Heips!
Sisko tarjosi juhlissaan niin mahtavia porkkanamuffinsseja, että hetimiten niitä oli päästävä tekemään ;D Ohjetta voitte kurkata hänen blogistaan täältä, laitan sen silti myös tuonne alemmas. Sain ohjeella 13 muffinssia.
Nämä oli sitten aivan ihania! Niin pehmeitä ja kosteita ja maukkaita ja ja... ;D
Porkkanaiset kuppikakut 12 kpl
Taikina:
2-3 porkkanaa
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
½ dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
muffini- tai cupcake-vuokia sekä koristeita.
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi, lisää siihen sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti. Lisää sitten porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne ja maito lopuksi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.
Vatkaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto ja tomusokeri. Pursota kuohkeaksi vatkattu kuorrute jäähtyneiden leivosten päälle. Koristele vaikka strösseleillä.
Nams! ;D
Terveisin Taru
Oi ihanan näköisiä! :) Ja varmasti kuohkeita ja maukkaita!
VastaaPoistaKiitos Anna, nämä oli kyllä uskomattoman pehmoisia :) Olen joskus tehnyt (ehkä Pirkan ohjeella...) porkkanamuffinsseja ja ne olivat hirveän kuivia ja jopa kovia... siitä jäikin pieni kammo, koska en enää kokeillut yhtään ohjetta. Onneksi sisko löysi tämän ohjeen! Suosittelen! ;D
PoistaTodella herkullisen meheveän näköisiä, oikein herahtaa vesi kielelle.
VastaaPoistaKiitos Liisa :) Nämä yllättivät kyllä positiivisesti! Maistuivat aivan mahtavalta :)
PoistaIhanan muhkean ja mehevän näköisiä! Noista kun saisi palasen :) Mä tykkään tosi paljon porkkanapiirakasta (sulatejuustokuorrutteella) ja oon jo pitkään miettinyt porkkanamuffinien tekoa samaisella pohjalla. Kun vain jossain vaiheessa ehtisi :)
VastaaPoistaOn muuten tosi hyvät kuvat, tosi hyvä valaistuskin :)
Kiitos! Meilläkin tykätään kovasti porkkanapiirakasta, siihen ei koskaan kyllästy :) Nämä olisi kivoja mininäkin, vaikka juhlissa! Koristeeksi olisi sopinut pienet sokerimassa/marsipaaniporkkanat :)
PoistaOli ihanan valoisa päivä ja otin kuvat juuri oikeaan aikaan, oikeassa paikassa ;D
Näyttävät hyviltä! Tuo porkkana onkin hyvä idea muffinseissa, pitää ne mehevinä. Joskus kun muffinsit meinaa olla kuivakoita kun paistaa liikaa...
VastaaPoistaKiitos Tita :) Porkkana on uskomaton aines leivonnassa. Porkkanapiirakkakin on niin mehevää, nams ;) Näissäkään en paistaisi yhtään yli annetun ajan, etteivät vaan kuivuisi.
PoistaKiitos, nämä kyllä olivat ihan mahtavia :) Yllättivät iloisesti!
VastaaPoistaNam, varmasti herkullisia! :D
VastaaPoistaKiitos Essi, ihan mahtavia nämä oli :)
PoistaNämä oli aivan JÄRETTÖMÄN herkullisia, ihania ja maukkaita! Harvoin otan mistään blogista suoraan mitään ohjeita, mutta nyt kyllä kannatti, kiitos! :)
VastaaPoistaKiitoksia! Kunniaa en ohjeesta voi ottaa, mutta hienoa, että ohjeesta oli iloa sinulle :) Nämä on kyllä ihan sairaan ihania... näitä voisi syödä vaikka kuinka monta... ;D
PoistaTodella meheviä ja maukkaita, vei kielen mennessään. Ehdoton lisäys reseptivihkoon! Mullakin tuli kuorrutteesta löysää, mutta laitoin lusikalla ja jähmettyi ihan tasaiseksi, eikä valunut yli reunoilta, tuli aivan hyvä niinkin.
VastaaPoistaKiitos paljon reseptistä ja antoisaa kesää :)!
Hienoa, että maistuivat! Nämä ovat kyllä aivan mahtavan makuisia :D
PoistaKiitos ja hyvää kesää sinullekin :)
Kokeilin tehdä näitä konvehtivuokiin lasten synttäreille. Onnistui nekin ihan superhyvin, ovat pienestä koostaan huolimatta meheviä ja odotetaan vielä kuorrutusta ja masitellaan sitten lisää! :) Tästä ohjeesta tuli 40 minimuffinssia ja 13 normaalikokoista. :) kiitos mahtavasta ohjeesta!
VastaaPoistaOle hyvä ja kiva kuulla, että onnistui! Yllättävää, että paistuivat meheviksi konvehtivuoissakin vaikka ovat tosi pieniä, hyvä tietää tämä :) Tuo kuorrute kyllä kruunaa koko nautinnon, ilman sitä muffinssit jäävät jotenkin vajaiksi. Ymmärrät sitten, kun maistat ;D
PoistaKokeilin ja tykkäsin:)
VastaaPoistaHienoa! :D Näistä mäkin tykkään tosi paljon, kun ovat niin ihanan kosteita :)
PoistaMoikka. Kiitos taas hyvästä ohjeesta! Näistä tuli todella hyviä! Lisäsin kyllä pähkinärouhetta vielä osaan taikinaan :) ja myös koristeluun. Sinulta löytyy kyllä paljon hyviä ohjeita! :D
PoistaMoi! Ole hyvä! :) Nää onkin tosi hyviä, kosteita ja maukkaita! Kiva kuulla, että blogistani on sulle iloa :) Kiitos kommentistasi!
PoistaMoikka! Oletko kokeillut pakastaa näitä, ilman kuorrutetta tietenkin? Säilyykö hyvä maku sulatuksen jälkeen?
VastaaPoistaMoi! En ole pakastanut näitä, kun säilyvät aika hyvin, mutta uskon että kestävät mainiosti pakastamisen. Kuorrutus kannattaa laittaa sitten jälkikäteen.
PoistaKiitos ohjeesta, ollaan tehty monta kertaa ja aina tulee yhtä maukkaita ja meheviä muffinsseja!!��
VastaaPoistaKiitos ihanasta kommentista! 😊 Nämä onkin aivan mahtavan makuisia muffinsseja! 😋
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaEhdoton lempiohje! Näin 10vuoden julkaisun jälkeen löytänyt ja kaikki pitänyt. 😄
VastaaPoistaTämä onkin aivan paras ohje! Niin meheviä muffinsseja sillä saa 😋 Kiitos kommentistasi ❤️
PoistaPystyykö ohjeella tekemään porkkanakakun? Jos taikinan kaataa kakkuvuokaan🤔 ihana ohje!
VastaaPoista