Tarun Taikakakut

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Saippuaa!

Moi!
Paljastan nyt, että leivonnan lisäksi minulla on toinenkin harrastus... Saippua! Olen lapsesta asti tykännyt saippuoista ja keräsinkin erilaisia saippuoita pienenä, ainakin Body Shop myi ihania hahmosaippuoita, eläimiä, hedelmiä yms... Sitten yhtenä iltana katsoin telkkarista kun Anu Harkki teki kahvisaippuaa ohjelmassaan, heti oli päästävä kokeilemaan ja siitä se ajatus sitten lähti! ;D Nyt erilaisia saippuoita on vaikka kuinka monta erilaista ja lisää tulee. Laitan tähän ensimmäiseen saippua-postaukseeni nämä yleiskuvat saippuoistani ja laitan myöhemmin erikseen erilaisista saippuoista juttua, niiden aineksista ja ominaisuuksista. Saippuoiden värit, etiketit ja narut muuttuvat, riippuen kokeiluistani ja varastossani olevista materiaaleista :)
Lisäys 8.8.2013: Kiinnostuneille laitan vielä paikat joista saa tilattua materiaalia saippuan tekoon: 
Lahtisen vahavalimo,  Pieni tuoksukauppa,  Saippuapaja
Googlettamalla löytyy varmasti lisää ja tarvikkeita myy myös askartelukaupat.

Saippuaa teen netistä tilattavasta valmismassasta, saippuaväreistä, eteerisistä öljyistä ja saippuatuoksuista. Turvallista ja nopeaa :) Nämä kuvissa olevat saippuat tein viime jouluna kylälläni pidettäviin pieniin joulumarkkinoihin.



Palautteiden ja oman käyttökokemuksen perusteella tiedän, että saippua ei kuivata ihoa ja sopii siksi hyvin myös atoopikoille. Saippua myös huuhtoutuu nopeasti pois eikä vaadi pitkää huuhtelua. 


Saippuamassan tuoteseloste: aqua, glycerin, sodium stearate, propylene glycol, sorbitol, sodium laurate, sodium laureth sulfate, sodium lauryl sulfate, sodium chloride, stearic acid,lauric acid, pentasodium pentetate, tetrasodium etidronate.



 Arvaatte varmaan, että saippuaa ei puutu suvultani, ystäviltäni ja tutuiltani... ;D

Terveisin Taru

18 kommenttia:

  1. Kiva harrastus. Mukavaa, kun laitoit tästäkin postauksen.:) Aika syötävän hyvän näköisiä saippuoita olet tehnytkin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Alusta asti olen miettinyt laitanko saippuoista juttua. Olen huomannut, että kyllä muutkin postaavat käsitöitään ym niin miksen minäkin :) Ja joku saattaa tykätä seurata näitäkin :)

      Poista
  2. Ihana postaus, ehdottomasti me haluamme lukea kaikkea mitkä liittyy käsillätekemiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa :) Hienoa kun tykkäät! Minä tykkään kyllä kaikista käsityöjutuista myös.

      Poista
  3. Vaan onpas sinulla ihana harrastus tämänkin.... luin kaikki saippuapostauksessi ja jokaiseen voisi kirjoittaa että IHANIA ovat. Arvostan kaikkea käsillä tekemistä. Ja ihana lahjaidea....oletkin jo tehnyt vaikka minkätuoksuisia saippuoita. Pakkaaukset ovat "herkullisen" näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi :) Minä olen itse kyllä aikalailla hurahtanut näihin ja tykkään kyllä kaikista tuoksuista ja saippuoista ;) Etikettien teko on lempihommaani, niiden suunnitelusta leikkaamiseen. Laskin että olen näitä tehnyt jo neljä vuotta, siinä kerkeää kyllä kokeilemaan kaikenlaista tuoksua!
      Tänään posti toi uusia tuoksuja joten kokoelma vaan kasvaa! ;D

      Poista
  4. Kyllä ovat kauniita ja houkuttelevia saippuoita. Miten teet etiketit,kun ovat niin kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu :) Minä etsin netistä kuvia ja wordillä laittelen tekstiä päälle, sitten tulostan kuvat tarrapaperille ja leikkaan irti. Kova työ niissä kyllä on. Kuvat tarttee saada wordillä jo suunniteltua ja aseteltua siten, että yhdessä paperissa on monta kuvaa, ettei paperia haaskaannu ym. Hienoa, että ne ovat sinun mielestä kauniita :)

      Poista
  5. Mä olen ihan hullaantunut näihin saippuoihisi :D Kiitos linkeistä, täytyy tutkia paremmin jos itsekin tekisi :)

    VastaaPoista
  6. Sitä vielä että olisiko antaa jonkinlaista ohjetta näiden tekoon, ja mitä tälläisen aloittelijan kannattaa tilata edes.
    Ja ilmeisesti muotiksi käy ihan mikä vain, esim leivontaan tarkoitettuja jne? Kiitos jos ehdit vastailla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti :D Itsekin tykkään näistä ja siksi olenkin tehnyt näitä jo monta vuotta :)

      Tuolla Lahtisen vahavalimon sivuilla on saippuamassan käyttöohje joka kannattaa lukea. Saippuamassa paloitellaan mikron kestävään kulhoon ja sulatetaan 75% teholla jonka jälkeen siihen lisätään värit ja tuoksut. Sula massa valetaan muottiin/muotteihin ja annetaan kovettua ennen irrottamista. Itse käytän mehu/maitotölkkejä (saa isoja viipaloitavia palasaippuoita) ja silikoni/jäämuotteja (esim. nuo mun sydämet). Muotteja ei voi enää käyttää sitten leivontaan, saippuan makua ei saa enää pois ainakaan silikonista. Nimim. Kokemusta on ja saippuan makuista kakkua syönyt ;D

      Kannattaa ensin katsoa nettikaupasta tuoksu joka kiinnostaa eniten, tai kaksi ;D Sitten katsot siihen sopivan värin ja ostat vaikka kilon massaa. Esim. mansikkatuoksu ja punaista väriä. Saat kokeiltua saippuan tekoa näin. Ei kannata kauheeta repertuaaria heti ostaa kerralla :) Minulla tuossa sydänmuotissa on 8 koloa ja ½kg:lla saippuaa saa 6-7 saippuaa. Jos haluat heti kokeilla kahta erilaista, voit jakaa saippuamassan kahtia ja tehdä ensin toista lajia ja niiden kovetuttua voit kokeilla toista lajia. Saippua kannattaa melkein heti pakata sellofaaniin tms ettei se kuivu.

      Olen harkkinnut saippuantekopostausta, mutta en tiedä koska sen saan tehtyä joten jos nyt tuolla pikaohjeella pääset alkuun. Ja aina saa kysellä lisää :)

      Poista
  7. Kiitos paljon näistä ohjeista. Kun tässä on paremmin aikaa niin tutkin noita sivuja, palaan varmaan asiaan vielä kysymyksineni.. :D

    VastaaPoista
  8. Onko sinulla lupa yydä näitä?? tiesitkö, että saippuan myyntiin tarvitaan lupa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen näistä asioista ottanut kyllä selvää. Lupa tarvitaan alusta asti itsetehtyyn saippuaan, kun se keitetään lipeästä ym kemikaaleista ja aineksista. Tällöin pelataan todella tarkoilla ainemäärillä ja jos jokin menee pieleen voi saippua olla jopa haitallista käyttäjälleen. Minun saippuamassan, saippuavärit ja saippuatuoksut valmistaa Lahtisen Vahavalimo ja näistä aineista minä sitten teen saippuoita.
      http://www.lahtisenvahavalimo.fi

      Poista
  9. hmm, olen eri mieltä asiasta. ainakin facebookissa Saippuaryhmässä, jossa on monta saippua-alan yrittäjää, on ollut keskustelua tästä, että myös valmiista saippuamassasta tehtyihin saippuoihin pitää teettää turvallisuusanalyysi,jotta sitä saa myydä. Mistä olet ottanut selvää tässä asiassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos asia on teidän mielestänne siellä facebookissa niin vakava, niin minun blogini on aivan väärä paikka alkaa asiaa selvittämään. Minä en ole myöskään kenellekään anonyymeinä blogiini kommentoiville, millään tavalla tilivelvollinen asioistani.

      Poista
  10. Etsin ideoita saippua etiketteihin ja osuin ihanaan blogiisi. Harmi kun jotkut ottavat niin vakavasti kaiken myyntiin liittyvän asian. Tukesin kanta tällä hetkellä on se että saa tehdä ja myydä harrastelijamaisesti ihan lipeälläkin tehtyä saippuaa, eli ihan me harrastelijat voidaan myydä. Ja valmismassasta tehtyhän on ainakin turvallista. :) T. Aijju

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustavasta kommentistasi Aijju :) Aina maailmasta löytyy joku joka jaksaa nähdä vaivaa ja aina löytyy verottajalle soittelijoitakin. Kateellista ehkä, en tiedä. Ja ei mun mielestä kukaan nyt ainakaan rikastu jos vähän myy käsitöitään tms. siksi sallisin kaikille tämän. Mun mielestä on ihailtavaa jos joku osaa tehdä hienoja villasukkia ja vielä hyötyy niiden myymisestä. Mieluummin itsekin ostan villasukkani naapurista kuin kaupasta, ainakin tiedän mistä tuote tulee ja kuka sen on tehnyt! Toivottavasti sait jotain inspiraatiota täältä! Mukavaa kevättä sinulle Aijju :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊