Tarun Taikakakut

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Fazerina-juustokakku (24cm)

Moi!
Tein kahvipöytään tälläisen fazerina-juustokakun. Pursotukset on vispikermaa jonka joukkoon laitoin pari ruokalusikallista appelsiinimarmeladia, koristeena raastettua appelsiinin kuorta. Perhoset tein sokerimassasta.
Ohje alempana. Alkuperäinen ohje kakkuun löytyy täältä.


Fazerinajuustokakku:

Pohja:
200 g suklaisia keksejä 
75-100 g voisulaa

Täyte:
5 kpl liivatelehtiä 
2 rkl sitruunamehua 
200 g Viola appelsiinituorejuustoa 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kpl Fazerina-suklaalevyjä
5 dl vispikermaa
(sokeria)

Murskaa keksit astiassa, sulata voi ja sekoita nämä keskenään. Taputtele keskimuruseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytettä.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Sulata fazerina-suklaalevyt vesihauteessa tai mikrossa sulaksi. Sekoita tuorejuustot sekaisin. Lisää sinne sitten sulanut suklaamassa. Kuumenna sitruunan mehu mikrossa kiehuvaksi ja lisää puristetut liivatelehdet mehun joukkoon. Lisää liivateneste sitten ohuena nauhana suklaa-juustoseokseen kokoajan sekoittaen. Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto suklaaseokseen.

Levitä täyte keskimuruseoksen päälle tasaisesti. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia mielellään kuitenkin yön yli.


Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Herkullinen kakku! Suklaa ja appelsiini on älyttömän hyvä yhdistelmä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa olet, se on kyllä aika voittamaton yhdistelmä! Sain kermastakin ihanan pehmeästi appelsiinin makuisen. Kiitos kommentista :)

      Poista
  2. Laita näihin mukaan ohjeita myös! :)) alan leipomaan

    VastaaPoista
  3. Moi Sara! Kiva kun kommentoit! :) Olen joskus alussa ilmottanut etten laita ohjeita, mutta jos joku haluaa niin pyytämällä saa. Olen ainakin tutuilta saanut sähköposteja joissa pyydetään jotain ohjeita :) Olisitko halunnut tämän kakun ohjeen vai? Olen kyllä miettinyt että muuttaisinko bloggailutyyliäni, mutta asia on vielä ajatuksen tasolla :) Onnea sulle ensi viikolla alkavaan koitokseen! :D

    VastaaPoista
  4. Haluaisin sen toscakakku ohjeen :) voisitko mitenkään laittaa sitä mun sähköpostiin vaikka? Olisi muutenkin kiva, jos ainakin välillä kirjoittaisit ohjeita, koska kaikki näyttää niin hyviltä. Kiitoskiitos..vielä on ruotsi edessä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosca-kakussa on ohje! :) Siinä on linkki ohjeeseen: http://www.kinuskikissa.fi/kinuskikissan-toscakakku?hakusivu=true
      Aika paljon matkin muiden juttuja niin noissa postauksissa on melkiistä aina linkki alkuperäiseen ohjeeseen. Suosittelen lämpimästi sitä tosca-kakkua, se on tosi hyvää! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊