Tarun Taikakakut

perjantai 8. marraskuuta 2013

Kanelin, piparkakun ja kahvin tuoksuista saippuaa

Moikka!
Tein viime jouluna tälläistä saippuaa "vahingossa", kun värjäsin massan tosi ruman keltaisen ruskeaksi, enkä meinannut ensin keksiä mitä siihen laittaisin ettei menisi 1/2 kg saippuamassaa hukkaan. Niinpä laitoin siihen kahvinpuruja ja piparkakkumaustetta ja voi että siitä tuli ihanaa saippuaa! :) Nyt sitten tuota oli tietenkin tehtävä lisää. Laitoin 1/2 kg saippuamassaa 1 tl kanelia, 1 tl piparkakkumaustetta ja 2 rkl kahvinpuruja. Kahvinpuruina käytin suklaa-vanilja-karamelli-kahvia. Saippua tuoksuu ihan joululta!

 Purujen ansiosta tämä on melko karheaa saippuaa, sopii mielestäni keittiöön hyvin.


Tein samalla pikkujoulu- ja jouluaikaa ajatellen tälläisiä jouluisia lahjapakkauksia. Laitoin piparkakku-kahvisaippuoiden kaveriksi laventeli-, hunaja- ja suklaasaippuoita. Saippuakupit olen ostanut Ikeasta.

Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Voin kuvitella miten ihanan tuoksuinen saippua tuo onkaan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne mausteet kivasti tuossa tuoksuu, silloin varsinkin kun massa on vielä kuumaa :) Ihanan jouluinen tuoksu :)

      Poista
  2. Onpas hieno idea! Vois olla myyjäisissä hyvä myyntivaltti tällaiset saippuat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita :) Nämä on kyllä ihanan tuoksuisia! Minä silti olen varmaan vähän hullaantunut kaikkiin tekemiini saippuoihin ja saippuan tekemiseen! Tykkään kaikista kovasti ;D

      Poista
  3. Tosi kiva idea. Olenkin miettinyt pitäisikö jouluksi kokeilla saippuan tekoa. MItä käytät muottina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria :) Kokeile ihmeessä! Tämä on niin ihana harrastus ja tähän jää kyllä koukkuun :) Mulla on kotona ihan silikonisia muotteja, leivontaan tarkoitettuja ja jääpalamuotteja. Nuo sydämen malliset saippuat teen silikoniseen muffinssien tekoon tarkoitettuun muottiin. Vinkkinä kerron heti, että jos käytät leivontaan tarkoitettuja muotteja, niin leipoa niillä ei sitten enää voi... saippua maistuu leivonnaisissa vaikka kuinka pesisi muotin.
      Itse aloitin saippuan teon litran maito- ja mehutölkkeihin. Massa kovettuu näissä noin 10 tunnissa jonka jälkeen purkki revitään saippuapalikan ympäriltä pois ja palikasta voi leikata veitsellä sopivia paloja.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊