Tarun Taikakakut

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Vadelmasima

Hei!
Tein vadelmasimaa tekeytymään tuleviin lastenjuhliin. 
Ohje löytyy Dansukkerin sivuilta täältä. Sivuilta löytyy paljon muitakin ihania simaohjeita! Täytyy kesällä ainakin kokeilla lime- tai greippisimaa janojuomaksi :)
Muokkailin ohjetta hiukan maisteltuani simaa, lisäsin vadelmaa vähän ja vettä lisäsin litran. Sokerimäärä pysyi samana. Simaa sain melkein 6 litraa. Kun sima kypsyy, kerron millaista se oli :)

Jos teet simaa lasipulloihin, älä sulje korkkeja jääkaappisäilytyksessä. Olen kuullut, että jos liikaa painetta kertyy, pullo voi räjähtää... Minä säilytin pullot avonaisina.




Kirkas vadelmasima
400-500 g vadelmia, pakaste
500 g Dansukker Taloussokeria
4-5 l kiehuvaa vettä
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
sokeria, rusinoita

Kaada jäiset vadelmat ja sokeri kiehuvaan veteen. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Laita jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Säilytä marjasima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi parin päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.
(Minä keitin 3 litraa vettä johon laitoin vadelmat (550g) ja sokerin (500g). Puhtaaseen ämpäriin laitoin loput 2 litraa vettä. Kun keitetty seos oli hieman jäähtynyt kaadoin sen siivilän läpi ämpäriin ja pusersin vielä kauhan avulla vadelmista kaikki mehut mukaan. Loput tein ohjeen mukaan)


Lisäys 9.5.2013: Todella raikasta oli sima! Varmasti ihana janojuoma kesällä. Tästä ei tullut makeaa, kun lisäsin ohjeeseen hieman lisää vettä. Palaute vierailta oli, että tuoksuu simalle, mutta maistuu vadelmalle :)

Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Meillä ainakin kovasti tykättiin vadelmasimasta.:)

    VastaaPoista
  2. Tätä täytyykin kokeilla kesällä! Jos on hyvää (varmasti on!!) niin tätä voisi vaikka tehdä rippijuhliin... Olen jo kovasti yrittänyt miettiä sinne erilaisia tarjottavia sun muita...pää vaan lyö välillä tyhjää :D Varsinkin täytekakku on tosi paha ! On niiiiiiiin paljon ihania ideoita, mutta jos laittais kaikki yhteen kakkuun?!¿ ;D Bongasin sallisen (?) ohjevihkosesta kakun, mihin oli tehty kakkupohja niin, että jokainen kerros oli erivärinen..niinku satenkaaren väreissä :D sellanenkin olis hauska kakku. En halua mitään vakavaa, tylsää tai tavallista. Vaan se saa olla joku erilainen :) *laittaa mietintä myssyn taas kerran päähän*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä hyvää ja käy ihan janojuomasta kesällä! Dansukkerin sivuilla on vaikka mitä ihania simaohjeita joista voi valita mieleisensä. Sivuilla on muitakin juomaohjeita vaikka kuinka paljon:
      http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/kylmat-juomat.aspx

      Itse olen kerran uskaltanut kokeilla liukuvärjättyä kakkua. Tein sen kääretorttupohjista:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/11/liukuvarjatty-kerroskakku-vanukas.html

      Hauska kakku ohjeineen löytyy alla olevasta linkistä, niin hienoja kakkuja! :D
      http://cakewizardry.blogspot.fi/2011/08/sateenkaaren-vareja.html

      Tässä tuli sulle vähän mietittävää :D

      Poista
  3. Ihana ohje, tätä pitää kokeilla, vaikka vappu menikin! Sopii loistavasti ihan vain kesäjuomaksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Tämä on oikein raikasta juomaa ja marjanahan voi käyttää mitä marjaa tahansa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊