perjantai 26. heinäkuuta 2013

Kierrepullaa

Moikka!
Halusin kokeilla tälläisiä kierteitä joita en ollut ennen tehnyt. Kivahan noita oli tehdä :) Välissä on voita, kanelia ja sokeria. Tässä kaulitaan iso levy johon voi sivellään ja päälle laitetaan kaneli ja sokeri, levy taitetaan kahtia ja leveyssuunnassa leikataan pari senttiä leveitä soiroja jotka kieputetaan ja kääritään rullalle. Pullan häntä laitetaan pullan alle. Kuva kertoo paljon. Pinnalle laitoin voitelun jälkeen hienoa sokeria. Tykkään että siitä saa pullalle kauniin pinnan :)



Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Mikään ei voita kunnon kotipullaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta :) Kahvia ei keitetty näiden kanssa, vaan heti kun pullat hieman jäähtyi otettiin koko porukka kylmää maitoa ja nautittiin tuoreesta pullasta :D Pakastan aina kaikki pullat ja tarpeen mukaan lämmitän mikron kautta, näin saa aina melkein uunituoretta pullaa ;)

      Poista
  2. Kyllä! Ihan lähellä silti oli etten tehnyt näistä vaniljaisia, kun ne ovat omia suosikeitani ;D

    VastaaPoista
  3. Nuo ovat varmasti hyviä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä olivat :) Ja oli kiva kokeilla jotain uutta taas. Seuraavaksi tekis mieli testata pullakranssia :)

      Poista
  4. Voi, minun lempparimallisia... hienoa sokeria laitettiin aina koti-kotona pullien päälle. Nyt tulee monasti itsellä laitettua vähän raesokeria. Jos teen isomman (eli siis muutaman litran taikinan) pullataikinan, silloin teen kierrepullat kolminkertaiseksi taitellusta levystä...kierteet ja kiepautus. Myös kookostäytteellä tulee minusta ihania...vaikken niin kookosfani yleensä olekkaan eli rasvaa, kookoshiutaleita, sokeria ja vaniljasokeria reilusti... mulla pullapäivä edelleen pitämättä tälle kesälle. Yllättäsköhän ittensä huomenaamulla ja nousis tekemään...Ihania pullia olet tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienonsokerin käytön keksein joskus kun raesokeri oli loppu. Ja kivahan tuo on tuossa pinnalla! Pulla on kyllä yllättävän monipuolinen leivonnainen! Täytteitä vaihtelemalla saa monenlaista makua aikaiseksi. Mustikkasuun Melody postasi tänään appelsiinivoipullan, uusi tuttavuus minulle ja kuulosti kyllä ihanalta! :)
      Minäkään en ole kova kookosfani makeiden puolella, mutta ruoan laitossa käytän mielelläni kookosmaitoa ja kookoskermaa.

      Poista
    2. Ja ehdottomasti kannattaa tehdä huomenna pullaa :)

      Poista
  5. Ei täällä ollutkaan ohjetta! Voi harmi..Pullat näyttävät tosi hyviltä ja haen juuri tämmöisten ohjetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain pientä selittelyä mulla tuossa oli, mutta valokuvia ei. Mimmiltä löysin tälläisen jutun:
      http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2007/09/kanelikierrepullia

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊