Hei!
Nyt on syksyn paras aika menossa kun saa satoa korjata ja nauttia kaikista sen antimista. Me ollaan saatu omenaa monesta eri paikasta ja omastakin pihasta sitä saadaan. Olen tehnyt jo 12 litraa mehua omenoista ja lisää teen vielä. Osaan mehusta olen laittanut punaherukkaa joukkoon väriksi ja mauksi. Omat omenat ovat punaisia niin ne olen säästänyt hilloa ja sosetta varten. Olen ennenkin mainostanut niiden kaunista väriä 😃 Vispipuuro on niin mukavan helppoa ruokaa lapsiperheessä, että sitä on nyt tullut tehtyä monta kertaa. Jaan tämän ohjeeni jos joku saisi tästä vaikka inspiraation tai haluaa muuten vaan kokeilla vaihteluksi puuroa erilaisella ohjeella 😊 Tämän kuvatun vispipuuron tein meidän omista punaisista omenista, siksi puurosta tuli hempeän vaaleanpunaista ♥
Omenavispipuuro:
n. 4 dl omenasosetta (vähäsokerista)
n. 4 dl vettä (tai vaikka mehua)
1 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
½ tl kanelia
½ tl suolaa
1½ dl mannaryynejä
Laita kattilaan kaikki muut ainekset paitsi mannaryynit ja kiehauta. Lisää sitten mannaryynit pikkuhiljaa samalla vispaten. Anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia kokoajan sekoittaen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja vatkaa sitten kuohkeaksi.
(koristeena on verenpisaran kukka joka on syötävä kukka)
Omenasoseen ja veden määriä voi aika vapaasti muutella esimerkiksi lisäämällä soseen määrää ja vähentämällä veden määrää.
Voit tehdä puuron myös omenoista keittämällä 4 hyvän kokoista omenaa (oman pihan pikkuomenoita laittaisin ainakin 8 kpl) paloina 2dl veden kanssa pehmeiksi ja soseuttamalla sen lopuksi soseeksi. Tähän lisätään sitten vielä 4dl vettä ja loput puuron ainekset normaalisti ohjeen mukaan.
Terveisin Taru