Tarun Taikakakut

tiistai 29. lokakuuta 2013

Suklaahuntukakku

Heips!
Mimmillä näin hauskan kakun joka jäi sen verran kaivelemaan, että kokeiltava oli. Kyseessä oli suklaakakuksi naamioitunut sitruunakakku, eli suklaahuntukakku. Alunperin kakun ohje on Pirkalta. Mimmi kirjoitti, että sitruuna saisi maistua enemmän ja vinkistä viisastuneena laitoin taikinaan puolen sitruunan mehut ja sitruunan makua oli juuri sopivasti. Tuo pinnalle tuleva juttu oli kuin olisi siirappia sivellyt kakun pinnalle. Se maistui makealta, eikä niin paljon kaakaolta. Kuivuessaan pinta kovettui sokerin ansiosta ihan kivan tuntuiseksi. Kakku menisi mielestäni ihan hyvin ilman tuota päällistäkin, mutta on pikkuisen kivempi sen kanssa. 
Tämä kakku oli kyllä niin hyvää! Varsinkin tuoreena, kun se oli ihanan pehmoista :) Vein kakun viemisiksi vanhemmilleni ja hekin tykkäsivät kovasti.
Ohje alempana on kopioitu Mimmiltä.


Kuten kuvasta ja leikatusta palasta huomaa, en malttanut kauaa antaa kakun jäähtyä, kun sitä piti mennä jo maistamaan! Ei kerennyt kakku kunnolla tiivistyä ja tekeytyä ;D


                       Suklaahuntukakku: 2 litran vuokaan

250 g voita tai leivontamargariinia

3 dl (250 g) sokeria
5 kananmunaa
4 dl (250 g) vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunanmehua

Kuorrutus:
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 dl vispikermaa

Voitele ja korppujauhota 2 litran rengasvuoka.
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja lisää muutama lusikallinen jauhoseosta aina välillä, niin ei taikina juoksetu niin helpolla.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan.
Lisää lopuksi hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu tai likööri.
Lusikoi taikina tasaisesti vuokaan ja kopauta vuokaa pöytään, jotta taikina täyttää kaikki kolot. Kypsennä kakkua 160-asteisen uunin alatasolla 55-60 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Sekoita sokeri ja kaakao keskenään kattilassa. Kaada joukkoon kerma. Kuumenna seosta niin kauan, että sokeri liukenee ja seos on tasaista.

Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Taputtele kuorrutusseos pullasudilla vielä lämpimän kakun päälle ja reunoille, jolloin kakku saa ruskehtavan hunnun. Anna kakun jäähtyä ja kuivua pinnasta.

Kakku ei ole yhtään hullumman näköinen ilman huntuakaan :)


Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen! Katselin itse samaa ohjetta Mimmin keittiössä. Päältä näyttää suklaakakulta, mutta sisällä odottaa hauska ylläyts. Olen testaillut viime päivinä muutamia kahvikakkuohjeita ja saanut ne onnistumaankin! Tätä ennen ei onnistunutta kuivakakkua olekaan keittiössäni nähty, tai nimensä mukaisesti ne ovat olleet todellisia kuivakakkuja ;) Nyt tekisi mieli koittaa vielä tätäkin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Nyt kun sulla on testit menossa niin pistän sellaisen ohjeen joka on maailman helpoin ja niin mehevä ja hyvä kakku! :D Jos vaan innostusta riittää :) Tämän tekee helposti jos on yleiskone!
      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/08/sydamen-surujen-kakku.html

      Poista
    2. Tuo sydänsurujen/sydämen surujen kakku löytyykin jo must-do-listalta :) Plarailin vähän aikaa sitten äitini "hyväksi havaittujen leipomusten kansiota" ja tuo ohje löytyi sieltäkin. Ajattelin ehdottomasti koittaa sitä jossain vaiheessa :) Intoa riittäisi leipoa vaikka heti, mutta pakko hieman rajoittaa hetkeksi kun on tullut jo muutama kakku tehtyä vatsa- ja pakkasentäytteeksi :)

      Poista
    3. On se sellaista, täälläkin sama juttu, voisi leipoa vaikka kuinka, mutta kuka ne syö?? Onneksi vanhemmille saan tehdä, niin sekin helpottaa kulutusta. Ja omille vanhemmille kun tekee niin aina pääsee kuitenkin maistamaan! ;D
      Nyt kun oli puhe, niin muakin alkoi taas kiehtomaan tuo sydämen surujen kakku... :)

      Poista
  2. Suklaahuntu kyllä kruunaa tämän herkun! Nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna :) Tuo hunnutus oli kyllä hauska lisä perus sitruunakakkuun :)

      Poista
  3. Tämä kakku on kyllä yksi suosikeistani, olen tehnyt sitä äitini syntymäpäiville, toinen kakku oli mustaherukkajuustokakku. Siitä on jo sen verran aikaa että pitäisi kakkua taas tehdä. Sinun kakkusi on kaunis ja kuva on ihana.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä aivan ihanan mehevää, oikein yllätyin :) Sitruunan määrää lisäsin ja tykkäsin kovasti siitä. Jännä miten tuo huntu ei maistu yhtään suklaalta/kaakaolta. Kävin katsomassa sun kakun, se oli mennyt multa ihan ohi. Upean näköinen oli :)

      Poista
  4. Minä kanssa tätä kakkua ihastelin, kiva idea. :) Ja yhtä malttamaton olen näiden kakkujen kanssa, maistiaispala tai kaksi heti, ja seuraavana päivänä sitten lisää. Kolmantena päivänä kakku olisi parhaimmillaan mutta ei sitä yleensä ole jäljellä silloin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku on kyllä kokeilemisen arvoinen, ihanan pehmeää ja sitruunaista :) Minä olin kaukaa viisas ja maistamisen jälkeen vein kakun vanhemmilleni, muuten kakkua ei varmaan edes enää olisi! ;D

      Poista
  5. Harvoin meilläkään kakku ehtii tekeytyä, kun sitä on jo maistelemaan päästävä. Mulla n varmaan omituinen makumieltymys, kun minä tykkäsin tästäkin kakusta hieman tekeytyneenä enemmän. Minä tein jo toisenkin kakun tätä viemisinä kyläpaikkaan.... tykkäsivät sielläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en edes tiedä miltä kakku maistui myöhemmin, koska annoin sen pois. Mutta varmasti teen vielä uudestaan tätä, sitten varmasti maistan toistenkin palan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊