyttäreni sanoo. Kysyin millaisen kakun hän haluaa ja vastaus oli, että "kikkakakku" ;D Olihan tuo toive sitten toteutettava! Koristeluidea on napattu korvan taakse joskus Open Cafésta. Punaherukkatäyte oli mielestäni aivan loistava! Ihanan raikas ja kivaa vaihtelua yleisemmin käytettäville marjoille, suosittelen kokeilemaan :)


Raikas punaherukkatäyte 22 cm x 32 cm kakkuun:
6 dl kermaa
2 prk (400g) Valion vaniljarahkaa
7 dl punaherukkaa 
1 ½ dl sokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta
6 liivatelehteä
½ dl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen sokerit, vaniljarahka ja soseutetut punaherukat. Kuumenna vesi lasissa mikrossa kiehuvaksi ja lisää liivatelehdet. Lisää seos ohuena nauhana täytteeseen.


Kakku oli hetken päästä tämän näköinen! ;D

Terveisin Taru

Punaherukkatäyte 24-26cm täytekakkuun

Raikas punaherukkatäyte: 24-26cm kakkuun
4 dl kermaa
1 prk (200g) Valion vaniljarahkaa
3 ½-4 dl punaherukkaa
1 dl sokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta
3 liivatelehteä
½ dl vettä

Vatkaa kerma ja yhdistä siihen rahka ja soseutetut punaherukat. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia ja kiehauta vesi lasissa mikrossa, liota liivatelehdet veteen ja lisää ohuena nauhana täytteeseen.

22 cm x 32 cm kakkuun: (n. 8-10 munan kakku)
6 dl kermaa
2 prk (400g) Valion vaniljarahkaa
7 dl punaherukkaa 
1 ½ dl sokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta
6 liivatelehteä
½ dl vettä



Terveisin Taru

perjantai 24. tammikuuta 2014

Mini-Whoopiesit mansikkakreemillä

Heips!
Tein tyttären syntymäpäiville whoopieseja mininä. Whoopiesien halkaisija on noin 2-3 cm, eli ovat ihan pieniä suupaloja. Olen tykästynyt tekemään täytekakun lisäksi pieniä makeita tarjottavia, näin vieraat jaksavat maistella useampaa lajia. Täytteeksi laitoin yksinkertaisen mansikkakreemin, päälle suklaata ja paljon nonparelleja ja varmasti maistuu lapsille! :D 



Whoopies-pohjan ohjeen löydät täältä.
Ohjeella tulee 3 pellillistä miniwhoopies-kuoria eli noin 70 kpl kasattuja leivoksia.

Mansikkakreemi:
150 g voita
3 dl mansikkatomusokeria
2 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi (5-10 min) lisäten tomusokeri 1 dl erissä. Mansikkatomusokerin määrällä pystyy säätämään mansikan makua. Tällä minun ohjeella tulee miedon makuista kreemiä.
Tämä määrä kreemiä riittää hyvin yhteen satsiin whoopieseja!

Suklaakuorrute:
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
30 g voita

koristeeksi nonparelleja

Sulata suklaat ja voi mikrossa ja dippaa jääkaappikylmän whoopiesin (niin että kreemi on kovettunut) toinen kansi ensin suklaaseen ja sitten nonparelleihin. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Whoopiesit voit huoletta pakastaa koristeltuina!

Tässä näkyy kuinka pieniä pursotetut taikinakasat ja valmiit whoopiesit ovat.

Terveisin Taru

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Tarun Taikakakut 1-vuotta!

Heippa kaikki!
Blogini täyttää tänään 1-vuotta!
Kävijälaskuri raksuttaa mukavasti ja lukijoita on tällä hetkellä 61. 
Olen suosiosta ja kiinnostuksesta todella onnellinen!
Kiitos kaikille kävijöille ja lukijoille! Toivottavasti olette viihtyneet ja viihdytte tulevaisuudessakin täällä blogissani!
Tänä samana päivänä tyttäreni täyttää 2-vuotta joten monenlaista makeaa ja suolaista päivitystä on blogiin luvassa lähiaikoina ;D
(Tästä se kaikki alkoi)


Ohje minimansikka-whoopieseihin luvassa myöhemmin ;)

Terveisin Taru

maanantai 20. tammikuuta 2014

Brownies-suolapähkinä-piirakka

Moi!
Tämä herkku tuli tehtyä vähän vahingossa vaikka mitään tälläistä ei pitänyt tehdä. Leivoin muita juttuja ja sulatin vahingossa tuplamäärän suklaata! Huh! Meinas loppua mielikuvitus, kun mietin mihin ihmeeseen laitan ylimääräisen sulaneen suklaan... Sitten muistin, että jouluna minulle jäi ylimääräiseksi ohut brownies-pohja jonka heitin pakkaseen. Levitin 2/3 suklaasta pohjan päälle ja ripottelin sen päälle paljon suolapähkinöitä ja lopuksi vielä suklaata. Ja tästä tuli aivan sairaan hyvää, ihanan makeaa ja suolaista yhtäaikaa! :D Ainoa ongelma oli se, ettei suklaassa ollut tarpeeksi rasvaa joten se kovettui liikaa ja leikatessa/syödessä suklaa mureni jonkun verran. Laitan kuitenkin ohjeen niin kuten tein sen. Tätä oli myös helpompi syödä purren kuin lusikalla. Suosittelen ottamaan tämän siis hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Piirakka muistuttaa paljon snickersiä, vain kinuski puuttuu ja senkin voi halutessaan lisätä tuonne joukkoon. Lapset tykkäsivät tästä kovasti. Suosittelen tätä lämpimästi kaikille Snickersin ystäville! ;)




Brownies-pohja: 

125 g voita (tai margariinia) 
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria 
hyppysellinen suolaa 
1 tl vaniljasokeria 
2 kananmunaa 
2 dl vehnäjauhoja 

Sulata voi mikrossa kulhossa ja lisää kuumaan voihin tummasuklaa paloiteltuna ja sekoittele hiljalleen kunnes suklaa on sulanut. Jos haluat nopeuttaa sulamista voit varovasti käyttää seosta mikrossa pienia aikoja kerrallaan. Lisää seuraavaksi joukkoon sokerit ja suola. Sen jälkeen munat yksitellen. Lopuksi sekoita joukkoon jauhot. Kaada taikina 24cm vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 15-20 minuuttia. Tarkoitus on, että pohja jää hieman raa'aksi keskeltä.

Suklaatäyte:
150 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata
60 g voita (ensi kerralla laittaisin 120g)

n. 2 dl suolapähkinöitä

Sulata suklaat ja voi mikrossa ja levitä 2/3 osaa jäähtyneen brownies-pohjan päälle. Ripottele sen päälle suolapähkinöitä niin paljon, että suklaa melkein peittyy. Sen jälkeen valuttele loput suklaat pähkinöiden päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.


Terveisin Taru

lauantai 18. tammikuuta 2014

Kinuskijuustokakku (18cm)

Hei!
Joku päivä iski hirveä inspiraatio kinuskijuustokakusta ja oli pakko päästä toteuttamaan se mahdollisimman pian! Minulle tutulla kaurakeksipohjalla taas mentiin ja täytteen perustana on yksi kerma ja yksi tuorejuusto. Kinuskikastike on Pirkan valmista jota myydään 2 dl pakkauksissa. Laitoin pohjaan ruokalusikallisen maitoa koska näin pohja pysyy hieman pehmeämpänä ja leikattavuus helpottuu. Kakku oli mielestäni sopivasti kinuskinen ja ehdottomasti kinuskikiille oli piste i:n päälle. Täytteeseen sopisi ihanasti vadelmatkin raikastamaan. Kinuskikiille on tahmea ja muutaman siivun jälkeen se tahtoo tarttua veitseen kiinni. Veistä kannattaa leikkausten välillä siivota hieman.
Ihanan makoisaa kakkua kinuskinystäville :)


Kinuskijuustokakku 18cm

Pohja:
120 g kaurakeksejä tms 
60 g voita
(1 rkl maitoa pehmentämään) 

Täyte: 
2 dl kermaa 
200 g tuorejuustoa 
2 dl kinuskikastiketta 
5 liivatelehteä 
½ dl vettä 

Kiille:
2 dl kinuskikastiketta
2 liivatelehteä
4 rkl vettä 

Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele 18 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja lisää vaahtoon tuorejuusto ja lopuksi kinuskikastike. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna olla jääkaapissa ainakin tunti ennen kiilteen lisäämistä. 

Kiillettä varten laita liivatelehdet likoamaan. Kiehauta lasissa mikrossa vesitilkka ja liota liivatelehdet siihen, lisää ohuena nauhana kinuskikastikkeeseen. Sekoita kastiketta niin kauan, että vedestä päälle tullut vaaleampi osa sekoittuu pois. Kaada kastike varovasti täytteen päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai mielellään yön yli.
Käytin kalvoja vuoassa ja kinuskikiille on niin tahmea, että se oli hieman kalvoissa kiinni. Käytä irrottamiseen veistä varovasti hivuttaen kalvon pintaa.


Terveisin Taru

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Todella suklainen Sydämen surujen-kakku

Heippa!
Kun tulee tarvetta saada jotain helppoa ja nopeaa leivonnaista, tämä on oiva kakku siihen. Ohje löytyy blogistani täältä. Tällä kertaa laitoin kakkuun 1 dl hasselpähkinärouhetta, 4 riviä maitosuklaata ja 4 riviä tummaa suklaata rouhittuna. Koristeena hasselpähkinärouhetta. Ihanan mehevä ja pähkinäinen tästä tulikin 😋


Sydämen surujen kakku:
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
250 g maitorahkaa
1/2 dl maitoa
2 munaa

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään isossa kulhossa tai yleiskoneen kulhossa. Joukkoon rikotaan munat, kaadetaan maito, sulatettu rasva ja rahka. Sekoitetaan yhteen vahvalla puukauhalla tai yleiskoneen taikinakoukulla. Taikina on todella vahvaa. Paistetaan 2 litraisessa kahvikakkuvuoassa, 180 asteessa noin 50-60 minuuttia.

Suklaakuorrutus:
200g suklaata
100g voita
Suklaa ja voi sulatetaan mikrossa pikku hiljaa ja valutellaan/levitetään kakun päälle.

Terveisin Taru

maanantai 13. tammikuuta 2014

Porkkanakakku 2

Moi!
Usein käy niin, että kun leivon jotain hyvää ihmisille, saan heti tilauksen samasta leivonnaisesta ja nytkin kävi niin :) Siksi esittelen teille nyt porkkanakakku 2:n. Samalla kun tein tätä, mittasin ainekset deseiksi ja lisäsin edelliseen ohjeeseen, koska alunperin ohjeessa kaikki mitat oli ilmoitettu grammoina. Ohje tähän kakkuun löytyy siis täältä. Yritin koristelun kanssa tehdä muutoksia ettei tästä kakusta olisi tullut ihan samanlainen kuin edeltäjästään. Koristeena hasselpähkinärouhetta ja sokerimassasta tehtyjä kukkia ja lehtiä.

Miten ihana yllätys oli Porissa lauantai aamuna, kun heräsimme! Lunta oli satanut kunnolla ja kaikki oli valkoisena. Sain vihdoin vähän valoa kuvaamiseenkin! :D 
Olisikohan tämä ollut toinen lumisade tässä meidän kylässä tänä talvena...



Terveisin Taru

perjantai 10. tammikuuta 2014

Mario Bros-täytekakku vadelmatäytteellä

Hei!
Loppiaisena meni tälläinen kakku 4-vuotta täyttävälle Idalle. Tytön toiveena oli Super Marion kuva kakkuun, muulta osin sain kakkuun täysin vapaat kädet. Kakkuun tuli 8 munan vaalea sokerikakkupohja ja Kinuskikissan raikas vadelmatäyte. Kostutin kakun vaniljamaidolla. Kuva on maalattu marsipaanille. Pursotukset on vispikermaa, kakku oli kokonaan laktoositon.
Onnea vielä tätäkin kautta Idalle :D

Lisäys 10.1. Sain vielä sankarin äidiltä tämän alla olevan kuvan. On kyllä paljon parempi kuin oma kuvani :)


Pahoittelut huonosta kuvasta. Kakku on kuvattu parhaaseen aikaan päivästä ja kuvat olivat silti aivan järkyttävän keltaiset... Eli kovin valoisa päivä ei ollut kyseessä. Porissa tuntuu olevan joka päivä sateista ja pilvistä. Kai tämä tästä silti alkaa kohta helpottamaan.

Terveisin taru

tiistai 7. tammikuuta 2014

Mehevä porkkanakakku (26cm)

Moikka!
Tein ihanan mehevää porkkanakakkua. Olen tehnyt tätä ennenkin ja nyt hieman hioin ohjetta. (Edelliset kakut löytyy täältä) Lisäsin taikinaan kanelia, kun viimeksi tuntui, että kakusta puuttui jotain. Jätin myös hasselpähkinärouheen pois, koska sitä minulla ei ollut ja se ei kyllä loppujen lopuksi haitannut yhtään! Kakku oli ihanan pehmoinen, kun pähkinää ei ollut. Paistoin kakun 26cm irtopohjavuoassa ja halkaisin sen kahtia. (Kakku on todella iso) Laitoin tällä kertaa kuorrutetta myös väliin ja se kyllä mehevöitti kakkua entisestään. Päälle kuivatin uunissa porkkanaa koristeeksi. Kyllä olikin ihanan makuinen ja pehmeä kakku jälleen kerran! :D




Porkkanakakku:
Alkuperäinen ohje löytyy Marian pienestä leipomosta.


Pohja:
4 munaa
250 g sokeria (2½ dl)
2 dl öljyä
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
300 g jauhoja (3 3/4 dl)
3/4 tl suolaa
400 g porkkanaraastetta (3-4 kpl)
50 g hasselpähkinärouhetta
1 tl kanelia

Kuorrutus:
180 g pehmeää voita
250 g tomusokeria
200 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita mukaan öljy.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää huolellisesti sekoittaen munaseokseen.
3. Lisää porkkanaraaste ja pähkinät. Sekoita tasaiseksi.
4. Voitele ja jauhota n.26cm vuoka. Kaavi taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin 45 minuuttia.
5. Kakun ollessa uunissa tee kuorrute: Vatkaa keskenään voi ja tomusokeri, lisää joukkoon vaniljasokeri ja tuorejuusto. 
6. Kun kakku on valmis ja hyvin kohonnut uunissa, anna sen jäähtyä. Kun kakku on jäähtynyt, levitä päälle kuorrute ja ripottele päälle pähkinämurua tai kuivattua porkkanaa.


Terveisin Taru

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Muropiirakka vadelmasta

Moi!
Tämä perusmuropiirakka on kivasti muunneltavissa oman maun mukaan. Olen saanut ohjeen lähes 20 vuotta sitten nuoruusajan poikakaverini äidiltä, terveisiä vaan Eevalle jos sattuu lukemaan tätä :) Muistaisin, että Eeva teki tätä mansikasta, soseuttamalla tuoretta mansikkaa ja sokeria. Itse olen myös usein tehnyt tätä niin ja toinen suosikkini on persikan viipaleet. Tällä kertaa mentiin sillä mitä kaapista löytyi eli vadelmalla. Kannattaa voidella vuoka kunnolla, piirakkaa on melko vaikea leikata kauniisti.


Muropiirakka vadelmasta:
Pohja:
150g voita
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Pohjan päälle hilloa. Minä laitoin 5 rkl vadelmahilloa ja vadelmia kourallisen (osan rahkan alle ja osan päälle).

1 prk kermaviiliä tai rahkaa
½ dl sokeria
1 kananmuna

Nypi voi, sokeri, vehnäjauho ja leivinjauhe yhteen. Lisää lopuksi muna. Painele jauhojen avulla piirakkavuoan pohjalle. Sivele taikinan päälle hillo ja marjat. Lopuksi kermaviili- tai rahkaseos. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Piirakkaan sopii hyvin kaikki marjat esim. mansikkasose tai vaikka persikkaviipaleet.

Kannattaa tehdä piirakkaan ihan ohuet reunat, tälläisiä paksumpia reunoja on vaikea syödä lusikalla.

Terveisin Taru

perjantai 3. tammikuuta 2014

Voisilmäpullaa

Heips!
Pientä leivontataukoa on tullut pidettyä ja hyvää on kyllä tehnyt. Nyt taas alkaa kiinnostus heräämään ja eilen illalla sain kovan vimman leipoa pullaa. Ihanaahan se oli iltapalaksi syödä lämmin pulla ja kylmää maitoa! Tein omia suosikkeja eli voisilmäpullia, mutta hieman jäi vielä pullat mieltä kaivelemaan joten on varmaan jossain vaiheessa tehtävä toisenlaisiakin pullia ;)
Tänään on kakkukuvan maalausta vielä tiedossa, että saadaan loppiaiseksi pienelle tytölle toivottu kakku syntymäpäiväksi :)


Terveisin Taru