Tarun Taikakakut

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Prinsessatäytekakku mansikkatäytteellä

Moi!
Ystäväni lapsenlapselle sain tehdä 3-vuotissynttäreille täytekakun prinsessa-teemalla :) Kakussa on valmiskuva joka on vohvelia. Pohjana on 5 munan vaalea sokerikakkupohja joka on kostutettu vaniljamaidolla. Täytteenä on Kinuskikissan raikas mansikkatäyte ja pursotukset ovat laktoositonta vispikermaa joka on värjätty vaaleanpunaiseksi. Herkkä ja tyttömäinen ruusupursotus sopii hyvin prinsessan kakkuun :)

Valmiilla vohvelikuvilla saa helposti kivan kakun ja kuva säilyykin hienona pari päivää. Kakkuun sivellään ensimmäisenä tasainen kermakerros. Kuva asetellaan kermalle ja silitetään kädellä keskeltä reunoja päin kermaan kiinni niin, että samalla mahdolliset ilmakuplat poistuvat. Kuva kipristyy heti reunoilta, eikä sitä kannata heti painella alas ettei kuva rikkoudu. Odotetaan pari minuuttia, että kuva pehmenee ja sitten painellaan reunat varovasti takaisin kiinni kermaan. Sen jälkeen kakku on valmis koristeltavaksi tai pursoteltavaksi. 
Kuva on todella ohut, miedon makuinen ja suussa hivenen outo ja liukas. Mutta niinkuin monella jää marsipaanit ja sokerimassat lautasen reunalle, voi tämänkin sinne jättää jos koostumus häiritsee. Mielestäni se on pieni paha verrattuna siihen kuinka hienoja kuvat ovat. Vohvelikuva saisi olla kakun päällä vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua, että se pehmenee tarpeeksi. 




Kakku vaihtoi omistajaa jo edellisenä iltana tarjoilupäivästä, joten en voinut koristella kakkua vaan annoin mukaan teemaan sopivia perhosia jotka sitten asetettiin kakkuun juuri ennen tarjoilua.

Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Ihana kakku! Täytyisi opetella tuota ruusupursotusta. Se on niin nättiä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :D Paras paikka harjoitella on vaikka pannukakku! Kohtisuoraan pursotat ja keskeltä ulospäin. Varmasti onnistuu :)

      Poista
    2. Enpä olekaan hoksannut tuota pannarin päälle pursottamista! Hyvää harjoitusta, kerma menee hyötykäyttöön ja pienet herkkusuut ovat onnellisia! :) Olen seurannut blogiasi sivusta jo jonkin aikaa, ja nyt omaa blogia aloitellessa siirtynyt virallisestikin kannatusjoukkoihisi. Kiitos kekseliäistä resepteistäsi tähän asti! Niistä on syntynyt jo useampikin idea omiin kakkuvirityksiini. Mielenkiinnolla jään odottamaan tulevia herkkujasi!

      Poista
    3. Kiitos kun jätit kommentin Minna, on tosi kiva kuulla noin positiivista palautetta :) Ihanaa jos olet jotain täältä saanut mukaasi! Toivottavasti jatkossakin viihdyt blogissani :) Tuosta sun profiilista ei löytynyt linkkiä sun blogiin, mutta jos sellainen on niin ilmoittele osoite niin pääsen vastavierailulle :)
      Meillä muuten mieskin tykkää harjoitella pannarille jos kakkuhommista jää pussinjämiä jääkaappiin ;D

      Poista
  2. Kyllä on kaunis kakku! Komiat pursotukset, mun pitää myös opetella tuollainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Tita, ehdottomasti harjoittelemaan vaan :)

      Poista
  3. Ihanan näköinen kaakku. Joskus olen minäkin noita valmisvohvelikuvia käyttänyt...muistelen joskus kuvan hieman halkeilleen tekeytyessään kakun päällä. Mulle ei jäänyt mitenkään pajhaa kuvaa purutuntumastakaan, eihän se millekkään kyllä maistunut...sen muistan. Nykyisin noita kuvia on meillä halpahallissakin myynnissa, sillon piti tilata nettikaupoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi :) Tein maanantainakin vohvelikuva-kakun ja siinä kuvassa vohveli halkesi itsellään kakun päällä tekeytyessään... tiedä sitten mistä tuokin johtuu. Prinsessakuva oli ihan täydellinen eikä yhtään temppuillut. Ei minuakaan koskaan ole vohvelikuvien maku tai koostumus häirinnyt. En tykkää marsipaanista tai sokerimassastakaan, mutta siinähän ne menevät kaikki :) Saahan noilla vaihtelua ja persoonallisuutta kakkuihin :) Olen myös nähnyt noita kuvia kaupoissa, ainakin Prismoissa.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊