Moiks!
Olen aikaisemmin mietiskellyt puolukasta leivonnaista ja suunnittelin jo pari viikkoa sitten, että teen siitä juustokakun juuri tuolla brownies-pohjalla. Nyt vihdoin pääsin tämän kakun toteuttamaan! :) Kakun täyte syntyi siitä mitä jääkaapissa oli ja täyte onnistuikin todella hyvin. Puolukka jäi ehkä hieman brownies-pohjan jalkoihin, pohja oli niin voimakkaasti suklaan makuinen, mutta tämä kakku oli kaikkien mielestä todella hyvää ja suosittelen sitä kyllä lämpimästi! :)
Osallistuin tällä kakulla Nami-hiiren kakkukisaan :)
Brownies-pohja:
125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reuna. Sulata voi mikrossa kulhossa ja lisää kuumaan voihin tummasuklaa paloiteltuna ja sekoittele hiljalleen kunnes suklaa on sulanut. Jos haluat nopeuttaa sulamista voit varovasti käyttää seosta mikrossa pienia aikoja kerrallaan. Lisää seuraavaksi joukkoon sokerit ja suola. Sen jälkeen munat yksitellen. Lopuksi sekoita joukkoon jauhot. Kaada taikina 24cm vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia (minulla kypsyminen kestää 20 minuuttia).
Anna pohjan jäähtyä vuoassaan ja lisää reunakalvot vuokaan. Jos sinulla ei ole reunakalvoja, irrota vuoan reunarengas ja pese se ennen täytteen laittoa. Voit myös nostaa (tosi varovasti!!) kylmän pohjan suoraan tarjoilulautaselle ja käyttää irtopohjavuoan reunaa ja kalvoja kakun kasaamiseen. Kostuttele pohjaa pienellä määrällä maitoa halutessasi.
Murskaa keksit monitoimilaitteella ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan (24cm) pohjalle tasaisesti.
Voit tehdä vaihtoehtoisesti myös
Kaurakeksipohjan:
Kaurakeksipohjan:
200 g kaurakeksejä
80 g voita sulatettuna
Puolukkatäyte:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk valion vaniljarahkaa
3 dl puolukkaa
2 dl sokeria
6 liivatelehteä
4 rkl vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri. Soseuta puolukka sauvasekoittimella. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto, vaniljarahka ja puolukkasose. Kiehauta pari ruokalusikallista vettä ja liota liivatelehdet siihen, lisää ohuena nauhana täytteeseen. Kaada brownies-pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielummin yön yli.
Terveisin Taru
Ihanan värinen tuo kakku ja varmaan makuinenkin :) Mulla on suklaahammas kolottanut jo pidemmän aikaa, mutten ole osannut päättää mitä tekisin. Tämä on jo kolmas tämän aamuinen vastaantullut puolukka-suklaa-yhdistelmä. Eli selvä merkki siitä, että jotain tällaista pitää itsekin tehdä :)
VastaaPoistaTuo koristelu on taas niin ihana. Yksinkertainen, mutta niin kaunis :) Itsekin haluaisin tuon petunia-muotin, mutta se on ollut aina nettikaupoista loppu kun koitan tilata..
Kiitos Suklaapossu :) Kyllä sun täytyy ehdottomasti tehdä jotain suklaista! ;D Ja puolukasta ei varmasti ole liikaa ohjeita liikkeellä!
PoistaMulla on aika usein tuo sama koristelu, kun mustakin se on aika kiva :) Ja viikonlopun täytekakku-hommista oli pursotinpussiin jäänyt juuri sopivasti kermaa, että sain kranssin tehtyä :) Moni on tuota petunia-muottia halunnut joten toivotaan, että tulee kohta lisää tavaraa kauppoihin :)
Näyttää kyllä älyttömän hyvältä! Puolukkaa tulee käytettyä ihan liian vähän kakuissa, vaikka hyvin sekin niissä toimii.
VastaaPoistaKiitti Anu! Mulla oli juuri tuo ajatus tätä suunitellessa, että puolukasta saisi olla sellaisia "parempia" ohjeita enemmän. Eli ei pelkästään piirakkaohjeita ym vaan jotain hienompaa herkkua ;) Ja mielestäni onnistuin nyt kyllä melko hyvin, tämä oli todella hyvää kakkua :)
PoistaOi, kuinka herkullisen näköistä kakkua!! En ole koskaan kokeillut puolukkakakkua. Olen kyllä ihastellut puolukka-kinuskikakkuja, mutta koskaan en ole rohjennut kokeilla.
VastaaPoistaHauska sattuma, samalla kun sä olet mun blogissa, mä pyörein sun blogissa! Heh! :D Huomasin vaan toiselta välilehdeltä, että tuli sähköpostia ja katsoin niin se olit sinä täällä kommentoimassa! :)
PoistaKiitos kehuista! Tuo kakku on kokeilemisen arvoinen! Todella pehmeän makuinen ja suklainen :)
Ihanan näköistä. Täytyy joskus kokeilla brownies-pohjaa.:)
VastaaPoistaKiitos Katja :) Suosittelen kokeilemaan, on ihanaa, hieman mutakakun oloista, sellaista pehmeää :)
PoistaHerkkukakku taatusti... sieppaan ohjeen joskus toteutettavaaksi mukaani, kiitos!
VastaaPoistaHienoa jos kiinnostuit reseptistä :) Tämä kakku kyllä yllätti minutkin. Mies inhoaa puolukkaa, mutta tykkäsi tästä ja vannoi vielä puhuvansa totta ;D
PoistaMinusta tuo sokerin määrä oli passeli, joku voi tykätä makeammasta. Kannattaa siis jokaisen maistella sokerin määrä itselle sopivaksi :)
Tosi herkullisen näköistä-jälleen kerran. Kauniisti olet myös kakun koristellut. :)
VastaaPoistaKiitti Napsu :) Pursottelulla saa kakusta kyllä juhlavan näköisen :)
PoistaTämä taitaa olla sellanen resepti että mieskin tykkäisi, vaikka onkin suklaata ;) Ihanan värinen myös.
VastaaPoistaKiitos Tiina :) Meillä kakku upposi mieheen joka ei sitten taas puolukasta tykkää :) Suklaa ja puolukka sopi todella hyvin tässä yhteen, ne tasapainotti toisiaan kivasti! Tänään söin viimeisen palan ja oli kyllä vieläkin NIIN hyvää ;D
PoistaKiitos, puolukassa on kyllä todella kaunis väri, niin kuin vadelmassakin. Sillä saa todella kauniit mousset ja täytteet kakkuihin :)
VastaaPoistaHeippa Taru! Mahtavia kuvia täällä ja oikein nautin kaikista postauksista. Sinun kehitys on ollut huimaa ja onnittelen suurella sydämellä kun olet kiivennyt TOP100 kakkublogilistalla jo sijalle 11! Huima kehitys ja olet sen kyllä ansainnut, koska olet kyllä ahkeroinut ja kehittynyt niin huimasti!!! :)
VastaaPoistaHei Sanna :) Tuo sijoitus on varmasti joku sekaannus, itse olen siitä varma. En voi mitenkään olla Pullahiiren edellä??? Joku sekaannus siellä on menossa ja varmasti tilanne vielä muuttuu. Olen silti ihan tyytyväisenä siellä käynyt ihmettelemässä ;D Oma blogi niinkin korkealle sijoittuneena näyttää hirmu hienolta! ;D Kiitos kauniista sanoistasi <3
PoistaOnpa kaunis juustokakku, jossa olet käyttänyt puolukkaa kekseliäästi! Meillä tulee tehtyä vain joko puuroja tai hilloa niistä...
VastaaPoistaKiitos :) Tykkäsin kanssa paljon tästä ideasta ja varmasti teen vielä uudestaan tätä! Oli kyllä tosi hyvää! Puolukka sopi tuon suklaan kanssa varsin hyvin :)
PoistaNäyttää niin hyvältä! Ja yksinkertaisen kaunis. =) En olekaan kokeillut vielä tehdä juustokakkua puolukasta. Tämä täytyy ehdottomasti korjata. ;) Voisin kokeilla juuri tätä ohjetta. Brownies pohjan kanssa vadelmatäyte ainakin passasi hyvin =)
VastaaPoistaKiitos :) Puolukka sopi todella hyvin juustokakkuun, suosittelen kyllä kokeilemaan :) Soseutin puolukan niin se oli ihanan lempeä täytteessä (itse kun en pidä kokonaisista puolukoista). Tuohon sopisi myös todella hyvin mascarpone, se pehmentäisi makua entisestään ;D
PoistaHei! Kokeilemisen arvoinen ehdottomasti! ;) olin juuri kirjoittamassa että kokonaisina minä puolukat laittaisin ilman muuta! Heh! ;) Makuja on monenmoisia! :)
VastaaPoistaMoi Sanna! :) Tähän juustokakkuun voi ehdottomasti laittaa myös kokonaisia, jokainen makunsa mukaan :) Tuli heti idea mieleen! Tuohon sopisi päälle puolukkakerros ja kiille siihen! Olisi kaunis :D
PoistaPsst... Oletko huomennut, että Nami-hiirellä on kakkukilpailu meneillään... sun kannattaisi osallistua esim. tällä kakulla =)
VastaaPoistaKilpailu täällä: http://nami-hiiri.vuodatus.net/lue/2013/09/se-tulee-sittenkin
Kiitti vinkistä! Kävin osallistumassa... jännää! ;D
PoistaKaunis kakku =)
VastaaPoistaKiitos Redrose! Puolukassa on kaunis väri :)
PoistaKaunis kiitokseni kiinnostuksestasi kakkujen kisailua kohtaan!
VastaaPoistaKiitos itsellesi, kun jaksat meille tälläisiä kivoja kilpailuja järjestää :)
PoistaPaljon onnea makoisan kakun tekijälle!
VastaaPoistaLUETHAN myös sähköpostejasi?
Voi kiitos paljon! Aivan mahtavaa :D
PoistaHei!
VastaaPoistaMulla löytyis karpaloita puolukoiden sijaan pakkasesta, mitäs luulet, sopisikohan ne tähän? Ehdottomasti soseuttaisin ne. Ja jääkaapista löytyy mascarponea, siitä olitkin maininnut, että pehmentäisi makua entisestään. Riittäis varmaan pehmentämään karpalonkin makua? Aion todellakin testata! Joskus jännittää, muuttuuko happaman marjan maku kitkeräksi rahkan kanssa... Toivottavasti ainakaan nyt ei! :)
Moi Inkeri! Uskoisin, että karpalo käy yhtä hyvin ja tuon mascarponen kanssa ovat varmasti mahtava pari! :) Kiva, että kokeilet kakkua! Se on hyvää :) Sinä voisit vaikka laittaa ensin karpaloa vain 2 dl ja maistaa täytettä. Jos maistuu hyvältä niin älä laita enempää ja jos tykkäät, niin laita enemmän. Tässä myös tuo brownies-pohjan suklaisuus hieman peittää alleen puolukan makua. Maistele niin saat itselle sopivan täytteen :)
PoistaKiva, kun laitoit kommenttia ja tervetuloa lukijaksi :)
Tuli karpaloilla todella herkullista! :)
VastaaPoistaMahtavaa! Kiitos kun kävit kertomassa :D
PoistaHyvältä näyttää! Mulla on suunniteilla samantyyppinen kakku mutta vadelmamoussella :) puolukkamoussekakun olen joskus jo tehnyt ja se on kyllä hyvää! Vadelmia tulee harvemmin käytettyä niin ajattelin nyt kokeilla niitä :)
VastaaPoistaKiitos Luumukka :D Mulla sitten taas tuo puolukka on jäänyt vähän yleisempien marjojen varjoon, siksi kehitinkin tämän kakun ja tammikuussa kehitin punaherukasta täytekakkutäytteen. Molempiin rakastuin, olivat niin hyviä! :D Punaherukasta haluan kokeilla vielä juustokakkua koska se toimi niin hyvin täytekakussa :)
PoistaKiitos ohjeesta, tein tämän ohjeen mukaan kakun tänään. Hyvää joulua!
VastaaPoistaOle hyvä ttm ja kiitos kivasta kommentistasi! :) Tämä onkin hyvä kakku ja siksi se kummittelee mun mielessä aina silloin tällöin. Pitäisi itsekin tehdä pitkästä aikaa! Hyvää joulua sinullekin! :)
PoistaJos haluan tehdä brownie pohjan mutta millä voi korvata kananmunan?
VastaaPoistaMinä en itse tiedä mitään kananmunattomasta leivonnasta, mutta googlettelin sua varten asiaa ja löysin tälläisen ohjeen:
Poistahttp://allergialeivonta.blogspot.fi/2016/04/munaton-cookiesn-cream-brownie-oreo.html
Tuossa blogissa on muuten paljon muitakin kananmunattomia ohjeita!
Toinen pohja joka toimisi tässä, mutta vaatii hieman leikkelyä:
http://taikakakut.blogspot.fi/2016/08/black-bomb-suklaapiirakka-pellillinen.html
Toivottavasti saat maukkaan kakun tehtyä! :)
Pakastimesta löytyi puolukoita ja viikonlopuksi piti keksiä jotain tarjottavaa. Googlettelin ohjeita ja tässä tuntuvat yhdistyvän molemmat elementit herkullisen oloisesti (paljon enemmän puolukkaa kuin monessa muussa reseptissä). Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaTämä onkin tosi hyvää! Kiva kuulla että kiinnostuit 😊 Ja kiva kun muistutit tästä, nyt minunkin tekee tätä mieli 😄 Ole hyvä!
PoistaTämä kakku pääsi meidän joulupöytään ja oli kyllä ihan superherkullista!! Kiitos taas ihanasta reseptistä!! <3
VastaaPoistaMulla niin sydäntä lämmittää kun sä aina jaksat mun ohjeilla leipoa ❤❤❤ Ihana kuulla että tykkäsitte tästä! Tää on mustakin ihanaa! Kiitos Nanne ihanasta kommentista ❤❤❤
PoistaOnko 3dl puolukoita mitattu kokonaisina ja sitten vasta soseutettu?
VastaaPoistaNe on mitattu kokonaisina.
PoistaHei Ihanan näköinen wau ! kokeiluun menee mahdoll pian mutta vetistyykö tämä kun mulla ( aika paljon ) puolukoita mutta pakkasessa ? tosin liivatteet jähmettää toki
VastaaPoistaHei! Kiitos 😊 Ei vetistä puolukat tätä. Ja kannattaa ohjeen mukaan kostuttaa pohjaa. Hyvää tulee ❤
PoistaPaistetaanko kakku keskitasolla? Laitoin alatasolle, mutta ei paistunut 20 min.
VastaaPoistaPohja paistetaan keskitasolla. Sen ei kuulukaan kunnolla kypsyä koska se on tahmainen brownie. Pohja pitää jäähdyttää jääkaappikylmäksi ennen siirtämistä ja se kannattaa siirtää todella varovasti tarjoiluastialle.
Poista