Tarun Taikakakut

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Sydämen surujen kakku

Heips!
Tämän herkullisen kahvikakun tekee älyttömän nopeasti koska ainekset vaan sekoitetaan keskenään. Tämä on tuoreena ihanan pehmeää ja maku paranee vaan vanhetessaan kuten usein kahvikakuissa käy :) Päälle sulatin suklaata. Olen tehnyt joskus tälläisen kakun osanotoksi surevaan kotiin, mielestäni kakun nimi on niin kaunis, että se sopi hyvin siihen tilanteeseen. 


Sydämen surujen kakku:
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
250 g maitorahkaa
1/2 dl maitoa
2 munaa

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään isossa kulhossa tai yleiskoneen kulhossa. Joukkoon rikotaan munat, kaadetaan maito, sulatettu rasva ja rahka. Sekoitetaan yhteen vahvalla puukauhalla tai yleiskoneen taikinakoukulla. Taikina on todella vahvaa. Paistetaan 2 litraisessa kahvikakkuvuoassa, 180 asteessa noin 50-60 minuuttia.

Terveisin Taru

25 kommenttia:

  1. Voi tätä kakkua tuli tehtyä vuosia sitten todella useasti, nyt on ollut unohduksissa pitkään. Kiva muistutus!

    VastaaPoista
  2. mutta onpa ihana tuo kakkupaperikin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ole kumma kun jotkut leivonnaiset vaan jää. Itsellä oli masaliisa (mokkapalat) kauan kadoksissa... Sisko teki usein, niin minäkin sitten taas innostuin siitä :) Onneksi on muita ihmisiä olemassa jotka muistuttavat unohdetuista hyvistä resepteistä ;)

      Kakkupaperi on löytö Hintakaaresta! Ostin kahta väriä, vaaleanpunaista ja lilaa, lila näkyy aikaisemmassa savulohitahna-postauksessa, käy kurkkaamassa, on ihan yhtä ihana! :)

      Poista
  3. Minä tein tätä kakkua ensimmäisen kerran eräässä keittiössä työharjoittelussa.:) On aivan ihanaa kakkua. Myöhemmin olen tehnyt sellaistakin versiota tästä kakusta, että olen lisännyt taikinan joukkoon ½-1 ps mariannerouhetta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä ihanaa ja vielä tänäänkin oli tosi pehmeää! Minäkin olen tehnyt joskus marianneversiota ja oli nytkin lähellä etten tehnyt, kun oli vajaa pussi rouhetta kaapissa! :D

      Poista
  4. Kuuluu myös meillä tehtäviin kahvikakkuihin. Pikkasen on erilainen käyttämäni ohje ja yleensä olen laiska kuorruttelemaan kakkuja...mutta ohjeen mukaisesti jauhotan aina joskus vuoan kookoshiutaleilla...tulee aika jänskän näköinen pinta kakkuun... tai sitten ei, jos ei niin rajusta väriyhdistelmästä tykkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa aika yleinen olla tämä kakku :) Minä en tykkää kookoksesta niin en koskaan leivitä vuokaa sillä. Sen takia myös kuorrutan kakun koska korppujauho näkyy niin rumasti tuossa tummalla pinnalla... Ihan tomusokerihuntukin tähän olisi riitänyt, mutta halusin supersuklaisen nautinnon itselleni ;) Paholaisen kakun leivitän mantelilastuilla, se voisi sopia tähänkin kakkuun!

      Poista
  5. Tällaiset sekoitettavat taikinat ovat ihania, sopivat kiireiseenkin päivään :) Maitorahka sopii varmaan tähän todella hyvin, koska se yleensä tekee piirakkapohjastakin ihanan pehmeän ja mehevän. Tätä pitäisikin koittaa jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maitorahkasta itseasiassa tämäkin ajatus lähti, kun jääkaapissa killitteli viikon vanha rahkapurkki ;D Kätevä on tämäkin resepti, kun on niin nopea tehdä. Kokeile ihmeessä! :)

      Poista
  6. Kuulostaa helpolta ja nopealta ohjeelta :) Sopii hyvin tähän vauva-arkeen kun mikään ei saisi kestää kauaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on nopea ja helppo, lupaan sen :) Vauva-arki on kyllä tuoreessa muistissa ja vieläkin joskus leipominen on haasteellista, kun tyttö on 1,5 vuotias ;D

      Poista
  7. Tällä kakulla taatusti "sulaa" sydänsurut =) Herkullista ja niin ihanan suklaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä ihanaa kakkua ja vielä pisteenä i:in päälle on sen helppous :)

      Poista
  8. Nappasinpas reseptin talteen =) Nuo sinun saippuasi ovat myös tosi ihania! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsiperheessä tämä on näppärä kakku, kun taikinan tekee niin nopeasti :) Saippuat on kyllä ihania, voisin tehdä niitä kokoajan! Onneksi parturini on ottanut näitä myyntiin niin ei omat nurkat pursuile saippuoista! ;D

      Poista
  9. Onkin paljon aikaa, kun olen viimeksi tätä kakkua syönyt. Mielessä on kyllä käynyt, että pitäisi sitä leipoa, kun on yksi parhaimmista kahvikakuista. Jos lokakuussa koittaisi saada aikaiseksi, kun mies täyttää pyöreitä vuosia.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä yksi parhaista kuivakakuista! Kuivakakut ovat vielä siitä hyviä, että voit tehdä ne etukäteen pakkaseen ja vaan paranevat siellä ollessaan! Ovat sitten juhlissa parhaimmillaan :D

      Poista
  10. Vaikka kyseessä onkin sydämen surujen kakku, vähensin sokerin määrää, laitoin vain 2,5 dl. Tuo 4 tuntuu ihan liian paljolta. Katsotaan mikä maku on kunhan saan uunista!
    -Ansku

    VastaaPoista
  11. On kulunut aikaa noista edellisistä kommenteista, mutta teki mieli kertoa, että kyseinen kakku on nyt uunissa. Taikina ainakin maistui hyvältä. Voisiko tästä saada vegeversiota? Muut, paitsi kanamunat on helppo korvata vegetuotteilla. T.Tellervo Porista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Tellervo! Kyllä tästä sais varmasti vegeversion mutta kananmunien korvaajaa en keksi. En ole perehtynyt niin tuohon vegeleivontaan. Mulla on yks ihana suklainen piirakkaohje joka saattais kiinnostaa sua. Tekevät taikinasta kakkujakin. Laitan linkin tähän alle 😊
      Toivottavasti tämä kakku maistui 😊
      http://taikakakut.blogspot.com/2016/08/black-bomb-suklaapiirakka-pellillinen.html?m=0

      Poista
  12. Ajattelin kokeilla makurahkasta tehdä tätä kakkua. Itse laitan huomenna leipoessani appelsiinrahkan tähän taikinaan. Herkullista on kyllä ihan pelkällä maitorahkallakin ilman mausteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makurahka käy mainiosti ja appelsiini kuulostaa ihanalta! Pitää vaan huomioida että makurahkassa on 50g vähemmän rahkaa. Voit makurahkan lisäksi laittaa 50g eli 0,5dl vaikka jogurttia tai muuta 😊

      Poista
    2. Hyvää tuli, nam 😍... en laittanut taikinaan kuin tuon 250g appelsiinirahkaa. On ehkä vähän kosteampi kuin pelkällä rahkalla, mutta hyvää on....kokeilen vielä muillakin makurahkoilla 🤩

      Poista
    3. Varmasti oli hyvää! 😍

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊