lauantai 29. kesäkuuta 2019

Leppäkerttudonitsit / Minidonitsit leppäkerttuina

Heippa!
Mulla ei ole aika riittänyt blogin päivittämiseen, mutta pikkuhiljaa täältä tulee näitä leppäkerttuherkkuja 😍 Tein tälläisiä ihanan söpösiä donitseja ja musta nämä onnistui ihanasti! Niin hassuja höppänöitä näistä tuli 😄 Maku näissä on miedon vaniljainen. Nuo silmät ovat kyllä pahan makuisia... Candy melts-napit tilasin Kinuskikissalta



🐞 Leppäkerttudonitsit 🐞

Minidonitsit n.35-40 kpl 
4 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
2 tl vaniljasokeria 
½ tl suolaa 
2 dl sokeria 
100 g voita sulatettuna 
2 dl maitoa 
2 kananmuna

Sulata voi ja sekoita joukkoon muna ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa sähkövatkaimella kaikki ainekset nopeasti keskenään sekaisin. Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa kärki pois, pursota rinkulat donitsikoneen aukkoihin. Paista donitseja noin 5 minuuttia tai kunnes vaikuttavat kypsiltä ja ovat saaneet väriä pintaan. Anna donitsien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

(jos sinulla on donitsipelti (minikokoinen) niin voitele kolot ja paista donitseja noin 5-10 minuuttia 200 asteessa) 

Koristeluun tarvitset 
1 pss punaisia melts-nappeja
½ pss mustia melts-nappeja
1 pkt koristesilmiä

Dippaa donitsit ensin sulatettuun (mikrossa) punaiseen candy meltsiin ja laita jääkaappiin tarjottimelle leivinpaperin päälle kovettumaan. Sulata sitten mustat napit ja kasta donitsin toinen reuna mustaan ja laita silmät heti. Anna kovettua jääkaapissa. Laita sillä aikaa minicrip-pussiin loput mustat massat ja piirrä sitten kertulle pilkut ym.


Terveisin Taru

tiistai 25. kesäkuuta 2019

Savulohipiirakka (pellillinen)

Moi!
Tein tälläistä savukalapiirakkaa tyttäreni 5-vuotissyntymäpäiville. Sain piirakkaa ystäväni luona ja ihastuin makuun. Alkuperäisestä ohjeesta Soppa365-sivustolta nappasin täytteen ainekset mutta pohjaksi tein rahkavoitaikinan. Täytteeseen laitoin kylläkin reippaammin tilliä koska tilliä ei voi olla koskaan liikaa kun on kalasta kyse 😂 Lisäsin myös juustoraasteen pinnalle. Tykättiin tästä tosi paljon. Oli oikein maukas piirakka. Ja lisukkeeksi sopi todella hyvin raaka punasipulisilppu ja keitetyt kananmunat. Niillä piirakasta sai ruokaisamman ja maukkaamman 😋


Savulohipiirakka (pellillinen)

Rahkavoitaikinapohja:
250 g maitorahkaa
250 g voita
4½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
(ripaus suolaa)

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja jauhot. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä reilusti jauhoja kun kaulitset ja painelet taikinan pellille. 

Täyte:
2 prk (á 200g) raejuustoa
2 prk (á 120g) smetanaa
2 kananmunaa
2 rkl sitruunan mehua
½ tl valkopippuria
1 tl suolaa
---
300-400 g lämminsavulohta
1 dl tilliä (maun mukaan)
1 dl juustoraastetta

Sekoita raejuustosta, smetanasta, kananmunasta, sitruunan mehusta, suolasta ja pippurista massa. Levitä tämä seos tasaisesti pohjan päälle. Paloittele sitten tähän päälle savukala, silputtu tilli ja juustoraaste.
Paista 200 asteessa alatasolla n. 30 minuuttia.
Tarjoa keitetyn kananmunan ja silputun punasipulin kanssa.


Terveisin Taru

sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Keksikakku ø20cm

Moikka!
Tässä ensimmäinen herkku tyttäreni 5-vuotissyntymäpäiviltä. Olen halunnut kokeilla tälläistä keksikakkua ja nyt sain sen vihdoin tehtyä. Keksikakku tehdään syömistä edeltävänä päivänä ja näin täyte pehmentää keksin pehmeäksi ja leikattavaksi. Kakku on silti vahvan oloista joten terävä veitsi on oiva väline sen leikkaamiseen. Kakun täytettä miettiessä ajattelin että täyte saisi olla vahvahko jotta kakku pysyy hyvin kasassa mutta en halunnut tehdä voikreemiä koska se on niin tuhtia. Päädyin sitten moussemaiseen täytteeseen joka on helppo tehdä ja pursotella. Mansikkatomusokeri on hieman teennäisen makuista mutta silti täyte on hyvää. Kakusta tykättiin kovasti ja minustakin se oli kivan makuinen ja kiva uusi kokemus 👍😋😍

Keksit tein Mansikkamäen ohjeella jota käytän aina kun teen kaulittavia keksejä.




Taikinasta saat 3 isoa sydäntä ja lisäksi reilun pellillisen pienempiä keksejä.

Vaniljapiparkakut:
2½ dl sokeria
150 g voita (pehmeää)
1 kananmuna
½ dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
6-6 ½ vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää 6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Muista, että taikina jähmettyy kylmässä ja jauhoja lisääntyy taikinaan kaulittaessa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut (yön ylikin).
4. Kaaviloi taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi (suoraan leivinpaperin päälle) ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-6-7 minuuttia (koosta riippuen) 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla.

Nämä sydämet ovat niin isoja ettei niitä saa siirrettyä pöydältä leivinpaperille joten ne on tehtävä suoraan leivinpaperin päälle!



Mansikkakreemi:
2 dl kermaa
250g (1 prk) mascarponea-tuorejuustoa
½ dl mansikkatomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää sitten mascarpone ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe ja sekoita hyvin. Laita kreemi pursotinpussiin jossa on pyöreä tylla. Pursottele sitten ensimmäisen keksin päälle kreemiä kuvan mukaisella tavalla. Laita päälle seuraava keksi ja pursottele sitten siihenkin kerros kreemiä. Tee tämä vielä kolmannen kerran. Koristele kakku sitten haluamallasi tavalla.

Mulla oli koristeena ruusunnuppuja, krysanteemeja, vaahtokarkkeja, pieniä karkkirakeita, marenkeja ja mansikoita. Koristelu saa näissä olla runsas.


Terveisin Taru