Moikka!
Nyt on sellanen herkku tässä, että oksat pois! 😄❤ Pari kertaa oon jo tehnyt enkä vielä ole saanut tarpeekseni 🤣 Vieraat ovat tykänneet tästä tosi paljon. En jaksanut tällä kertaa panostaa kuvaamiseen, mutta toivon että kuvasta ja tekstistä saa käsityksen miten ihanaa piirakka on! Piirakka on kuin porkkanapiirakka, mutta kosteampi. Se on koukuttavan maukasta ja suutuntuma on ihanan tahmea. Rakastuttiin tähän kaikki! 😋❤ Ja mikä parasta, tähän saa upotettua tosi ison kesäkurpitsan!
Mehevä kesäkurpitsapiirakka:
5 kananmunaa
4 dl sokeria
200 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
4 tl kanelia
6 dl (1 iso) raastettua kesäkurpitsaa
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
225 g tomusokeria
50 g pehmeää voita
1/2 tl kanelia
1/2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
manteli- tai hasselpähkinärouhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Lisää viimeiseksi raastettu kesäkurpitsa. (Kesäkurpitsaraaste saa olla karkeaa. Jos raastat sen kovin hienoksi, muista valuttaa nesteet pois). Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä se jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Koristele pinta manteli- tai hasselpähkinärouheella. Piirakka on parhaimmillaan parin päivän kuluttua. Säilytä piirakka kylmässä.
Terveisin Taru
Kuulostaa aika hyvältä! ;) Viime kesänä tein kesäkurpitsa-suklaamuffareita, ja ne oli kans niin älyttömän hyviä. Ehkä tämäkin on pakko laittaa testiin.
VastaaPoistaTämä yllätti mut kyllä täysin! Tiesin miten kesäkurpitsa mehevöittää leivonnassa mutta tästä piirakasta tuli kyllä ihan superia! 😍😋
PoistaKuulostaa kyllä hyvältä :)
VastaaPoistaKiitos Hilu! Oli kyllä älyttömän ihanaa! 😄👍
PoistaNams mmitä herkkua.
VastaaPoistaKiitos paljon 😊
PoistaKävin koko blogisi läpi ja nyt on kirjanmerkkeihin tallennettu vaikka mitä reseptejä �� tuskin maltan odottaa, että pääsen kokeilemaan niitä. Kiitos paljon ❤
VastaaPoistaVoi miten ihana kuulla! Olet jaksanut niiiin paljon selata, tänne on meimaan kerääntynyt vuosien saatossa hirveesti kaikkee 😄🤣😋 Toivottavasti kokeilet jotain ja tykkäät! Kiitos itsellesi ihanasta kommentista ❤
PoistaHyvältä kuulostaa, menee kokeiluun kun tota kurpitsaakin on.
VastaaPoistaOli kyllä maukasta! Ja ison kurpitsan tähän saa menemään. Toiseen piirakkaan tais mennä lähemmäs 7dl sitä raastetta. Oli mehevää piirakkaa!
PoistaEn ole pitkään aikaan leiponu mitään, mut tää ohje herätti mielenkiinnon ja olin sen laittanu muistiin. Tarpeetkin sain ostettua ja tänään viimein kokeiluun. Kiitos tosi paljon tästä ihanasta ohjeesta! Ensikskin siks, kun se sai minut leipomaan ja siks, kun se vie kielen mennessään ;D
VastaaPoistaKiitos Sartsa kommentistasi! Ihanaa kuulla tämä kaikki 😊 Mahtavaa myös että tykkäsit piirakasta! 😄
PoistaKaksi kertaa jo tällä ohjeella olen tehnyt, nyt uunissa 3. perjantain kodin ja koulun päivää odottamaan! Todella herkullista ja mehevää, kuten nimi antaa ymmärtää. ;) (ja lapsetkin tykkää, kunhan antoivat ennakkoluulolle periksi ja maistoivat- tämähän on tosi hyvää ja se kukkakaali ei maistu yhtään...!)Taina
VastaaPoistaOnpa mahtavaa kuulla että oot jo kolme kertaa tehnyt tätä piirakkaa! 😄 Minustakin tämä on aivan ihanaa ja lapset rakasti tätä yli kaiken! Hienoa että ennakkoluulot on teidänkin lapsien kohdalla selätetty, eikä kukkakaali maistunut tässä piirakasta lainkaan 😅🤣❤
PoistaVoiko tätä pakastaa?
VastaaPoistaVoi pakastaa, mutta muista ettei kuorrutuksen takia paloja voi kasata päällekkäin 😊
Poista