Moi!
Tein pari viikkoa sitten täytekakkua ja kakkupohjaa jäi yli. Tein siitä meille tälläiset jälkkärit. Olivat kyllä tosi herkullisia! Annoksista tuli aika isot, mutta ihan helposti sen söi kokonaan. Meidän pieni 3-vuotias tyttökin veti koko annoksen kerralla! ;D
Laitan alle ohjeen kokonaiseen kakkuun vaikka kaikki ei menekään näihin jälkkäreihin. Kakkua on nimittäin mukava syödä ihan sellaisenaankin ;) Suklaakakun ohje on Suklaapossun, kiitokset hänelle hyvästä ja monesti käytetystä reseptistä! :D
Mehevä suklaakakku 20-22cm
(alkuperäinen ohje Suklaapossulta täältä)
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl ranskankermaa (tai piimää)
3 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4.75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Ohje:
Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.
Mascarponevaahto neljään annokseen
2 dl kermaa
½ prk (125g) mascarponea
2-4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää lopuksi mascarpone-tuorejuusto.
Kasaa lasiin suklaakakun paloja, mansikan paloja ja vaahtoa vuoronperään. Koristele jokainen annos mansikalla.
Terveisin Taru
Kyllä mulle ainakin maistuis, eikä tekis tiukkaakaan syödä koko annosta :)
VastaaPoistaYksinkertaista, mutta kaunista!
Kiitos Sinikka! Ihanan kesäisiäkin olivat, kun oli mansikoita koristeena! :) Maku ei silti ole niin hyvä kuin suomalaisissa, mutta menettelee.
PoistaOvatpas ihanan näkösiä...varsinkin näin nestepaastolla olevan silmin katsottuna....ja muutenkin. Oikea herkkuannos!
VastaaPoistaKiitos paljon Mimmi, nämä oli kyllä herkkua :)
PoistaIhanaa ja herkullista.
VastaaPoistaMukavaa Ystävänpäivää sinulle.
Hyvää kyllä oli! Kiitos samoin sinulle :)
PoistaAivan ihanan näköisiä! Nam! Kelpaisi annos minullekkin :)
VastaaPoistaKiitos Maiju! :D Nämä trifle-tyyliset jälkkärit on vielä tosi helppojakin tehdä! :)
PoistaAi, kun näyttää hyvältä. Hyvää ystävänpäivää!
VastaaPoistaKiitos paljon! :D
PoistaTodella herkullisen näköisiä ja näyttäviä, tämä menee kokeiltavien listalle sopivassa tilanteessa!♥
VastaaPoistaKiitos Eija :) Tälläisiin trifle-jälkkäreihin kannattaa hyödyntää ylijääneet kakkujen täytteet ja kakkupohjat, mutta joskus on kiva paistaa kakku ihan näitä varten! ;D
Poista