keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kielo- ja Piparminttusaippuat

Moi!
Kielosaippua on aivan ihanan tuoksuinen ja onkin yksi suosituimmista saippuoista. Kielosaippua on hajustettu saippuatuoksulla ja tuoksu vastaa mielestäni erittäin hyvin oikeaa kielon tuoksua. Piparminttusaippua on hajustettu eteerisellä öljyllä ja on todella ihanan tuoksuinen, raikas, pirteä ja makea :) 


 Eilen sain tehtyä satsin kielosaippuaa :)

Terveisin Taru

Hunajasaippua

Terve!
Tämä hunajasaippua on ollut pitkään yksi lemppareista. Saippua sisältää 5% aitoa hunajaa ja kaurahiutaleita. Saippuan keltainen väri tulee kuitenkin saippuaväristä. Olen tehnyt tätä kahta kokoa. Isompaa voi käyttää vaikka vartalosaippuana. Olen valanut ison saippuan violan ja philadelphian tuorejuustopakkauksiin ;D Pienempi saippua painaa 60-70 grammaa ja tuo iso tuplat eli 130-140 grammaa. 




 Tein pitkään pelkkää hunajasaippuaa söpöllä Maija-etiketillä :)

Terveisin Taru

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Mansikkajuustokakku Vadelmilla

Hei!
Tänään ylitettiin 50 000 käyntiä tässä blogissa! Wau!
Kiitokset kaikille lukijoille ja kävijöille! :D

Tässä raikas mansikkajuustokakku ja ohje siihen. Mascarpone on rasvaisin (n.45%) tuorejuusto mitä myydään ja sen takia siitä saa kyllä ihana pehmeitä leivoksia aikaiseksi :) Koristeena omasta pihasta maukkaita villivadelmia ja vispikermasta pursotukset. Ihanan raikasta ja pehmeää :) Lime ei maistunut kakussa ollenkaan, luulen että se vain vahvisti mansikan makua :) Tein kakun taas suoraan lautaselle. Juustokakun tekovinkkejä löytyy tästä linkistä.


Mansikkajuustokakku 24cm vuokaan
150g kaurakeksejä
70 g voita sulatettuna

2 dl kermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
250 g mansikkaa soseena
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/3 dl limen mehua
7 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita siihen sulatettu voi. Painele 24cm vuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen notkistettu mascarpone, jogurtti, sokerit ja mansikkasose. Kiehauta limen mehu ja sulata liivatteet siihen. Kaada limen mehu ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluummin  yön yli. Koristele haluamallasi tavalla! Pursotuksiin riittää 2 dl kermaa vatkattuna.



Terveisin Taru

Vanilja- ja Hyasinttisaippuat

Moi!
Nämä kaksi ovat uutuuksia. Hyasinttisaippua tuoksuu ihanalta hyasintilta ja sisältää hileitä (Koristeelliset kakut-lehden mukana tulleet) jotka pakkausselosteen mukaan ovat myrkyttömiä, mutta niitä ei suositella syötäväksi ;D Vaniljasaippua on makean tuoksuinen ja sisältää vaniljatangosta kaavittuja siemeniä. (0,5 kg saippuaa laitan puolikkaan tangon siemenet)



Terveisin Taru

Suklaa- ja Ruususaippuat

Moi!
Ruususaippuasta teen tuollaisia pieniä ruusuja, tuoksuna on vanhanajan ruusun tuoksu. Teen aina useaa sävyä ja laitan paketteihin sekoituksen. Joskus laitoin osaan saippuaa kuivattua ruusun terälehteä, mutta ajan kanssa ne värjäsivät massan joten tätä en enää tee. (Näkyvät paketeissa tummina)



Suklaasaippua sisältää aitoa tummaa suklaata. Sulatan suklaata n. 4 palaa 0,5 kg saippuamassaa. Liika suklaa tekee saippuan pinnasta valkoisen (kuten vanhaan suklaaseen tulee sellainen pinta) mutta saippua putsaantuu heti kun se otetaan käyttöön. Tuoksuna makea suklaan tuoksuinen saippuatuoksu.



Tein joskus joululahjaksi läheisille tälläisiä suklaakakku-saippuoita, nam! ;) Muotin saadakseni jouduin ostamaan Frödingen prinsessa pakastekakun... :/



Terveisin Taru

maanantai 29. heinäkuuta 2013

Vadelma-, Mansikka-, Sitruuna- ja Tropical Fruitssaippuat

Hei!
Näissä kaikissa on tuoksuina saippuatuoksut, massa ja värit. Etiketit ja narut vaihtelee riipuen mitä minulla on varastossa.

Vadelma- ja mansikkasaippuat ovat suosittuja, tuoksut ovat melko teennäisiä ja marjaisan makeita.

Sitruunasaippua on raikas ja kirpeä. Tropical Fruits-saippua on makea ja todella hedelmäinen. Molemmat ovat perhosen mallisia.

Terveisin Taru

Persikka-, Kookos-, Omena- ja Banaanisaippuat

Moi!
Persikka-, Kookos-, Omena- ja Banaanisaippuoissa on aineksina vain massa, värit ja hajusteet. Nämä kaikki neljä ovat omia suosikeitani :)

Persikka on ihanan raikas ja hedelmäinen. Kookos on makean tuoksuinen.

Omenasaippua on yksi suosituimmista saippuoista, raikas ja ihana tuoksu! Banaanisaippua tuoksuu makealta ja minulle tulee siitä mieleen banaanikakku.

Terveisin Taru

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Saippuaa!

Moi!
Paljastan nyt, että leivonnan lisäksi minulla on toinenkin harrastus... Saippua! Olen lapsesta asti tykännyt saippuoista ja keräsinkin erilaisia saippuoita pienenä, ainakin Body Shop myi ihania hahmosaippuoita, eläimiä, hedelmiä yms... Sitten yhtenä iltana katsoin telkkarista kun Anu Harkki teki kahvisaippuaa ohjelmassaan, heti oli päästävä kokeilemaan ja siitä se ajatus sitten lähti! ;D Nyt erilaisia saippuoita on vaikka kuinka monta erilaista ja lisää tulee. Laitan tähän ensimmäiseen saippua-postaukseeni nämä yleiskuvat saippuoistani ja laitan myöhemmin erikseen erilaisista saippuoista juttua, niiden aineksista ja ominaisuuksista. Saippuoiden värit, etiketit ja narut muuttuvat, riippuen kokeiluistani ja varastossani olevista materiaaleista :)
Lisäys 8.8.2013: Kiinnostuneille laitan vielä paikat joista saa tilattua materiaalia saippuan tekoon: 
Lahtisen vahavalimo,  Pieni tuoksukauppa,  Saippuapaja
Googlettamalla löytyy varmasti lisää ja tarvikkeita myy myös askartelukaupat.

Saippuaa teen netistä tilattavasta valmismassasta, saippuaväreistä, eteerisistä öljyistä ja saippuatuoksuista. Turvallista ja nopeaa :) Nämä kuvissa olevat saippuat tein viime jouluna kylälläni pidettäviin pieniin joulumarkkinoihin.



Palautteiden ja oman käyttökokemuksen perusteella tiedän, että saippua ei kuivata ihoa ja sopii siksi hyvin myös atoopikoille. Saippua myös huuhtoutuu nopeasti pois eikä vaadi pitkää huuhtelua. 


Saippuamassan tuoteseloste: aqua, glycerin, sodium stearate, propylene glycol, sorbitol, sodium laurate, sodium laureth sulfate, sodium lauryl sulfate, sodium chloride, stearic acid,lauric acid, pentasodium pentetate, tetrasodium etidronate.



 Arvaatte varmaan, että saippuaa ei puutu suvultani, ystäviltäni ja tutuiltani... ;D

Terveisin Taru

Tonnikalapiirakka

Hei!
Tälläinen nopea suolainen piirakka tuli tehtyä. Kaupan pakastevalmispohjalla mentiin tällä kertaa. Ihanaa ja yksinkertaista :)


Täyte:
1 prk tonnikalaa
1 paprika
½ sipuli
2 kananmunaa
2 kourallista juustoraastetta
2 dl kermaa
ruohosipulia
pippuria

Painele taikina vuoan pohjalle ja nosta reunoja hieman. Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin ja kaada pohjan päälle. Paistoin piirakkaa ohjeen mukaan 200 asteessa alatasolla 35 minuuttia. Tein piirakan 26cm irtopohjavuokaan, näin piirakan saa kivasti siirrettyä kauniille lautaselle.


Terveisin Taru

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Kierrepullaa

Moikka!
Halusin kokeilla tälläisiä kierteitä joita en ollut ennen tehnyt. Kivahan noita oli tehdä :) Välissä on voita, kanelia ja sokeria. Tässä kaulitaan iso levy johon voi sivellään ja päälle laitetaan kaneli ja sokeri, levy taitetaan kahtia ja leveyssuunnassa leikataan pari senttiä leveitä soiroja jotka kieputetaan ja kääritään rullalle. Pullan häntä laitetaan pullan alle. Kuva kertoo paljon. Pinnalle laitoin voitelun jälkeen hienoa sokeria. Tykkään että siitä saa pullalle kauniin pinnan :)



Terveisin Taru

torstai 25. heinäkuuta 2013

Juustotaskut

Heippa!
Juustotaskut ovat kiva suolainen tarjottava kahvipöytään tai ihan vaan herkutteluun. Olen joskus suolaisen nälkään nämä kehittänyt, ovat helppoja eivätkä vaadi monia aineksia :) Nämä ovat parhaimmillaan uunituoreena ja lämpiminä.

10-12 juustotaskuun tarvitset:
1 pkt voitaikinalevyjä (5-6 kpl) 
3 siivua cheddar-juustoa 
palan edam- tai oltermannijuustoa

Leikkaa levyt leveyssuunnassa kahtia ja laita jokaisen palan keskelle molempia juustoja. Olen jakanut cheddar-siivun 4:n osaan ja laittanut päälle palan edamia. Taita pala ja kostuta reunat ja sulje se kolmioksi. Voitele kananmunalla ja ripottele juustoraastetta pintaan (unikonsiemenet sopivat myös hyvin). Ohjeen mukaan paistetaan, eli 225 asteessa 15 minuuttia.


Ohje tonnikala-paprikanyytteihin löytyy täältä.

Terveisin Taru

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Vanilja-Manteli-Pikkuleivät

Hei!
Tein synttäreilleni myös tälläisiä Elvis-pipareita :) Koristelussa käytin vaaleanpunaiseksi värjättyä pikeeriä (1 valkuainen, 3,5dl tomusokeria ja 6 tippaa sitruunamehua) ja pikeerin päälle tomuvärillä vaaleanpunaiseksi värjättyä tavallista sokeria. Elvis-muotin olen ostanut Ullan Unelmasta täältä


Vanilja-Manteli-pikkuleivät: (sain ohjeesta n.60 Elvistä)
160 g voita
2 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3/4 dl kermaa
3 tl vaniljasokeria
1 dl mantelijauhoa
6 1/2 vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna ja vatkaa vielä kunnolla.
2. Vatkaa joukkoon kerma. Sekoita kuivat aineet yhteen. 
3. Vaihda vispilä taikinakoukkuun tai sekoittimeen ja lisäile jauhot hiljalleen vaahtoon.
4. Laita taikina kovettumaan jääkaappiin tunniksi.
5. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä ja tee tahtomiasi pipareita ja paista uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia, riipuen piparin koosta. 


Terveisin Taru

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Elvis-Täytekakku Omena-Vaniljatäytteellä

Heips!
Oman syntymäpäiväni kunniaksi tein suurena Elvis-fanina Elvis-kakun <3 Alunperin idean sain korvan taakse Iinan blogista: Kakkui täält Nakkila kirko vaiheilt. Googlettamalla löysin Elvis-kakkuja myös näistä blogeista: Taijan pakari ja WadelmakakkuGooglen kuvahaulla (Elvis silhouette) löysin mieleisen kuvan ja minusta maalaus onnistui erinomaisesti :D Tietysti yksi kuva jouti roskiin... Eli kakussa on kuva nro.2. 
Tein myös "teemaan" sopivia Elvis-pikkuleipiä :D

Kakussa on kuuden munan vaalea sokerikakkupohja johon ohje löytyy täältä. Kostutus maidolla. Välissä on siskoni tekemää omenamarmeladia 1/2 litraa, luitte oikein, puoli litraa! :D
Vaniljatäytteessä on 2 prk valion vaniljarahkaa ja 4 dl kermaa vaahdotettuna ja 3 tl vaniljasokeria. Laitoin täytteeseen 4 liivatelehteä jotta kakun leikkaaminen olisi helpompaa. Pursotukset ovat laktoositonta vispikermaa.

Kuva on maalattu marsipaanille. En meinannu raaskii leikata <3 <3 <3




Terveisin Taru

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Mustikka-Vaniljakreemipullat

Moi!
Eilen oli pullapäivä ja mieli teki kokeilla jotain erilaista. Idean sain kaimani Taru leipoo-blogista kun hän oli tehnyt mansikkapullia jotka olivat aivan ihanan näköisiä! Minä tein pullat niistä aineksista mitä kotona oli, eli pakastemustikoista ja kiilteen jätin laiskuuttani pois. Nämä oli tosi hyviä :) Pullataikinan tein omalla ohjeella. 

Kreemin ohje: 1dl vaniljakreemijauhetta ja 3dl kylmää vettä. Vatkataan ohjeen mukaan. Tämä määrä riitti juuri hyvin 24 pullaan.


Kolon painoin lasin pohjalla pullaan, jota kannattaa käyttää jauhoissa välillä ettei se tartu kiinni taikinaan.

Kreemiin voi painaa mitä tahansa marjoja tai vaikka hedelmiä :) Tuohon sopisi myös marmeladisilmä!

Pullien jäähdyttyä painelin jäiset mustikat kreemiin.

Terveisin Taru

torstai 18. heinäkuuta 2013

Valkosuklaa-Vanilja-Sormet

Moi!
Tässä wieniläisten suklaasormien vaaleat versiot. Vinkkiä hain Sakarisokerilta, jätin ohjeesta karpalon pois ja lisäsin vaniljasokeria. Alla oleva ohje on kopioitu Sakarisokerilta, mutta kirjoitin siihen tekemäni muutokset. Laitoin vahingossa liikaa valkosuklaata taikinaan ja sen takia pursotuskuvio ei jäänyt kunnolla näkyviin. En hirveästi näistä innostunut, jäivät pehmeiksi ja maistuivat pelkästään valkosuklaalta ja siksi olivat jotenkin tylsiä. Tuo karpalojauhe olisi varmasti pelastanut nämä piparit :) Kivan näköisiä ovat kyllä :)

Lisäys 19.7. Vieraat kovasti kehuivat näitä, että maistuvat ihan vanhanajan pikkuleiviltä ja ovat todella hyviä :) Lisään tämän koska makuja on monia ja vaikka minä en näistä kauheasti välittänyt, niin joku muu voi tykätä kovastikin! :D



Valkosuklaa-Vanilja-Piparit 
125 g voita
1,25 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl maissitärkkelystä
200 g valkoista suklaata
2 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sulata 75 g suklaasta. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi sulatettu suklaa.

Pursota pikkuleivät pellille, jätä leviämisvaraa. Laita pussiin taikinaa pienissä erissä, näin pikkuleivät ovat helpompi pursotella. (Tästä taikinasta tuli kaksi pellillistä.) Paista 200 asteessa keskitasolla noin 13 minuuttia tai kunnes pikkuleivät saavat hieman väriä.

Sulata loput suklaasta ja kasta jäähtyneiden pikkuleipien toinen pää tai kylki siihen. Anna jähmettyä viileässä.


Terveisin Taru

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Tonnikala-Paprika-Nyytit

Moikka!
Tässä ihana ja nopea ohje tonnikalanyytteihin. Meillä tykätään hirmuisesti tonnikala-hyrristä, mutta en yhtään tykkää niiden teosta. Joutuu kaulimaan ja leikkaamaan kiekkoja ja se on aina niin sotkuista. Olisiko noiden hyrrien ohje ollut joskus voitaikinapaketin kyljessä... No, mutta meillä on pientä juhlaa tulossa niin ajattelin josko näistä hyrristä saisi kivan suolaisen tarjottavan. Pienillä muutoksilla tietty, eli nyytit kokeiluun :)
Olivat tosi hyviä kaikkien mielestä! :)





Tonnikalanyytit 12 kpl
1 pkt (6kpl) voitaikinalevyjä
ruohosipulituorejuustoa
1 prk tonnikalaa
1 pieni suippopaprika
2 dl juustoraastetta
ruohosipulia
sitruunapippuria
1 kananmuna

Anna levyjen sulaa ohjeen mukaan ja leikkaa ne sen jälkeen kahtia. Sivele pohjalle tuorejuustoa. Sekoita kulhossa kaikki loput ainekset yhteen ja nosta nokare taikinapalojen päälle. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Eihän niistä pysynyt kuin kolme juuri ja juuri kiinni :)





Terveisin Taru

perjantai 12. heinäkuuta 2013

Mustikka-Jogurttipiirakka

Moiks!
Tein mustikka-jogurttipiirakan Maistuis varmaan sullekin-blogin ohjeella. Tein piirakan 26cm irtopohjavuokaan. Pohjataikina (raakana) oli minulle uusi elämys. Jotenkin niin erilaista käsitellä ja hassua, kypsänä niin hyvää! :) Piirakka on pehmeä ja lempeä. Suomalaista herkkua parhaimmillaan! Tämä oli siis aivan sairaan ihanaa :D 


Mustikka-jogurttipiirakka (Ohje kopioitu suoraan Maistuis varmaan sullekin-blogista)
Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita (minä käytin 200g pussin pakastemustikkaa)

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mustikat. Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.





Terveisin Taru

Masaliisa

Heippa!
Tein masaliisaa tällä äitini ohjeella, joka olikin alunperin isäni äidin ohje, kun asiasta keskustelimme tarkemmin. Ihanaa kun ohjeet kulkee tällä tavalla suvussa :) Kaikki siskonikin tekevät samalla ohjeella! Koristeeksi laitoin sokerimassasta tehtyjä tähtiä. Tähtien värit on niin hentoja, ettei ne erotu kunnolla, mutta ovat siis valkoisia, vaaleanpunaisia ja vaaleanliloja.

Kovasti on taas uusia lukijoita tullut, niin tuttuja kuin tuntemattomiakin :) Tervetuloa kaikille!



Terveisin Taru