sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Supermehevä ja maukas kesäkurpitsapiirakka (pellillinen)

Moikka!
Nyt on sellanen herkku tässä, että oksat pois! 😄❤ Pari kertaa oon jo tehnyt enkä vielä ole saanut tarpeekseni 🤣 Vieraat ovat tykänneet tästä tosi paljon. En jaksanut tällä kertaa panostaa kuvaamiseen, mutta toivon että kuvasta ja tekstistä saa käsityksen miten ihanaa piirakka on! Piirakka on kuin porkkanapiirakka, mutta kosteampi. Se on koukuttavan maukasta ja suutuntuma on ihanan tahmea. Rakastuttiin tähän kaikki! 😋❤ Ja mikä parasta, tähän saa upotettua tosi ison kesäkurpitsan! 



Mehevä kesäkurpitsapiirakka:
5 kananmunaa
4 dl sokeria
200 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
4 tl kanelia
6 dl (1 iso) raastettua kesäkurpitsaa

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
225 g tomusokeria
50 g pehmeää voita
1/2 tl kanelia
1/2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
manteli- tai hasselpähkinärouhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Lisää viimeiseksi raastettu kesäkurpitsa. (Kesäkurpitsaraaste saa olla karkeaa. Jos raastat sen kovin hienoksi, muista valuttaa nesteet pois). Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä se jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Koristele pinta manteli- tai hasselpähkinärouheella. Piirakka on parhaimmillaan parin päivän kuluttua. Säilytä piirakka kylmässä.

Terveisin Taru

16 kommenttia:

  1. Kuulostaa aika hyvältä! ;) Viime kesänä tein kesäkurpitsa-suklaamuffareita, ja ne oli kans niin älyttömän hyviä. Ehkä tämäkin on pakko laittaa testiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä yllätti mut kyllä täysin! Tiesin miten kesäkurpitsa mehevöittää leivonnassa mutta tästä piirakasta tuli kyllä ihan superia! 😍😋

      Poista
  2. Kuulostaa kyllä hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilu! Oli kyllä älyttömän ihanaa! 😄👍

      Poista
  3. Kävin koko blogisi läpi ja nyt on kirjanmerkkeihin tallennettu vaikka mitä reseptejä �� tuskin maltan odottaa, että pääsen kokeilemaan niitä. Kiitos paljon ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla! Olet jaksanut niiiin paljon selata, tänne on meimaan kerääntynyt vuosien saatossa hirveesti kaikkee 😄🤣😋 Toivottavasti kokeilet jotain ja tykkäät! Kiitos itsellesi ihanasta kommentista ❤

      Poista
  4. Hyvältä kuulostaa, menee kokeiluun kun tota kurpitsaakin on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä maukasta! Ja ison kurpitsan tähän saa menemään. Toiseen piirakkaan tais mennä lähemmäs 7dl sitä raastetta. Oli mehevää piirakkaa!

      Poista
  5. En ole pitkään aikaan leiponu mitään, mut tää ohje herätti mielenkiinnon ja olin sen laittanu muistiin. Tarpeetkin sain ostettua ja tänään viimein kokeiluun. Kiitos tosi paljon tästä ihanasta ohjeesta! Ensikskin siks, kun se sai minut leipomaan ja siks, kun se vie kielen mennessään ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sartsa kommentistasi! Ihanaa kuulla tämä kaikki 😊 Mahtavaa myös että tykkäsit piirakasta! 😄

      Poista
  6. Kaksi kertaa jo tällä ohjeella olen tehnyt, nyt uunissa 3. perjantain kodin ja koulun päivää odottamaan! Todella herkullista ja mehevää, kuten nimi antaa ymmärtää. ;) (ja lapsetkin tykkää, kunhan antoivat ennakkoluulolle periksi ja maistoivat- tämähän on tosi hyvää ja se kukkakaali ei maistu yhtään...!)Taina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mahtavaa kuulla että oot jo kolme kertaa tehnyt tätä piirakkaa! 😄 Minustakin tämä on aivan ihanaa ja lapset rakasti tätä yli kaiken! Hienoa että ennakkoluulot on teidänkin lapsien kohdalla selätetty, eikä kukkakaali maistunut tässä piirakasta lainkaan 😅🤣❤

      Poista
  7. Voiko tätä pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi pakastaa, mutta muista ettei kuorrutuksen takia paloja voi kasata päällekkäin 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊