Tarun Taikakakut

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Bambi-täytekakku mangotäytteellä

Moikka!
Tyttären 3-vuotissyntymäpäivät on juhlittu. Tytön lempihahmoja on tällä hetkellä Muumit, Myyrä ja Bambi. Tytär valitsi näistä kakkuun Bambin kuvan ja halusin tehdä tästä ihan teemaakin juhliin. Mutta helpommin sanottu kuin tehty! Bambi-teemalla ei saa mitään mistään... tai ainakaan minä en löytänyt. No, tein sitten itse kaikki. Googletin mieleisen kuvan ja lähetin Ullan Unelmaan josta saatiin sitten kakkuun kuva. Askartelin Bambi-aiheiset kutsut ja pillit itse. Joulupukki toi tyttärelle Bambi-aiheisia piparimuotteja ja niillä tehtiin sitten pipareita. Kivasti ne Bambi-synttärit sitten saatiin kasaan :D

Kakkuun tein 9 kananmunan (22x30cm) sokerikakkupohjan jonka kostutin vaniljamaidolla. Täytteeksi laitoin ihanan raikkaan mangotäytteen kaksinkertaisena, ohje siihen löytyy täältä. Pursotukset olivat vispikermaa, kukat tein sokerimassasta ja kuva oli siis sokeripaperille tulostettu.

 Jouduin erinäisistä syistä johtuen tekemään kakun valmiiksi jo edellisenä iltana. No, tuo kakkukuva ei siitä hommasta sitten tainnut tykätä... harmitti vietävästi, kun kuvan värit olivat ihan muuttuneet ja haalistuneet yön aikana. Ennen näin ei ole käynyt. Alempana on kuva tavaroista joiden alta pilkottaa kakkukuva, verratkaapa värejä! 
Eipä silti nuo ilmakuplatkaan hirveästi naurattanut... Söpö tuo kakku silti oli! :) Mutta en suosittele tekemään sokeripaperikuvalla varustettuja kakkuja edellisenä päivänä valmiiksi ja muistakaa kuvaa asentaessanne kunnolla sivellä sitä keskeltä reunoja päin, että kaikki ilma tulisi alta pois.

Kukkien värit otin tuosta Bambi-kuvan kukista.

Tästä näkee nuo askartelemani pillit ja kakkukuva ennen kakkuun laittoa. Varsin hyvät värit on vielä tässä. Lapsille oli vaaleanpunaiset harlekiini-astiat.

Mangohillo on kyllä niin kauniin väristä! :) Törmäsin myös ekaa kertaa mangon "karvoihin" jotka kulkevat hedelmälihan pinnassa pituussuunnassa. Ei ollut kivoja ja nypeinkin kaikki (mitä sain) pois. Muistuttavat erehdyttävästi nimittäin karvoja eivätkä ole mukavia kakuissa... Mistäköhän johtuu, että joissakin mangoissa näitä on ja toisissa ei?

Kakun kaveriksi tein porkkana kakkutikkareita :)

Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Kaunis kakku kaikesta huolimatta! Varmasti harmitti tuo kuvan kärsiminen... No eipä se kolo komeassa haittaa... =) ps. toivottavasti tämä ei tule kolmea kertaa, kun ensimmäiset kommentit eivät tulleet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju! Kyllä se harmitti, mutta oli se loppujen lopuksi kuitenkin aikas suloinen kakku ;) Ihan normaalisti sain yhden kommentin, taisi sulla oma kone juuri silloin kommentoidessa pätkäistä :D

      Poista
  2. Aivan ihanahan tuo kakku on, kuvassa en huomannut edes mitään, ennen kun luin tekstin. Toisaaltahan haaleammat värit tekevät ssitä vähän luonnollisemman ja bambiinhan luonnollisuus sopii loistavasti. Ihanasti olet nähnyt vaivaa synttäreihin ja loistoidea nuo pillit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Liisa :) Meillä ollaan oltu niin paljon kipeänä ettei olla päästy leipomaan, niin nyt oikein sormet syyhysivät kun pääsi hommiin ;D Kaikkea kivaa tuli näprättyä ja mukavaa oli, kun tytär on jo sen ikäinen, että auttelee mielellään :)

      Poista
  3. Kivan kuuloiset synttärit ja kaunis kakku, kuvan haalenemisesta huolimatta. Ja jos ei olisi tiennyt, minkä värinen kuva oli alunperin, ei haalistumista olisi varmaan edes huomannut. Porkkanakakusta tehdyt popsit kuulostavat ja näyttävät herkulta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raili, kiva että tykkäät :D Itse niin tykkäsin kuvan pirteistä väreistä niin alkoi harmittamaan tuo haalistuminen. Vaikka kuva silti suloisena pysyikin :) Nuo popsit olivat ihanan meheviä!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊